BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3370 % 0,14
EUR/TRY 35,1044 % 0,10
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3370
% 0,14
35,1044
% 0,10
1,0800
% -0,25
47,65
-0,28
2.220,63
% 1,18
87,38
% 1,50
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Kripto masası: Coincheck'ten 373 milyon dolar çıktı

Japon borsasındaki korsanlık olayından sonra yatırımcılar ilk fırsatta 373 milyon dolar çekti.

Kripto masası: Dubaili altıncıya ilk Bitcoin izni
BUSINESSHT 13 02 2018, 08:16

COINCHECK'TEN YAPILAN ÇEKİMLER PİYASAYI SARSTI

Kripto para piyasası Japonya'dan gelen haberle sarsıldı. Daha önce kripto para piyasası tarihinin en büyük korsanlıklarından birine maruz kalan Japon kripto para borsasından yatırımcıların ilk fırsatta 373 milyon dolar çektiği belirtildi. 

Bu durum piyasa üzerinde etkili oldu ve Bitcoin 8 bin 400 dolarlar seviyesine kadar geriledi. ETX Capital piyasa analisti Neil Wilson, Bitcoin'in teknik olarak trend çizgisi boyunca süren ivmeyi korumak için mücadele ettiğini, ancak yatırımcıların borsadan para çekmesinin bir fark yaratacağını belirtti. 

DUBAİ'DEN BITCOIN İZNİ

Orta Doğu kripto para piyasasında bir ilk yaşandı. Dubai Multi Emtia Merkezi'nin yaptığı açıklamaya göre asıl faaliyeti altın olan Dubai merkezli şirket Regal RA DMCC, kripto para işlemleri ile ilgili Orta Doğu'da yetki alan ilk şirket oldu. 

JPMORGAN: KRİPTO PARALAR VAR OLMAYA DEVAM EDECEK

JP Morgan, kripto paraların tamamen ortadan kalkmalarının muhtemel olmadığını ve değişik formlarda, şekillerde hayatta kalmaya devam edeceklerini bildirdi.

"Eğer geçmişteki getiriler, oynaklıklar ve korrelasyonlar devam eder ise, kripto paraların yatırımcıların global tahvil ve hisse senedi portföylerini çeşitlendirmede bir rol oynama potansiyelleri olabilir" değerlendirmesini yapan JP Morgan, "Ancak son birkaç yıldaki astronomik getiriler ve oynaklıklar dikkate alındığında bunun olup olmayacağı büyük bir soru işareti" ifadelerini kullandı.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda da kriptoparaların Japon Yeni gibi para birimlerini yakın zamanda tehdit etmelerinin muhtemel olmadığını, kripto paraların ödeme aracı olarak değil büyük ölçüde spekülatif alım-satım için kullanıldığını söyledi.

BOJ'un kriptopara ticaretindeki gelişmeleri yakın şekilde izlemekte olduğunu ifade eden Kuroda, kriptoparaların kamuoyunun merkez bankaları tarafından denetlenen mevcut ödeme araçlarına güvenlerinin aşınmamasını sağladığını vurguladı. "Kriptoparalar değerlerini destekleyecek varlıklara sahip değiller"diye konuşan Kuroda, "Bunların yen gibi yasal paralara global güveni tehdit etmeleri olasılığı düşük" dedi.

BITCOIN NE KADAR? 

Kripto para piyasasındaki toparlanma da bu sabah yerini düşüşe bıraktı. Dün 9 bin sınırına yaklaşan Bitcoin, bugün 08:10 itibariyle günlük olarak yüzde 2,4 düşüşle 8 bin 614 dolardan işlem gördü. Bitcoin'de aylık düşüş ise yüzde 24 oldu. 

Diğer ana kripto paralarda da benzer bir seyir görüldü. Litecoin yüzde 1,8 düşüşle 157 dolardan, Ethereum yüzde 2,5 gerileme ile 841 dolardan ve Ripple yüzde 2,6 düşüşle 1,01 dolardan işlem gördü.

ÇEÇENİSTAN LİDERİ BITCOIN ALDI

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov, Rus sosyal medya sitesi VKontakte resmi hesabında yaptığı paylaşımda, “Sürekli gelişen dijital teknolojiler dünyasında bir kişi yenilikleri kavrayabilmek istiyorsa kendini geliştirmelidir. Bu sebeple kripto para birimleri piyasasını takip etmek için Bitcoin satın almaya karar verdim. Daha önce blokchain (blok zinciri) teknolojisinin Çeçenistan Cumhuriyeti’nde uygulamaya konulacağını söylemiştim. Ayrıca yenilikçi ödeme sistemleriyle de ilgileniyorum” dedi.

Yukarı

Business HT×