BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,5090 % -0,09
EUR/TRY 34,7760 % -0,56
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,5090
% -0,09
34,7760
% -0,56
1,0693
% -0,34
44,70
-0,19
2.337,96
% 0,24
89,50
% 0,55
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Apple Watch'un bir kusuru daha

Apple'ın yeni saatinde iPhone ve diğer akıllı telefonların sahip olduğu koruma sistemi bulunmuyor. Bu yüzden saatin ayarlarını sıfırlamak çocuk oyuncağı

Apple Watch'un bir kusura daha
BUSİNESS İNSİDER 14 05 2015, 15:02

Apple'ın yeni saati Apple Watch, 24 Nisan'da satışa sunulduktan sonra teknoloji tutkunlarından büyük ilgi gördü. Ama büyük bir heyecanla beklenen saatin lansmanından sadece birkaç gün sonra, bazı kullanıcılardan şikayetler gelmeye başladı. Bu şikayetlerden en çok konuşulanı, dövmeli kollarda saatin iyi çalışmadığıydı. Bunun üzerine Apple, dövmenin saatin sensörlerini etkileyebileceğini açıklamıştı.

Saatin yeni bir kusuru daha ortaya çıktı: saatte, iPhone ve diğer akıllı telefonların sahip olduğu koruma sistemi bulunmuyor. Bu yüzden saatin ayarlarını sıfırlamak çok kolay.

iPhone ve diğer akıllı telefonlarda olası hırsızlıklarda hırsızların kullanımını engelemeye yarayan "acil anahtarı" adında güvenlik özelliği bulunuyor. Bu özellikler genellikle telefonu kullanılmaz hale getiriyor, bu da çalıntı telefonların geri satımını zorlaştırarak akıllı telefon hırsızlarını caydırıyor.

Ama Apple'ın yeni akıllı saatinde böyle bir özellik henüz bulunmuyor ve aleti sıfırlayıp yeni bir iPhone'la eşleştirmek çok kolay.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu kusuru keşfeden iDownloadBlog, saati nasıl sıfırlayabileceğinizi gösteren bir video hazırladı. Bir dakikadan kısa bir sürede, hiçbir şifre gerekmeden herhangi biri Apple Watch'u fabrika ayarlarına geri döndürüp iPhone'unuzla eşleştirip, kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Bu, kullanıcının verilerine erişmenizi sağlamaz ama birçok kullanıcının bilgileri zaten genellikle iPhone'larında saklı oluyor.

Bunun yanı sıra, Apple Watch'un kendine ait bir GPS sistemi bulunmuyor. Bu da demek oluyor ki iPhone'un aksine, eğer saat çalınırsa, nerede olduğunu takip edemezsiniz.

Aşağıdaki resimlerden ayarların nasıl sıfırlandığını görebilirsiniz. İlk önce, saatin sağında bulunan açma/kapama düğmesine uzun süre basın.

Sonra, "Power off" (Kapat) seçeneğini uzun süre basılı tutun

Karşınıza "Erase all content and settings." (Bütün içeriği ve ayarları silin) diye bir yazı çıkacak. Bu, şifre girilmeden bile yapılabilen bir işlem.

Saat bir güç kaynağına bağlandığı zaman, isteğinizi teyit etmek adına devam etmek isteyip istemediğiniz soruluyor. Tik işaretine bastığınızda saatin ayarları sıfırlanıyor ve hırsızın kullanımına hazır hale geliyor.

Yukarı

Business HT×