BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5339 % -0,10
EUR/TRY 34,9753 % 0,35
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5296
% -0,12
34,9633
% 0,32
1,0730
% 0,29
44,89
-0,46
2.332,25
% 0,69
89,27
% 1,42
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

ABD ile Kuzey Kore arasında "savaş ilanı" gerginliği

ABD ile Kuzey Kore arasındaki tansiyon yeni açıklamalarla yükseldi

ABD ile Kuzey Kore arasında "savaş ilanı" gerginliği
AA 26 09 2017, 08:29

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü Albay Rob Manning, ABD’nin bölgedeki müttefikleri ile birlikte Kuzey Kore’ye karşı tüm seçenekleri masada tuttuğunu bildirdi.

Pentagon’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Albay Manning, Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho'nun hafta sonu Kuzey Kore sınırında uçuş yapan Amerikan Hava Kuvvetlerine ait B-1B Lancer bombardıman uçaklarını vurmakla tehdit etmesi üzerine, operasyonun uluslararası hava sahasında gerçekleştirildiğini ve ABD’nin Kuzey Kore’ye karşı tüm seçenekleri masada bulundurduğunu dile getirdi.

Manning, "Eğer Kuzey Kore kışkırtıcı faaliyetlerini durdurmazsa Başkan’a (Donald Trump), Kuzey Kore ile ilgili gerekli seçenekleri sunacağız." ifadelerini kullandı.

ABD topraklarını ve müttefiklerini korumak üzere Pentagon’un tüm seçenekleri masada tuttuğunun altını çizen Manning, "Başkan’ın Kuzey Kore ile ilgili yapmak istediğine karar vermesi açısından engin bir askeri varlığı barındıran seçeneklerimiz mevcut." dedi.

Bölgede herhangi bir askeri hareketliliğin başlayıp başlamadığına yönelik bir soruya ise Manning, "Bu akşam savaşmaya hazır şekilde konumlanmış durumdayız." cevabını verdi. 

"SAVAŞLA TEHDİT EDEN İLK ÜLKE ABD"

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, hafta sonu Kuzey Kore sınırında uçuş yapan Amerikan Hava Kuvvetlerine ait B-1B Lancer bombardıman uçaklarını vurmakla tehdit etmişti. 

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu görüşmeleri için New York'ta bulunan Ri, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ve ülkesi arasında artan gerginliği değerlendirdi.

BM ve uluslararası toplumdan da savaş tehditlerinin gerçekleşmemesi yönünde sesler yükseldiğini söyleyen Ri, uluslararası toplumun, Kuzey Kore'yi savaşla tehdit eden ilk ülkenin ABD olduğunu unutmaması gerektiğini ifade etti.

Ülkesine savaş ilan eden ABD'ye karşı her türlü önlemi alma hakkına sahip olduklarını belirten Ri, "Hava sahamızda olsun ya da olmasın, ülkemizin yakınlarındaki Amerikan bombardıman uçaklarını vururuz." dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), hafta sonu Amerikan Hava Kuvvetlerine ait B-1B Lancer bombardıman uçakları ile onlara eşlik eden jetlerin, Kuzey Kore sınırında uçuş yaptığını açıklamıştı. 

Yukarı

Business HT×