BIST 100 9.753,97 % 0,33
USD/TRY 32,5756 % 0,03
EUR/TRY 34,9886 % 0,39
Piyasalar
9.753,97
% 0,33
32,5756
% 0,03
34,9886
% 0,39
1,0713
% 0,13
45,35
0,00
2.320,62
% 0,19
88,29
% 0,31
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Deutsche Bank'a göre Türk hisselerini destekleyen 6 şey

Deutsche Bank Türk hisseleri ile ilgili bir strateji raporu yayınladı. Kurum,en beğendiği hisseler arasından TAV ve THY'yi çıkardı

Deutsche Bank'a göre Türk hisselerini destekleyen 6 şey
BUSINESSHT 30 06 2016, 11:16

Deutsche Bank yılın ikinci yarısı için Türk hisseleri ile ilgili iyimser bir analizde bulunurken, havacılık hisselerini en beğendiği Türk hisseleri listesinden çıkardı. 

Aralarında Kubilay Öztürk ve Kazım Andaç'ın da yer aldığı analistler cazip değerlemelerin ve risklerin azalması eğiliminin yılın ikinci yarısı için temkinli bir iyimserliğe yol açtığını belirtti.

Fed'in faiz artışına ilişkin beklentiler, gergin dış ilişkiler ve politik alandaki endişeler dolayısıyla yılın ilk yarısında Türk hisseleri kontrol altında tuttuklarını belirten analistler bu durumun değiştiğine dikkat çekti. 

Analistler Brexit ve politik risklerin yeniden yükselmesi olasılığına karşın Türkiye'nin yatırım için yeteri kadar temel cephanesi olduğuna dikkat çektiler.

Raporda analistler Türk hisseleri için iyimser olmalarını destekleyen 6 unsura dikkat çekti. 

Raporda bu unsurlar şöyle sıralandı:

1) Daha güvercin bir Fed

2) Eylül 2016'da Avrupa Merkez Bankası'nın parasal gevşemede olası genişlemesi ve Japonya Merkez Bankası'nın olası faiz indirimleri

3) Benzerlerine kıyasla daha uygun değerlemeler

4) Türk ekonomisinin karşılaştırmalı olarak gücünü gösteren makro veriler

5) Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın güvercin duruşu

6) Görece cazip değerlemelerde bankaların ağırlığı ve son zamanlarda gelen daha yüksek kar beklentileri

Bunun yanında yılın ikinci yarısı için kurum 5 temel riske dikkat çekti. 

Bunlardan ilki AK Parti'nin yeni anayasayı çıkaracak çoğunluğa ulaşabilmek için erken seçime gitmesi olarak öne çıktı. Merkez Bankası'ndaki dışsallık ve küresel riskler karşısında bankaların etkin ve zamanında karşılık verememesi olasılığı da bir risk olarak tanımlandı.

İç güvenliğe ilişkin yaşananlar, Avrupa Merkez Bankası'nın büyümeyi ve enflasyonu artırmayı desteklemek için atacağı adımlar ve Avrupa ile yürütülen mülteci anlaşmasına yönelik jeopolitik riskler de Türkiye'nin yılın ikinci yarısında taşıdığı diğer riskler olarak öne çıktı. 

EN BEĞENİLEN HİSSELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Deutsche Bank, en beğendiği hisseler listesinde değişiklik yaptı. En beğendiği hisseler listesine İşbankası'nı ekleyen Deusche Bank, listede ayrıca Aksa Enerji'ye de yer verdi.

İş Bankası en beğenilen hisseler listesine 5,70 TL hedef fiyatla girerken, Aksa Enerji için hedef fiyatı 3,46 TL olarak belirledi.

Listede ayrıca Coca-Cola İçecek'e yer veren Deutsche Bank, Ülker Bisküvi'nin de yer aldığı listeden Türk Hava Yolları ve TAV Havalimanları'nı çıkardı. Ancak Deutsche Bank, THY ve TAV için 'AL' tavsiyelerini devam ettirdi.

Emlak Konut GYO, Garanti Bankası ve Tüpraş, en beğenilen hisseler arasında yer almaya devam ettiler.

Yukarı

Business HT×