BIST 100 9.722,09 % 0,80
USD/TRY 32,5925 % 0,08
EUR/TRY 35,0072 % 0,44
Piyasalar
9.722,09
% 0,80
32,5948
% 0,08
35,0084
% 0,44
1,0708
% 0,09
45,35
0,00
2.316,47
% 0,01
88,18
% 0,18
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Cumhurbaşkanının açıklayacağı kararla ilgili önemli ipucu

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, cumhurbaşkanının açıklanacağını duyurduğu kararla ilgili ipucu verdi

Yarın cumhurbaşkanının açıklayacağı kararla ilgili önemli ipucu
BUSINESSHT 19 07 2016, 17:45

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, cumhurbaşkanının açıklanacağını duyurduğu kararla ilgili ipucu verdi. 

BloombergHT'nin sorularını yanıtlayan Canikli, piyasada yarın açıklanacak kararın bir sıkıyönetim ve İstiklal Mahkemeleri kurulmasıyla ilgili olabileceğine dair bir hareketlilik olduğuna dair soruya, "Sıkı yönetim değil, İstiklal Mahkemesi değil. Tamamen anayasal, yasal yetkilerin kullanılacağı ortaya çıkacak. İstikrarsızlık kaynağının defedilmesi kolaylaştırılacak bir adım olacak" diye cevap verdi.

Canikli yeni açıklanacak kararın piyasaların olumlu karşılayacağı bir karar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gün gece Kısıklı'da darbe girişimini protesto edenlere yönelik yaptığı konuşmada, "Şu anda gayet güzel bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Hükümetimiz şu anda önemli bir hazırlığın içinde ve çarşamba günü inşallah Milli Güvenlik Kurulumuzu toplayacağız. Milli Güvenlik Kurulundan sonra da bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapacağız ve Milli Güvenlik Kurulu ardından Bakanlar Kurulu toplantısıyla da önemli bir kararı açıklayacağız. Şimdi burada açıklamayacağım" demişti.

Dünya gazetesinde çıkan bir haberde, MGK ve Bakanlar Kurulu’na sunulacak iki düzenlemeden ilkinin kanlı darbe girişimi ile terör örgütünün mensuplarının soruşturma ve yargılanmasına yönelik merkezi bir yapının kurulması olacağı ve bu yapının darbe ve terör örgütü mensuplarına yönelik özel bir soruşturma ve yargılama usulünü uygulayacağı belirtilmişti. Habere göre, buna uygun gerekli yasal ve ikincil mevzuat düzenlemesi için hazırlıklar başladı. 

İddiaya göre, ikinci ayak ise kamu personel rejimi değişikliğinin kapsamının genişletilmesi. Buna göre, uzun süredir gündemde olan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesindeki personel rejimi, diğer kamu kurum ve kuruluşlarını da kapsayacak şekilde ele alınacak. TSK, Emniyet, yargı, kamu iktisadi teşekkülleri, üniversitelere ilişkin personel rejimleri de gözden geçirilecek. Bütün bunlarda ortak olmak üzere illegal yapılarla ilişkili olduğu ispatlananların işten atılması kolaylaştırılacak. İşe girişlerde mümkün olduğunca kapsamı geniş şekilde merkezi bir yapı kurulacak. Bu kuruluşlarda işe gireceklerin güvenlik soruşturmaları daha derinlere inebilecek.

Yukarı

Business HT×