BIST 100 9.089,48 % 0,10
USD/TRY 32,3759 % 0,10
EUR/TRY 34,9988 % -0,05
Piyasalar
9.089,48
% 0,10
32,3759
% 0,10
34,9988
% -0,05
1,0784
% -0,04
47,77
0,12
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Washington'da kriz büyüyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski kişisel avukatı Michael Cohen'in FBI'a teslim olup New York'taki federal savcılarla anlaşma yoluna gitmesiyle yeniden gündeme gelen azil süreci tartışılırken Trump'ın Twitter mesajlarının yeni hedefi Adalet Bakanı Jeff Sessions oldu. Trump, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Adalet Bakanı Jeff Sessions'ı "işten anlamamakla" suçladı.

Washington'da kriz büyüyor
BUSINESSHT 25 08 2018, 16:46

Washington'da ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden azil süreci tartışılmaya devam ederken kriz kabineye sıçradı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski kişisel avukatı Michael Cohen'in FBI'a teslim olup New York'taki federal savcılarla anlaşma yoluna gitmesiyle yeniden gündeme gelen azil süreci tartışılırken Trump'ın Twitter mesajlarının yeni hedefi Adalet Bakanı Jeff Sessions oldu.

Trump, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Adalet Bakanı Jeff Sessions'ı "işten anlamamakla" suçladı.

"NELER OLDUĞUNU ANLAMIYOR"

Trump, "Jeff Sessions siyasetin kendisini etkilemesine izin vermeyeceğini söylüyor çünkü emri altındaki pozisyonda neler olduğunu anlamıyor" ifadelerini kullandı.

Trump geçtiğimiz günlerde Cohen, Manafort ve Rusya soruşturması çerçevesinde yaşanan tartışmalarla ilgili olarak Sessions'ı eleştirmiş ve "Ona bu işi (bakanlığı) vermemin tek sebebi neydi biliyor musunuz? Çünkü sadakat hissettim, ilk destekçilerimden biriydi. Adalet Bakanlığı’nı hiçbir zaman idare edemedi" ifadelerini kullanmıştı.

Sessions ise Trump'a yanıt olarak, "Adalet Bakanı olduğum sürece, Adalet Bakanlığı’nın faaliyetleri siyasi hesaplardan uygunsuz bir şekilde etkilenmeyecektir." şeklinde konuşmuştu.

"AYAKLANMA ÇIKAR"

Öte yandan Trump'ın "Eğer herhangi bir zamanda azledilirsem piyasa çöker" açıklamasını, avukatı Rudy Giuliani'nin Trump'ın azledilmesi halinde ayaklanma çıkacağı uyarısı takip etti.

Giuliani, Trump'ın koltuğundan indirilmesinin yalnızca siyasi güdülerle yapılabileceğini savunarak, bu durumda ABD halkının ayaklanma başlatacağını iddia etti. Giuliani, "Trump azledilirse, Amerikan halkı ayaklanır" dedi.

Trump'ın eski avukatı Cohen mali yolsuzluk ve seçim kampanyasına hile karıştırmakla suçlandığı davada itirafçı olmayı kabul etmiş, Trump'la ilişkiye girdiğini iddia eden Karen McDougal ve Stormy Daniels'a 'bir siyasi adayın isteği üzerine sus payı ödediğini' kabul etmişti.

Manafort ise vergi kaçırma iddialarının araştırıldığı davada jüri tarafından hakkındaki 18 suçlamanın 8'inden suçlu bulunmuştu.

Amerikan medyasına konuşan kimi uzmanlar, Trump'ın seçim kampanya kurallarını ihlal etmek ve diğer bazı suçlara iştirak etmekten dolayı yargılanabileceğini savunuyor. Trump ise bu süreçte herhangi bir yanlış yapmadığını ve kendisine yargı yolunu açacak bir işe girişmediğini iddia ediyor.

 

Yukarı

Business HT×