BIST 100 9.070,70 % -0,10
USD/TRY 32,3760 % 0,10
EUR/TRY 34,9868 % -0,09
Piyasalar
9.070,70
% -0,10
32,3760
% 0,10
34,9868
% -0,09
1,0779
% -0,09
47,77
0,12
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Katarlı bakandan Türk şirketlere çağrı

Katar Ekonomi Bakanı Ahmed bin Casim El Sani: Türk şirketlerini bizimle sadece ticaret yapmaya değil aynı zamanda sanayi alanında, hizmet sektöründe ve diğer sektörlerde Katar’a yatırım yapmaya da çağırıyoruz

Katarlı bakandan Türk şirketlere çağrı
HÜRRİYET 28 07 2017, 08:32

Katar Ekonomi Bakanı Ahmed bin Casim El Sani, Katar ve Türkiye arasındaki ilişkilerin “tarihinin en üst seviyesinde” dedi.

Sani, “Bu krizde gönülden bizim yanımızda yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Türkiye devletine ve Türk halkına müteşekkiriz. Ambargo, hem Türkiye’deki hem de Katar’daki özel sektör için iki ülke arasında ticareti artırmak için bir fırsat yarattı. Bizim önceliğimiz Türkiye’yle ticaret yapmak” dedi.

Hürriyet'e konuşan Sani ayrıca Türk şirketlerini Katar’la sadece ticaret değil, ülkede yatırım yapmaya da çağırdı.

AMBARGO KATAR EKONOMİSİNİ NASIL ETKİLEDİ?

Sani'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) ülkelerinin Katar’ı izole etme planı ilk günden çöktü. Biz zaten böyle bir durumla karşılaşırsak ne yapacağımıza dair önceden çok net bir plan yapmıştık. Ekonomiye ve tüketici mallarına ilişkin her türlü senaryoyu düşündük, böyle bir ambargoyla karşılaşırsak hangi ülkeden ne getirebiliriz diye her şeyi planladık. Krizin ilk saatlerinden itibaren de ortak ülkelerle birlikte çalışıp bu planı hayata geçirdik. Burada özellikle Türkiye çok büyük bir rol oynadı. Süt ve tavuk ürünlerini, günlük tüketilen taze meyve ve sebzeyi Türkiye’den getirdik. Özellikle de krizin ilk günlerinde gerekli olan bu ürünlerin sağlanmasında Türk şirketleri çok önemli rol oynadı. Dolayısıyla da Katarlılar krizden bir gün öncesinden daha farklı bir gün yaşamadılar. Bu nedenle de bu krizde gönülden bizim yanımızda yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Türkiye devletine ve Türk halkına müteşekkiriz."

TÜRKİYE'YLE TİCARET NE DURUMDA?

"Şu anda Türkiye’den çok fazla ürün ithal ediyoruz. Ancak bunu daha da artırmak için elimizde fırsat var. Bu fırsat da Katar’a uygulanan ambargo sayesinde ortaya çıktı. Türk şirketlerini bizimle sadece ticaret yapmaya değil aynı zamanda sanayi alanında, hizmet sektöründe ve diğer sektörlerde Katar’a yatırım yapmaya da çağırıyoruz."

EKONOMİ YÖNETİMİ NE HEDEFLİYOR?

"Bizim amacımız öncelikle gıda, tüketici malzemeleri, inşaat malzemeleri gibi alanlardaki tüm ihtiyacımızı güvence altına almaktır. Ancak Türkiye’yle olan ilişkimiz, coğrafi yakınlığımız ve dostluğumuz nedeniyle dünyadaki ülkeler arasında bizim önceliğimiz Türkiye’yle ticaret yapmak."

 

 

Yukarı

Business HT×