BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,29
% 0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Babacan: Ekonomi hızlanacak

Başbakan Yardımcısı Babacan, her seçimin yatırımcılar açısından bir miktar bekle-gör politikasına sebep olabildiğini belirterek, "Seçim döneminden sonra biz ekonomide daha hızlı bir tablo göreceğimize inanıyoruz" dedi

'Seçim sonrası ekonomi hızlanacak'
NTV 22 05 2015, 11:03

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, her seçimin yatırımcılar açısından bir miktar bekle-gör politikasına sebep olabildiğini belirterek, "Bu doğaldır. Bu yılın tamamına baktığımızda seçim döneminden sonra biz ekonomide daha hızlı bir tablo göreceğimize inanıyoruz" dedi.

NTV'nin canlı yayın konuğu olan Babacan, bu yıl yüzde 4 büyüme hedeflerinin hâlâ geçerli ve gerçekçi bir hedef olduğunu söyledi.

Babacan, "İlk çeyrek daha yavaş bir tablo çıkabilir ama yılın tamamında ilk çeyreği telafi edecek bir tablo ortaya çıkabilir" dedi. 

Bu yılın geri kalanında enflasyonun temel belirleyicisinin gıda fiyatlarındaki hareket olacağını kaydeden Babacan, Gıda Komitesi'nin ürün bazında analiz yapmaya başladığını açıkladı.

Gıda Komitesi'nin önümüzdeki aylarda daha somut sonuçlar üreteceğini görmeye başlayacaklarını belirten Babacan, gıdanın çok yakından izlenmesi gereken bir konu olduğunun altını çizdi.

Babacan, "Arzumuz gıda fiyatları hem üreticiye makul bir getiri sağlasın hem de tüketiciye makul fiyattan satılabilir olsun. Hem üreticiyi hem de tüketiciyi düşünmemiz lazım" diye konuştu.


Babacan, bakışlarının dengeli bir büyüme sağlamaya yönelik olduğunu belirterek, mutlaka sanayiye de ağırlık verilmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmasında inşaat sektörüne de değinen Babacan, "İnşaat sektörü bizim için çok önemli bir sektör, GSYH'den aldığı payın artması gereken bir sektör" dedi.

Babacan, gelişmiş ve gelişen ülkelerde henüz net bir toparlanma olmadığını belirterek "Kurlarda, emtialarda Fed etkisi çok yüksek, jeopolitik riskler de yükseldi. Seçimde siyasi istikrarın korunması çok önemli, bu olmazsa olmaz bir hale geldi. Ekonomi taahhütlerimiz belli, yapısal reformlar belli, yapısal reformların güçlü bir iradeyle uygulanması gerekiyor" dedi.

"PROJE HAYAL ÜRÜNÜ"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun dün açıkladığı Megakent Projesi'ni de değerlendiren Babacan "Açıklanan proje hayal ürünü. Projenin yeri bile tam belli değil. Ben dinledim ve bu projeyi anlamadım. Seçim öncesi bir atmosfer oluşturulmaya çalışılıyor" diye konuştu.

Babacan, partilerin seçim vaatlerini değerlendirirken, gerçek anlamda bir kaynağa dayanmayan vaatlerin Merkez Bankası'na (MB) para bastıracağını söyledi.

Babacan, MB para basmak durumunda kalırsa yüksek enflasyon olacağını ifade ederek, "Biz bu vaatleri gerçekçi bulmuyoruz" dedi.

Yukarı

Business HT×