BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5594 % 0,07
EUR/TRY 34,9392 % -0,10
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5594
% 0,07
34,9392
% -0,10
1,0726
% -0,04
44,89
-0,46
2.330,14
% -0,10
89,34
% 0,37
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Kurtulmuş: Saldırının arkasında istihbarat desteği var

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş Ankara saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu

Kurtulmuş: Saldırının arkasında istihbarat desteği var
HABERTÜRK 17 02 2016, 20:52

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara'da yaşanan terör saldırısının ardından açıklama yapıyor. Kurtulmuş'un konuşmasından satırbaşları şöyle:

Şu anki belirlemelerimize gere 28 vatandaşımızı kaybettik. 61 vatandaşımız da yaralı.

Bütün veriler, bulgular titizlikle değerlendiriliyor. Bu saldırıyı henüz şu ana kadar kimin gerçekleştirdiğine dair bilgi elimizde yok. Böyle bir açıklama da yapılmadı. En kısa zamanda bu saldırılarının arkasında kimin, kimlerin olduğu ortaya çıkarılacaktır.

Olay anında üçüncü dakikasından itibaren ambulanslarımız olay yerine sevk edildi. 32 ambulansla yaralıların taşınması işlemi yapıldı. Ayrıca olay çok kısa süre içerisinde olay yeri inceleme birimleri tarafından kontrol altına alındıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcımızın başkanlığındaki 7 kişilik bir savcılar heyeti tarafından bütün detaylarıyla soruşturulmaya başlandı.

Bu tür olaylar sırasında bilgi kirliliği şebekeleri ortaya çıkıyor. Bu çerçevede Ankara'da başka bombaların patlaması görüşleri ortaya çıkıyor. Bu akşam Ankara'da bir patlama oldu. ama bu şüpheli bir paketin patlatılmasıydı.

Bu saldırı sadece servis otobüslerinin içinde bulunan askeri personellere yapılmış bir saldırı değildir. Bu tüm milletimize yapılmış alçak bir saldırıdır.

O saldırıyı planlayanlar, bu saldırının arkasındaki bir takım destekleri verenleri de lanetlediğimizi belirtmek istiyorum. Milletimize karşı yapılmış hain, alçakça yapılmış bir saldırıdır. Kuru bir lanetleme lafının ötesinde, bunu ortaya çıkaracak güce de sahip olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Bu saldırılar karşısında her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyacımız var.

Herkesin teröre karşı birlik oluşturması gerekiyor. Hükümete zarar veriyorlar diye düşünmeden bütün vatandaşlarımızı birlik olmaya davet ediyorum.

Ne hükümetimiz terörle mücadelesinden vaz geçecek, ne de farklı terör saldırıları altında kalan halkımız teröre destek verecektir.

Uluslararası camiayı da teröre karşı yanımızda olmaya davet ediyorum. Artık konu basit  kınama sözleriyle geçiştirilebilecek bir durumda değildir.

Türkiye ile dostluk ilişkisi içinde olan herkesin teröre karşı durmalarını istiyorum.

Yarın Sayın Cumhurbaşkanı'mızın gerçekleştireceği toplantı iptal edilmiştir. Başbakanı'mızın Brüksel'de katılacağı toplantı da iptal edilmiştir.

Terörle mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kimse Türkiye'ye ayar vermeye kalkmasın. Bu puslu havadan istifade etmek isteyenlerin harekete geçeceklerini tahmin ederiz. Bütün vatandaşlarımızdan sakin olmalarını bekliyorum.

Zor bir süreç ama asla bizi birbirimize düşürmek isteyenlere asla müsade etmeyeceğiz. Teröre karşı yek vucüt olmaya devam edeceğiz.

Şehit olan ve vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun.

Yukarı

Business HT×