BIST 100 9.524,59 % -0,06
USD/TRY 32,5272 % 0,18
EUR/TRY 34,7377 % 0,23
Piyasalar
9.524,59
% -0,06
32,5272
% 0,18
34,7377
% 0,23
1,0645
% -0,26
45,49
0,00
2.380,43
% 0,82
87,04
% -0,29
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Mehmet Şimşek'ten kritik sosyal medya paylaşımları

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından önemli bir mesaj verdi

Mehmet Şimşek'ten kritik sosyal medya paylaşımları
BUSINESSHT 20 07 2016, 08:29

Darbe girişimi sonrası finansal piyasalarda etkin işleyişi sağlayabilmek için yatırımcılara kritik mesajlar veren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu konudaki yönlendirmelerine devam ediyor.

Şimşek bugün açıklanacak önemli kararlarla ilgili açıklamalarını Twitter hesabından yaptı.

Şimşek, "Alınacak kararlar piyasa dostu olacak, yapısal reformlar önceliklendirilecek. Hedef kalıcı bir şekilde ihanet şebekesinin çökertilmesidir" paylaşımını yaptı. 

Şimşek sabah saatlerinde yayımladığı mesajda ise şunları söyledi:

"Spekülatörlere iki basit mesajım var:  - Türkiye sağlam makroekonomik politikaları uygulamaya devam edecek ve sermaye kontrolleri söz konusu değil."

Şimşek, darbe girişimi sonrası ilk işlem günü başlamadan önce Habertürk-BloombergHT ortak yayınında Türkiye ekonomisinin makro ekonomik temellerinin sağlam olduğunu ve reform sürecinin devam edeceğini belirtmişti. 

Şimşek'in yayında verdiği önemli mesajlardan bazıları şunlardı:

Başarısız darbe girişiminin tabii ki olumsuz sonuçlar olacaktır. Ama bu durumun iyi yönetilmesi gerekir. 

Bu kısa vadeli volatilitenin kalıcı bir tahribat yaratmasını beklemiyoruz. Türkiye'nin önü açıktır. 

Yapısal reform gündemimize döneceğiz. Yapısal reform gündeminde ilerleme var. 

En büyük sorunumuz teknolojik ürünlerin toplam ihracat içindeki payının düşük olması. Biz Ar-Ge reformunu yaptık. Daha çok teknoloji üretimini sağlayacak ekosistemin adımlarını atıyoruz. 

Kitle fonlaması üzerine nihai çalışmamızı yapıyoruz. 

İş gücünün esnekleştirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. 

Bilirkişi reformu Meclis'te şu an. 

Kısacası bütün reform alanlarında cüzzi de olsa büyük de olsa ilerleme oldu, olmaya devam edecek.

 

ERTEM: SERMAYE KONTORLLERİ YOK

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem de Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarının piyasalara dolaylı ya da doğrudan kısıt getirecek bir perspektif içermediğini ifade ederek, "Tam aksine darbeciler ile, ülkemize yönelen antidemokratik saldırı ile mücadeleyi içeren önlemler olacaktır" dedi.

Bugün alınacak MGK kararlarının, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin açıklamalarına da bakıldığında, piyasalara dolaylı ya da doğrudan kısıt getirecek bir perspektif içermediğini belirterek, "Tam aksine darbeciler ile, ülkemize yönelen antidemokratik saldırı ile mücadeleyi içeren önlemler olacaktır. Bazı haberlerde maksatlı çevrelerce iddia edildiği gibi sermaye, emtia giriş çıkışları ile ilgili bir düzenleme veya piyasayı doğrudan ya da dolaylı etkileyecek en ufak bir kısıt bile yoktur. Bu maksatlı haberleri ve spekülasyonları yapanlar darbecilere hizmet ediyor" ifadelerini kullandı.

YİĞİT BULUT'TAN DOLAR TAHMİNİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi ile ilgili olarak, "Bu olayın psikolojik etkileri tamamen atlatıldıktan sonra piyasalar, 15 Temmuz gecesi yaptığı kapanışın çok üstüne çıkacak. Çok kısa bir süre içerisinde dolar/TL yeniden 2,80 bandına gelecek." dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bulut, dolar/TL'de dün öğleden sonra yaşanan hareketlenmenin net olarak bir sebebinin olduğunu belirterek, "Sermaye kontrolü gelecek, eldeki sermayenin yurt dışına çıkmayacak' gibi haberler çıktı. Bu haberler külliyen yalandır. Bunu ilgili bakanlar da biz de yalanladık. Bunun etkisi bir miktar geçti. Şu anda dolar/TL 3,02 bandında dalgalanıyor. Kısa bir süre içinde 3'ün altına gerileyecek." değerlendirmesini yaptı.

Yukarı

Business HT×