BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5472 % 0,03
EUR/TRY 34,9241 % -0,14
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5472
% 0,03
34,9322
% -0,12
1,0725
% -0,05
44,89
-0,46
2.330,56
% -0,08
89,22
% 0,24
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Şimşek: TCMB Başkanı kurum içerisinden olacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TCMB başkanının "bugün, yarın" belli olacağını ve başkanının kurum içerisinden olacağını söyledi

Şimşek: TCMB Başkanı kurum içerisinden olacak
AA, BLOOMBERG NEWS 11 04 2016, 13:33

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Merkez Bankası başkanının belirlenmesi sürecinde son aşamaya gelindi. Bugün, yarın yeni başkan belirlenir. Kurum içerisinden olacak" dedi.

Şimşek, Bakanlar Kurulu toplantısı için geldiği Şanlıurfa'da, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının bugünkü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda önemli bir değişiklik öngörmediklerini belirten Şimşek, Genel Kurul ile başkanın belirlenme süreçlerinin farklı hususlar olduğunu ifade etti. Şimşek, "Merkez Bankası başkanının belirlenme sürecinde son aşamaya gelindi. Geçtiğimiz hafta içerisinde Başbakanımızla istişare ettik, ardından da Başbakanımızla Cumhurbaşkanımız istişare ettiler. Bugün, yarın yeni başkan belirlenir" diye konuştu.

Şimşek, yeni başkanın kurum içerisinden olup olmayacağıyla ilgili de "Bizim için önemli olan liyakat ve tecrübedir. Dolayısıyla kurum içerisinden olacak" ifadelerini kullandı.

BLOOMBERG'E GÖRE ÇETİNKAYA

Bloomberg'ün Mehmet Şimşek'in açıklamaları sonrasında geçtiği habere göre Merkez Bankası başkanlığı için Murat Çetinkaya aday olacak. Onur Ant imzalı habere göre ismini vermeyen bir kaynak Çetinkaya ismi Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan görüşmede onaylandı. Kaynak, atamanın yarın duyurulmasının beklendiğini söyledi. 

BAŞÇI'NIN GÖREV SÜRESİ 19 NİSAN'DA DOLUYOR

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın görev süresi 19 Nisan'da doluyor. Başçı'nın göreve tekrar atanıp atanmayacağı, ya da yerine kimin geleceğine ilişkin belirsizlik sürüyordu.

Geçen hafta BusinessHT'ye konuşan konuya yakın dört kaynak, mevcut Para Politikası Kurulu (PPK) içinden bir üye tarafından doldurulması ihtimalinin ağır bastığını belirtmişti.

Kaynaklara göre, hem piyasalarda endişe yaratmayacak hem de para politikası istikrarını koruyacak isimler olduğu düşüncesiyle iki PPK üyesinin adı öne çıkıyor. Üyelerden Ahmet Faruk Aysan'ın başkanlık ihtimalinin kuvvetlendiğini belirten kaynaklar, bir diğer PPK üyesi Murat Çetinkaya'nın da başkanlık için değerlendirilebileceğini belirtiyorlar.

Başkan dahil yedi üyeden oluşan Para Politikası Kurulu'ndaki üyelerden başkan ile birlikte 6'sının görev süreleri bu yıl içinde dolacak.  

Yukarı

Business HT×