BIST 100 9.645,02 % -0,50
USD/TRY 32,5624 % 0,13
EUR/TRY 34,8920 % 0,72
Piyasalar
9.645,02
% -0,50
32,5618
% 0,13
34,8857
% 0,71
1,0703
% 0,46
45,35
-0,09
2.324,04
% -0,14
88,45
% 1,67
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Pegasus'un uçak tesliminde tarih değişikliği, Brisa'nın finansman görüşmeleri ve diğer önemli haberler

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 21 07 2016, 08:29

KOZA ALTIN

Eski Koza Altın İşletmeleri AŞ'nin yönetim kurulu üyeleri Hamdi Akın İpek, Cafer Tekin İpek, Melek İpek ve Pelin Zenginer aleyhine şirket zararlarının tazmini için dava açılmış olup şahsi hisseleri üzerine devir, temlik, ipotek ve her türlü hukuki tasarruflarını engelleyen tedbir konulmasına karar verildi. 

Koza Altın İşletmeleri AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, "Şirket faaliyetleri devam etmektedir" ifadesi de yer aldı. 

ASELSAN

Aselsan, Otokar'dan silah sistemi tedariki için 35.6 milyon euro tutarında sipariş aldı.

KAP'a yapılan açıklamada, iç güvenlik kuvvetlerinin ihtiyaçları kapsamında SARP uzaktan komutalı silah sistemi tedarikinin gelecek yılın ilk çeyreğinde tamamlanacağı belirtildi.

TÜPRAŞ

Moody's tarafından izlemeye alınan Tüpraş'tan da açıklama geldi.

"Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından, Türkiye ülke kredi notunun olası bir indirim için izlemeye alınması nedeniyle Türkiye'de değerlendirdiği diğer şirketlerle beraber Tüpraş'ın kredi notunun da izlemeye alındığı
kamuya açıklanmıştır.

Söz konusu incelemeler sonucunda Türkiye'nin rating notunun indirilmesi Şirketimizin kredi notunun da düşürüleceği anlamına gelmemekte olup; Moody's tarafından Şirketimizin faaliyetleri ve finansal yapısı da dikkate alınarak yapılacak değerlendirme sonrası verilecek rating yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır." 

PEGASUS

Pegasus, Airbus siparişi ile ilgili teslim tarihinde değişiklik yapıldığını bildirdi

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamasında şu detaylar verildi:

Şirketimizin Airbus S.A.S. firmasına 2012 yılında vermiş olduğu 75 adedi kesin, 25 adedi opsiyonlu olmak üzere toplam 100 adet Airbus A320neo ve Airbus A321neo uçağa ilişkin sipariş ("Airbus Siparişi") kapsamında ilk A320neo teslimi 19 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşmiştir. Bununla birlikte taraflar, Airbus Siparişi ile ilgili olarak, 2022 yılında Şirkete teslim edilmesi planlanan toplam yedi adet A321neo uçağın 2019 yılında, 2019 yılında teslimi öngörülen A320neo uçağın ise 2022 yılında teslimi konusunda anlaşmıştır. Uçakların teslim tarihindeki değişiklik ile ilgili olarak Şirketimizin uçak ön ödeme yükümlülüklerinin yaklaşık 15 milyon ABD Dolarına denk gelen kısmı 2020/21 yıllarından 2017/18 yıllarına çekilmiştir. Airbus Siparişi kapsamındaki toplam yükümlülükte ise herhangi bir artış gerçekleşmemiştir.

ANADOLU EFES

Anadolu Efes, Moody's'in değerlendirmesi hakkında bir açıklama yaptı.

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş.'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması aşağıda bulunuyor:

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin ülke notunu olası bir not indirimi gerekçesiyle izlemeye almasının akabinde; Anadolu Efes'in kredi notunu da yine olası bir not indirimi nedeniyle izlemeye almıştır.

Moody's bugün yaptığı basın açıklamasında not indirimi ile ilgili izleme kararının esasen Anadolu Efes'in kredibilitesinin Türkiye ekonomisi ile arasındaki ilişkiyi ve şirketin yurtiçi faaliyet ortamından önemli ölçüde etkilenme riskini yansıttığını belirtmiştir. Diğer taraftan Moody's, şirketin operasyonel ve mali profilinin önemli derecede güçlü olduğu ve ülke ile şirketin kredi profili arasında ilişkinin sınırlı olduğu sonucuna varıldığı takdirde, ülke kredi notuyla ilgili alınacak negatif bir aksiyonun Anadolu Efes'in kredi notunda düşüşe yol açmayabileceğini de ifade etmiştir. 

Anadolu Efes'in Baa3/Negatif olan notu Türkiye'nin ülke notu ile aynı seviyededir.

BRİSA

Brisa, EBRD ile toplam 150 milyon USD tutarında yatırım kredisi sağlanması amacıyla görüşmeler yapıyor

Brisa'nın Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması aşağıda bulunuyor:

Şirketimiz, Aksaray İli Organize Sanayi Bölgesinde inşası devam eden ikinci fabrika yatırımının ve mevcut İzmit fabrikasına önümüzdeki dönemlerde alınacak ilave ekipmanların finansmanına yönelik çalışmalar çerçevesinde, EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ile toplam 150 milyon ABD doları tutarında yatırım kredisi sağlanması amacıyla görüşmeler yapmaktadır.

Krediye ilişkin ayrıntılı bilgiler, anlaşma sağlandığı takdirde, kredi sözleşmesinin imzalanmasından sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

GERSAN ELEKTRİK

Gersan ile Alan Engineering İnşaat arasında iki yıl süreli teknik ve ticari işbirliği anlaşması imzalandı.

Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması aşağıda bulunuyor:

Şirketimiz ile Alan Engineering İnşaat Elektromekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında İnşaat ve Taahhüt, Enerji, Metal Endüstri, Doğal Kaynaklar, Madencilik, Mühendislik, Bilişim, Makine Teknolojisi, Finans ve Ağır Sanayi iş konularında ve bu konular altında her iki firmanın projeler bazında kuracağı adi ortaklık ile yapacağı teknik ve ticari işbirliği anlaşması iki yıl süreli olarak 20.07.2016 tarihinde imzalanmıştır.

Yukarı

Business HT×