BIST 100 9.016,70 % 2,38
USD/TRY 32,3208 % 0,09
EUR/TRY 35,0685 % -0,01
Piyasalar
9.018,82
% 2,41
32,3208
% 0,09
35,0685
% -0,01
1,0792
% -0,33
47,54
-0,39
2.196,90
% 0,10
86,54
% 0,52
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Erdoğan: PKK, YPG, ASALA, paralel yapı, hepsi iç içe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti ardından atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu

Erdoğan: PKK, YPG, ASALA, paralel yapı, hepsi iç içe
HABERTÜRK 03 04 2016, 13:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti ardından yaptığı açıklamada, Brooking Enstitüsü önünde yaşanan olaylar hakkında, "Brooking Enstitüsü'nda bir konferans verdik. Orada PKK terör örgütü temsilcileriyle, YPG'nin temsilcileriyle, ASALA'yı, paralel devlet yapılanması temsilcilerinin hepsinin içiçe, yan yana olduğunu gördük. Tabi bu bir ispattı. Paralel devlet yapılanması gönül vermiş olan saf, temiz kardeşlerime sesleniyorum. Kimlerle beraber olduğunuzun farkında olun" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti ardından açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

ABD'DEKİ GÖRÜŞMELER

"Zirve vesilesiyle çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla ikili görüşmelerimiz oldu. Türk-Amerikan iş çevreleriyle bir araya gelerek ekonomi alanında atılabilecek ortak adımları değerlendirme fırsatımız oldu. Yatırım ajansımızın bu süreci çok daha hassasiyetle takip etmesi gerektiğini ifade ettik. Ülkemizde nerede, nasıl, hangi teşviklerden istifade etme suretiyle hareket edilir bunları hatırlattık. 

BROOKINGS GERİLİMİ

Brookings Enstitüsü'nda bir konferans verdik. Orada PKK terör örgütü temsilcileriyle, YPG'nin temsilcileriyle, ASALA'yı, paralel devlet yapılanması temsilcilerinin hepsinin içiçe, yan yana olduğunu gördük. Tabi bu bir ispattı. Paralel devlet yapılanması gönül vermiş olan saf, temiz kardeşlerime sesleniyorum. Kimlerle beraber olduğunuzun farkında olun. Kimlerle içiçe olduklarını bilmeniz gerekiyor. Onlar bizim Mehmedimiz, polisimiz için ağlamıyor. 

AZERİ GAZETECİNİN GÖZYAŞLARI

Yaşadığım bir başka olayda da, Maryland'da da Azeri bir gazetecinin yaşanan çatışmalar neticesinde sorduğu soruda gözlerinden akan yaşları gördüğümde orada duygulanmamak mümkün değildi. O da gazeteci, bizdekiler de gazeteci. Gazetecilik bu ülkenin cumhurbaşkanına, ailesine küfretmek değildir.

"ERMENİSTAN DA ATEŞKES İLAN EDERSE..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında çıkan cephe çatışması hakkında, "Olayı duyduğum anda, İlham Aliyev kardeşimi aradım. Kendilerine başsağlığı dileklerimizi ilettik. Ateşkes ile aldığım bilgi, Ermenistan tarafı ateşkes ilan ederse, Azerbaycan da ateşekese hazır olduğunu açıkladı" dedi.

Yukarı

Business HT×