BIST 100 9.524,59 % -0,06
USD/TRY 32,5830 % 0,17
EUR/TRY 34,6752 % -0,03
Piyasalar
9.524,59
% -0,06
32,5830
% 0,17
34,6752
% -0,03
1,0615
% -0,26
45,49
0,00
2.408,66
% 1,24
89,65
% 2,92
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Et spekülatörlerine endişe verecek açıklama

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba: Ben öyle ters köşeye yatırırım ki hiç neye uğradıklarını şaşırırlar

Et spekülatörlerine endişe verecek açıklama
10 08 2017, 07:52

Kurban Bayramı yakalşırken et fiyatlarında artış beklentileri sıklıka dile getirilmeye başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın açıklamaları ise et spekülatörlerine korku salacak türden.

Art niyetlileri ters köşeye yatıracağını ifade eden Fakıbaba, "Hayvan, et fiyatı yükselecek diyenler hayal kırıklığına uğrayacak, fırsatçılara avuçlarını yalatacağım" dedi.

"BEN ÖYLE TERS KÖŞEYE YATIRIRIM Kİ"

Fakıbaba'nın açıklaması şu şekilde oldu:

"Son zamanlarda; 'hayvan alımı serbest olacak, Avrupa'da şimdiden hayvan fiyatı arttı' denildiğini duyuyorum. Bunu söyleyen fırsatçılar beni tanımıyorlar. Ben öyle ters köşeye yatırırım ki hiç neye uğradıklarını şaşırırlar. Ben gerçek üreticinin, tüketicinin ve ticaret yapanın yanındayım. Fırsat kollayıp 'yarın nasılsa etin ve hayvanın fiyatı yükselecek' diyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Boş konuşmuyorum, fırsatçılara avuçlarını yalatacağım. Namuslu insanlar da dua edecek"

Bununla birlikte Bakan Fakıbaba'nın Bloomberg HT'de Ali Çağatay'la Ana Haber programına yaptığı açıklamarda şu başlıklar öne çıktı:

"ÖZEL SEKTÖRE MÜDAHALE ETMEM"

"Üretici diyorki, ben az kazanıyorum. Tüketici diyorki ben pahalıya yiyorum. O zaman araya bir dikkat etmemiz lazım. Aradaki makası görmemiz lazım. Herkesin insanca, hak ettiği şeyi kazanması lazım; üretici de, aradaki insanlar da, tüketici de... Ben liberal görüşlü bir insanım. Özel sektöre müdahale etmem. Benim devlet olarak görevim sadece kontrol etmektir, regülasyondur. Biz üreticinin de, tüketicinin de, aradaki esnafın da yanındayız." 

"REFORM NİTELİĞİNDE KARARLAR ALACAĞIZ"

"Reform niteliğinde kararlar alacağız. Öncelikle Tarım Bakanlığı'na ait olan kuruluşlarda reform niteliğinde kararlar alacağız; şeffaf, açık... Bir uçak kiralayacağız. Maliyeti düşürmek adına her yere Aile Bakanlığı'yla beraber gideceğiz. Bir günde iki yere gideceğiz. Gittiğimiz yerleri halka açacağız. Örneğin, Urfa gıda, tarım ve hayvancılık ile olayını kendi içinde, Ankara'nın müdahalesi olmadan nasıl kararlar alabilir? Öyle insanlarla çalışmalıyız ki, yerelde bu işi çözelim. Değerli milletvekillerimiz, valilerimiz, basın, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız var. Bunlar biraraya geldi mi bu işler olur. Yeterki samimi ve iyi niyetli olsunlar."

"BUĞDAYLA KOYUN GERİSİ OYUN"

"Ben küçükken dana eti yemezdik. Danaya sonradan mecbur edildik. Şimdi kuzuya destek vereceğiz, veriyoruz da zaten. Kuzu etinin lezzetini insanlar unuttu. Terörden dolayı kuzu eti kalmadı. İnsanlar sürülerini dağlarda, yaylalarda otlatamaz hale geldi. Mesajlar belli: Buğdayla koyun gerisi oyun! Yani, süt olmazsa ana olmaz, ana olmazsa dana olmaz, dana olmazsa et olmaz."

 

Yukarı

Business HT×