BIST 100 9.683,06 % -0,40
USD/TRY 32,5448 % -0,07
EUR/TRY 34,9540 % 0,29
Piyasalar
9.683,06
% -0,40
32,5448
% -0,07
34,9540
% 0,29
1,0716
% 0,16
45,00
-0,35
2.323,82
% 0,33
87,69
% -0,37
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Seçim belirsizliği endişesi

İş dünyası, hükümet kurma formülleri denenmesi yerine CHP Milletvekili Deniz Baykal’ın dün “Kasımda seçim var” ifadesiyle gündeme getirdiği erken seçim ihtimalinden rahatsız

İş dünyası erken seçim ihtimaline soğuk
HABERTÜRK 24 07 2015, 06:03

Sonuçlarda önemli bir değişiklik olmayacağını öngören ve erken seçimi 6 ay daha kayıp gören iş dünyası, reel sektör ve para piyasalarının zarar göreceğini düşünüyor. 

KİBAR HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ KİBAR: Erken seçim büyük fark yaratmaz 

“Görünen, erken seçim olması halinde partiler arası oy kayışının yüzde 6-10 bandında olacağı yönünde. Ama bir parti 2 puan çok almış az almış, sonuçta büyük tabloda önemli bir fark olmayacak gibi gözüküyor. Meclis aritmetiğini kökünden değiştirecek bir durum yok. Yine buna benzer bir yapı olacak. Dolayısıyla yarar getirmeyecekse erken seçimin çok anlamı yok. Seçim dönemi gerginlikler, meydanlarda söylenen sert ve istenmeyen sözlerle geçiyor. Bu sert sözler sonra taraflar arasında uzlaşmayı zorlaştıracak. Yani benzer süreçler yaşanacak. Sonra ‘Halk gerçekten bunu istiyormuş’ noktasına gelinecekse, o zaman tekrar seçim sürecine girmenin bir yararını görmüyorum.” 

İHKİB BAŞKANI HİKMET TANRIVERDİ: 6 ay daha bekleyecek takatimiz kalmadı

“Bizim için erken seçim bir opsiyon değil. Güçlü bir hükümet çıkmalı. En kötü ihtimal azınlık hükümeti olmalı. Seçim bu ülkeye en az bir 6 ay daha kaybettirir. Firmaların ve ekonominin bir 6 ay daha bekleyecek takati kalmadı. Seçim sonuçlarının çok fazla değişmeyeceğini düşünüyorum.” 

ANADOLUBANK GEN. MÜD. YARD. RECEP ATAKAN: Reel sektöre de para piyasalarına da kayıp

“Erken seçim, belirsizliğin devamı ve bütçeye ek yük açısından piyasaları kötü etkiler. Para piyasaları da reel sektör de erken seçim olasılığını sevmeyecektir. İlk tepkiler sert olabilir. Fakat anketlerin yönü, bir süre sonra para piyasalarını dengeler. Reel sektörde tahsilat ve satış sıkıntısı artabilir.” 

TÜRKONFED BAŞKANI TARKAN KADOOĞLU: Koalisyon şimdi daha da gerekli

“Ülkedeki bu karışıklıkların yaşandığı, gerilimin arttığı tam da bu dönemde koalisyonun hemen kurulması çok daha önemli ve gerekli. AKP-CHP koalisyonu yüzde 65’lik bir tabanı temsil eder, en tercih edilen opsiyon. Bütün partiler kırmızı çizgilerini bir kenara bırakmalı ve özellikle bu dönemde uzlaşmaya odaklanmalı.” 

TEB YATIRIM STRATEJİSTİ IŞIK ÖKTE: Hükümet kurulamazsa ülke notumuz düşer

“Kurum olarak yüzde 30 erken seçim, yüzde 70 AKP-CHP koalisyonu öngörüyoruz. Erken seçim olursa TL varlıkların fiyatları çok olumsuz etkilenecektir. Eğer hükümet kurulamazsa, artan jeopolitik riskleri de göz önüne alan Moody’s’in Türkiye’nin notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürebileceğini öngörüyorum. Eğer hükümet kurulamazsa dolar TL’de 2,85-2,90 arası, Borsa İstanbul’da da 64-67 bin arası bir bant oluşur. Reel sektör adına da kayıp yıl olur.” 

Yukarı

Business HT×