BIST 100 9.524,59 % -0,06
USD/TRY 32,5222 % 0,16
EUR/TRY 34,7433 % 0,25
Piyasalar
9.524,59
% -0,06
32,5216
% 0,16
34,7380
% 0,23
1,0647
% -0,25
45,49
0,00
2.382,68
% 0,92
87,30
% 0,01
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Avusturya Dışişleri Bakanı: Türkiye'yi veto edeceğiz

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, bugün başlayacak olan Genel İşler Konseyi görüşmelerinde Türkiye'yi veto edeceklerini söyledi

Avusturya Dışişleri Bakanı: Türkiye'yi veto edeceğiz
BUSINESSHT 12 12 2016, 08:20

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Viyana'nın Türkiye ile AB müzakerelerine devam edilmesini veto edeceğini söyledi.

12-13 Aralık’ta AB üye ülkelerin dışişleri bakanları Genel İşler Konseyi'nde Avrupa Parlamento'sunun Türkiye ile müzakerelerin durdurulması yönündeki tavsiye kararı ardından konuyu tartışmak üzere bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanları uzlaşamazsa karar 15-16 Aralık’taki AB liderler Zirvesine kalacak. AB’nin müzakerelerin dondurulmasına yönelik bir karar almasına ihtimal verilmiyor.

KURZ: TÜRKİYE'Yİ VETO EDECEĞİZ

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz ise bugün başlayacak olan Genel İşler Konseyi görüşmelerinde Türkiye'yi veto edeceklerini söyledi. Kurz, Spiegel Online'a yaptığı açıklamalarda "Avrupa Parlamentosu doğru bir karar aldı. Dış işleri bakanları görüşmesinde de Türkiye'deki gelişmelere karşı reaksiyon alınmalı. Biz de Türkiye ile müzakerelerin dondurulmasını önermeliyiz" dedi.

KURZ: HOLLANDA VE BULGARİSTAN DA YANIMIZDA

30 yaşındaki Avustrayalı politikacı Hollanda ve Bulgaristan'ın da kendileriyle aynı pozisyonda olduğunu iddia etti. Kurz, "Her zaman Türkiye'ye bağımlı olmamamız uyarılarında bulundum. Sınırlarımızı korumalıyırz ve Avrupa'ya kimin göç edip kimin göç edemeyeceğine karar verebilmeliyiz" dedi.

HIRVATLAR TEPKİLİ

Hırvatistan, Avrupa Parlamentosunun Türkiye ile üyelik müzakerelerini dondurma tavsiye eden kararına tepki göstermişti. Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Davor İvo Stier, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile üyelik müzakerelerini geçici bir süre dondurmayı tavsiye eden kararına ilişkin, "Hırvatistan, Türkiye ile müzakerelerin dondurulması kararını desteklemiyor." dedi.

ERDOĞAN: SINIR KAPILARINI AÇARIZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Avrupa'ya seslenerek "Daha ileri giderseniz sınır kapılarını açarız!" demişti. Erdoğan, açıklamasında " Atılan bir adım var; Türkiye AB'ye girsin mi, girmesin mi? Niye Erdoğan doğru açıklamalar yapıyor. Toplanmışlar, 30-40 kişi, o bildiriye hayır diyor. Ya topunuz dese ne yazar! Hiçbir zaman insanlığa dürüst davranmadınız, doğru davranmadınız. Aylan bebeği sahilden siz almadınız, Ümran bebeği siz almadınız. 3 milyon mülteciyi besleyen biziz, verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz. 'Türkiye kapıları açarsa ne yaparsınız' dediniz, bana bak, daha ileri giderseniz bu kapılar açılır bunu da bilesiniz. Öyle kuru sıkı tehditlerden ne ben anlarım, ne bu millet anlar!" ifadelerine yer vermişti.

 

Yukarı

Business HT×