New York borsasında endeksler, pozitif bilançolar ve Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) gelen teşvik sinyaliyle "ralli yaptı".
Dow Jones Endeksi yüzde 1,85 değer kazanarak 17 bin 486 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi de yüzde 1,66 artışla 2 bin 52 puana çıkarak, son haftaların en yüksek seviyesine yükseldi. Nasdaq Teknoloji Endeksi ise yüzde 1,66 primle 4 bin 920 puandan kapandı.
Endekslerin yönü üzerinde ECB'nin faiz oranlarını sabit tutma kararının yanı sıra Başkan Mario Draghi'nin parasal genişleme programını aralıkta tekrar değerlendireceklerini açıklaması etkili oldu. Draghi, zayıflayan küresel ekonominin Avro Bölgesi'ni olumsuz etkileyebileceğini ve hali hazırda düşük olan büyüme ve enflasyona yönelik risklerin devam ettiğini kaydetti. Piyasalar, Draghi'nin bu açıklamalarını, ECB'nin ekonomiyi desteklemek için teşviklerini sürdüreceği şeklinde yorumladı.
Diğer taraftan, ülkede bugün açıklanan ekonomik verilere göre, 2. el konut satışları eylülde yüzde 4,7 artarak son 8 yılın en yüksek ikinci seviyesindeki kaydetti. Haftalık işsizlik maaşı başvuruları ise 259 binle beklentinin altında gerçekleşti.