BIST 100 9.483,81 % -0,43
USD/TRY 32,5998 % 0,22
EUR/TRY 34,8114 % 0,36
Piyasalar
9.483,81
% -0,43
32,5998
% 0,22
34,8114
% 0,36
1,0651
% 0,07
45,49
0,00
2.376,93
% -0,09
86,70
% -0,47
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Bitcoin sarsılırken o rekor kırdı

Kripto para piyasası düşüş eğilimine girerken Ripple rekor kırdı.

Bitcoin sarsılırken o rekor kırdı
BUSINESSHT 28 12 2017, 10:56

Bitcoin, Noel öncesi değerinin sorgulanmasına yol açan bir gerileme eğilimine girerken, bir başka kripto para rekorun tadını çıkarıyor. 

Ripple, dün yüzde 20 artışla 1,43 dolarlık rekor seviyeye ulaştı. Kripto paranın piyasa değeri böylelikle 54 milyar dolara yükselerek Bitcoin ve Ethereum'un ardından üçüncü sırada geldi. 

Ripple'daki bu yükselişi Japonya'dan gelen son haber getirdi. 

Tokyo merkezli finansal hizmetler şirketi SBI Holdings ve bağlı kuruluşu SBI Ripple Asia'nın, bazı Japon kredi kartı şirketleri ile blokchain teknolojisini kullanmaları için bir "konsorsiyum" kurulmasını açıklamasıyla Ripple yükseliş kaydetti.

Ripple ve SBI Holdings, SBI Ripple Asia'yı Ocak 2016'da kurmuştu. Yeni konsorsiyumda Ripple'nin katılımının kapsamının ne olacağı henüz açıklanmadı.  

Ripple, bankalar, dijital varlık borsaları ve diğer finansal kurumlar için bir ödeme ağı geliştirmek için blokchain teknolojisini kullanan San Francisco merkezli girişimin adını taşıyor. Ağ katılımcıları, işlemler için XRP koduyla bilinen Ripple'ı kullanıyor.

Start-up, var olan 100 milyar Ripple'ın yüzde 61'ine sahip. Çarşamba günkü rekor seviyedeki fiyatlarla Ripple, 87,23 milyar dolarlık dijital para birimi sunuyor.

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse Çarşamba günü CNBC'nin "Squawk Alley" programında açıklamada, "Ripple'in teknolojisinin benimsenmesini hızlandırmaya yardımcı olmak için ekosisteme yatırım yapacağız." ifadelerini kullanmıştı. 

TÜRKİYE'DE DE AKBANK'IN GİRİŞİMLERİ BULUNUYOR

Ripple'ın sunduğu teknolojik altyapı üzerinde Türkiye'de Akbank'ın çalışmaları bulunuyor. 

 

Akbank’ın, uluslararası para transferinde son teknolojiyi kullanarak şeffaflık ve hızı artırıp, maliyetleri düşüren Ripple ile anlaşan ilk Türk bankası olduğunu söyleyen Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, “Türkiye’de bir ilk olarak Silikon Vadisi merkezli Ripple firmasının çözüm ortaklığıyla hayata geçirdiğimiz Blockchain teknolojisi ile para transferi başarılı inovasyon süreçlerimizin en önemli örneklerinden. 2018 yılı içinde Ripple teknolojisini önce kurumsal ardından da bireysel müşterilerimizin işlemlerinde kullanıma alacağız. Yeni dönemde iş birliği yapmak için çeşitli fırsatları araştırıyoruz ve hem Amerika’dan hem de dünyada öne çıkan diğer ülkelerden finansal teknoloji şirketleriyle iletişim halindeyiz.” diye konuştu.

Ulutaş, Blockchain teknolojisinin, varlıkları en yüksek güvenlikte ve aracılara ihtiyaç duymadan, açık bir ağ üzerinden herkesin erişimine sunduğunu anlatarak, Blockchain teknolojisi varlık transferinin bir aracıya ihtiyaç duymadan gerçekleşmesini mümkün kıldığını, kayıtların değiştirilemediği ve geri alınamadığı bir veri tabanı olduğunu söyledi. 

 

Zincirleme bir modelle inşa edilen, takip edilebilen ama kırılamayan Blockchain teknolojisiyle müşterilere birçok farklı alanda yenilikçi dijital ürünler sunmaya devam edeceklerini belirten Ulutaş, "Dijitalin geldiği bu yeni aşama, hız ve şeffaflığı artırırken, maliyetleri düşüren bu teknolojinin finans sektöründe para transferi dahil birçok alanda yeni bir dönem açacağını düşünüyoruz." dedi.

Ulutaş, finans ve teknolojiyi birleştiren Fintechleri yakından izlediklerini ifade ederek, Akbank’ın yenilikçilik vizyonu doğrultusunda 50 Fintech ile görüştüğünü ve ortalama 10'u ile iş birliği yaparak, Akbank’ın müşterilerini en yeni teknoloji ile buluşturmaya devam edeceklerini bilirdi. 

Yukarı

Business HT×