BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,29
% 0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Montblanc'dan 'akıllı saat kayışı'

İsviçreli lüks saat markası Montblanc, bir ay sonra satışa sunulacak ve Apple'ın akıllı saatine rakip gelecek bir saat kayışı üretti. Bir ay sonra piyasaya çıkacak ürün teknoloji tutkunları arasında şimdiden tartışma yarattı

Montblanc'dan 'akıllı saat kayışı'
BLOOMBERG 22 05 2015, 11:21

2020'ye doğru teknoloji devi Apple'ın ürettiği akıllı saat insanları heveslendirmek yerine alay etmelerine neden olabilir. Bu en azından İsviçreli lüks saat devi Montblanc için e-mail ve selfie çekebilen elektronik saat kayışı geliştiren Alexander Schmiedt'in düşüncesi.  

Montblanc'ın saatlerden sorumlu genel müdürü Schmiedt, aletlerin gelişme hızının 400 yıllık İsviçre saatçilik sektörüne dizayn rekabeti getirdiğini söyledi.

Son teklonojiye sahip kol saatleri uzun vadeli bir süreç için yaratılıyor ama elektronik aletler tam tersine 1980'li yılların hesap makineli saatleri gibi seneler içinde tek kullanımlığa dönüşüyor.

Schmiedt bu süreci şöyle anlatıyor: “Ürünlerimizin çok uzun ömürlü olmaları lazım. Modern teknolojilerde kullanım süreleri tam tersi ilerliyor. Bugün çok revaçta olan birşey bir sene içinde çağdışı kalabiliyor, iki yıl içinde de hala kullananlar alay konusuna dönüşebiliyor.”

Güney Afrikalı milyarder Johann Rupert'ın finans şirketi Richemont'a ait Montblanc, saatten ziyada saat kayışına elektronik bir katma değer katarak yüksek teknolojili lüks bir ürün yaratmış oldu.

Montblanc'ın 390 dolarlık “e-Strap'ı" önümüzdeki ay satışa sunulacak ve 3 bin 700 dolardan 5 bin 800 dolara kadar çıkabilen TimeWalker saatlerine eşlik edecek. 

18 KARAT ALTIN

Cihaz, Apple'ın akıllı saatiyle direk rekabet edebilen ilk İsviçre lüks ürünü. Başlangıç fiyatı 349 dolar olan saatin 18 karatlık altın modeli 17 bin dolara kadar ulaşabiliyor.

Zuercher Kantonalbank'de Analist Patrik Schwendimann “Fiyat makul. Eğer sadece geçici bir moda olarak kalsa bile kullanıcılar kullanmaya devam edebilecekleri güzel, normal bir saate sahip olacaklar" dedi.

E-Strap, deri bir kayışa bağlı paslanmaz çelikli ekrana sahip ve cihaz, saat kısmı öndeyken bileğin arka tarafında durması şeklinde dizayn edimiş. Ayrıca iki satırlı dokunmatik ekran e-mailleri de gösteriyor. 

Akıllı telefona bağlanması şeklinde Montblanc'un aleti şarkı seçebiliyor ve çalma listeleri arasında gezebiliyor. Kullanıcıların yaktıkları kalorileri ve yürüdükleri mesafeleri hesaplayan bir iz sürücüye sahip alet aynı zamanda telefonun kamerasını tetikleyi selfie çekimini kolaylaştırıyor.

APPLE UYUMLU

Saat kayışı Samsung'dan Apple'a birçok telefonla uyuşabiliyor. E-Strap'ın aynı zamanda 30 metrelik bir bölgede olması koşuluyla kullanıcının saati veya telefonu bulmasını kolaylaştıran bir özelliği var ve her beş günde bir şarj edilmesi gerekiyor.

Ama Londra'da bulunan Sanford C. Bernstein'ın bir analisti Mario Ortelli'ye göre saat kusursuz değil: “Saatin dezavantajları da bulunuyor: daha az işlevsellik, daha küçük bir ekran, diğer cihazlarla daha az birleşme."

Ufak bir bilek darbesiyle e-Strap'in manşetin öbür tarafına geçebildiğini ve böylece gözden kaybolabildiğine söyleyen Schmiedt, “Her zaman göz önünde olmanın aksine müşteriler ne zaman kullanmak istediklerine karar verebilirler" dedi.

Yukarı

Business HT×