BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,5090 % -0,09
EUR/TRY 34,7760 % -0,56
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,5090
% -0,09
34,7760
% -0,56
1,0693
% -0,34
44,70
-0,19
2.337,96
% 0,24
89,50
% 0,55
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Kripto masası: Bitcoin için yeni para geliyor

Bitcoin'de bu hafta görülen sert gerileme sonrası yatırımcıların dip seviyelerden yeni girişler yaptığı görülüyor.

Kripto masası: Bitcoin topluyorlar
BUSINESSHT 08 02 2018, 08:47

DÜNYA BANKASI BAŞKANI: KRİPTO PARALAR PONZİ ŞEMASI GİBİ

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, çarşamba günü Washington'da katılıdğı bir etkinlikte kripto paraların çoğunun birer Ponzi şeması olduğunu söyledi. "Nasıl çalışacağı hâlâ net değil" diyen Jim, blockchain teknolojisini yakından takip ettiklerini, gelişmekte olan ülkelerin daha verimli para takibinde bu teknolojiyi kullanabileceklerini ifade etti. 

GOLDMAN SACHS: BAZI KRİPTO PARALAR SIFIR ÇEKECEK

Goldman Sachs'a göre son bir ayda 500 milyar dolarlık piyasa değeri silinen kripto paraların durumu daha da kötüye gidecek.

Banka'nın Küresel Yatırım Araştırmaları Müdürü Steve Strongin, yayınladığı raporda, bazı kripto paraların değerinin sıfıra kadar inebileceğini söyledi. Son dalgalanmaların balon kaynaklı olduğunu belirten Strongin, "Farklı kripto paralar arasındaki yüksek korelasyon beni endişelendiriyor. Gerçek değeri olmaması nedeniyle ayakta kalamayan paralar, büyük ihtimalle sıfıra kadar inecek" dedi.

Strongin, "Bugünün kriptoparaları bir Amazon ya da Goodle olacak mı? Ya da bir çoğu kullanmadığımız arama motorlarına mı dönüşecek?" diye konuştu.

"BITCOIN 40'A KATLANACAK"

Bitcoin piyasasının milyarder ikizlerinden Cameron Winklevoss , CNBC'ye verdiği röportajda Bitcoin'in bir gün mevcut değerinin 40 kat üzerine çıkacağını söyledi:

"Bitcoin'in altını dağıttığını düşünüyoruz. Altını altın yapan ne? Az bulunur olması. Bitcoin arzı ise sabit yani "az bulunmaktan" daha iyi. Bitcoin'in altına kıyasla tazmini daha mümkün, daha hareketli ve daha sürekli."

"Dijital paraların bugünkü piyasa değeri 100 milyar dolar. Geçen hafta 200 milyar dolardan fazlaydı. Yani bu, kript paralar için alım fırsatı. Altın ise 7 trilyon dolarlık bir piyasa. Son haftalardaki fiyat hareketleri bir yana, dijital paralar hâlâ az değerlenmiş bir varlık."

Cameron ve Tyler Winklevoss kardeşler, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'i fikirlerini çaldığı gerekçesiyle mahkemeye vermişti. 11 milyon dolar tazminat alan ikizler bu paranın tamamını Bitcoin'e yatırıp 2013'te piyasanın yüzde 1'ine sahip olmuştu. O dönem Bitcoin 600 dolar civarındaydı.

KRİPTO HEDGE FONU'NA YATIRIM TALEPLERİ GELİYOR

Kripto varlıklarla ilgili iyimser beklentileri olan hedge fon Silver 8 Capital, kripto paralarda yaşanan sert gerileme sonrası yatırımcılardan beklenenden daha erken bir aşamada yatırım almaya başladı. ABD, Florida merkezli fon mevcut yatırımcılarıyla birlikte yeni yatırımcılardan da yatırım aldı. 

Fon normalde her ayın başında yeni yatırım kabul ediyor. Fondan yapılan açıklamada bu piyasada düşüşlerin çok hızlı bir şekilde geri döndüğüne dikkat çekilirken, bununla birlikte bu durumun tarihin tekerrür edeceği anlamına gelmediği belirtildi. 

BITCOIN NE KADAR?

Kripto para piyasası bugüne sınırlı da olsa artışla başladı. TSİ 08:40 itibariyle Bitcoin hafif yükselişle 8 bin 90 dolardan işlem gördü. Böylelikle Bitcoin Salı günü gördüğü 6 bin doların altındaki seviyelerden bugüne yüzde 35'e varan yükseliş kaydetti. 

 

 

Yukarı

Business HT×