BIST 100 9.645,02 % -0,50
USD/TRY 32,5505 % -0,01
EUR/TRY 34,9032 % 0,11
Piyasalar
9.645,02
% -0,50
32,5505
% -0,01
34,9069
% 0,13
1,0710
% 0,08
45,35
-0,09
2.321,55
% -0,02
88,38
% -0,05
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

ATM’lerde video dönemi başlıyor

NCR yeni nesil ATM’leri video fonksiyonuyla kullanıcılara, ATM başındayken finans kurumundan canlı destek alma olanağı sunuyor.

ATM’lerde video dönemi başlıyor
BUSINESSHT 31 05 2017, 14:36

Türkiye’de yakın zamanda kullanıma girecek olan yeni nesil NCR ATM’leri, mobil uyumlu tablet özelliğiyle kullanıcılara kişiselleştirme imkanının yanı sıra video özelliğiyle de ATM başındayken finans kurumundan canlı destek alma olanağı sunuyor.

NCR Bilişim Sistemleri Avrupa ve Rusya Başkanı Diego Navarrete’nin katılımı ve NCR Türkiye Genel Müdürü Işıl Hasdemir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısında self servis terminaller çağını başlatan NCR’ın yeni nesil ATM’leri NCR SelfServTM 80 Serisi Türkiye’de tanıtıldı.

Toplantıda konuşan NCR Bilişim Sistemleri Avrupa ve Rusya Başkanı Diego Navarrete, dijital kültür içine doğan yeni kuşağın, finansal ihtiyaçlarını karşılamada da her geçen gün daha kesintisiz dijital çözümler talep ettiğini söyledi. Başta genç nesil olmak üzere tüketicilerin bu talebinin finans kurumlarını inovatif dijital çözümler sunmaya zorladığına dikkat çeken Navarrete, dünyada sektörünün öncü kurumlarından biri olarak yeni dönemin beklentilerine uygun inovatif ürün ve çözümler geliştirmeye odaklandıklarının altını çizdi.

Finans kuruluşlarının tüketicilerin beklediği dijital dönüşüme ayak uydurmalarının önemine dikkat çeken Navarrete, NCR’ın dijital ürün ve çözümleriyle finans şirketlerine rekabette öne geçme imkanı sunduklarını söyledi. Navarrete, “Tüketiciler her geçen gün daha kesintisiz dijital ve bütünleşik deneyim talep ediyor. Değişen tüketici eğilimlerinin bir sonucu olarak finans kuruluşları, müşterileriyle iletişime geçmek ve onların yaşam tarzlarına uyan hızlı ve güvenilir bir bankacılık deneyimi sunma talebiyle hareket ediyordu. NCR olarak yeni SelfServTM 80 Serisi’ni mobil hayatı merkezlerinde tutan tüketicilerin taleplerini göz önünde bulundurarak geliştirdik. Yeni nesil ATM’lerimizle ATM’lerde dijital dönüşümün öncüsü olduk” dedi.

ATM'LERDE VİDEOLU CANLI BAĞLANTI

Dünya genelinde banka şubelerinin de bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğuna dikkat çeken Diego Navarrete, NCR olarak ‘Dijital Çağda Şube Dönüşümü’nün üzerinde durduklarını da belirtti. NCR’ın yeni nesil ATM’leriyle otomatikleştirilmiş şube teknolojisini dijital çağa uygun hale getirdiklerini vurgulayan Navarrete, banka şubelerinin yeni ekonomi içindeki çehresini değiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

“Yeni nesil NCR SelfServTM 80 Serisi ile ATM üzerinden kullanıcılara finansal kurumların canlı destek verebileceği birebir temas kuran, kişiselleştirilmiş bir hizmet sunuyoruz” diyen Navarrete konuyla ilgili şunları söyledi: “NCR olarak yürüttüğümüz bir araştırmaya göre şube ziyaret edilerek yapılan işlemlerin yüzde 80’i ATM üzerinden canlı hizmet verecek bir uzmanla da gerçekleştirilebiliyor. NCR, halihazırda tek bir ATM platformu üzerinden tamemen entegre bir video bankacılığı çözümü sunabilen tek şirkettir. Bu çözüm sayesinde finans kuruluşlarının kişisel hizmet kapsamını genişletebilecekleri ve kendi seçimlerine bağlı olarak yakından veya uzaktan, erken ya da geç hizmet sunabilecekler.”

Yukarı

Business HT×