BIST 100 9.874,99 % 1,63
USD/TRY 32,5396 % 0,01
EUR/TRY 34,9512 % -0,06
Piyasalar
9.874,99
% 1,63
32,5402
% 0,01
34,9512
% -0,06
1,0731
% 0,01
44,89
0,00
2.347,67
% 0,65
89,45
% 0,49
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Kripto masası: Ağbal'dan 'Bitcoin'e takip' açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, her geçen gün değerini artıran sanal para birimi Bitcoin'le ilgili çalışmaların olduğunu söyledi.

Kripto masası: Ağbal'dan 'Bitcoin'e takip' açıklaması
BUSINESSHT 21 12 2017, 10:24

ETHER DELTA'YA SİBER SALDIRI

Kripto para piyasası yeni bir siber saldırı haberi ile sarsıldı. Özellikle alternatif kripto paralar açısından popüler olan kripto para borsası Ether Delta siber saldırı sonrasında faaliyetlerini askıya aldığını açıkladı. 

Ether Delta üzerinden yapılan kripto para işlemlerinin günlü hacmi 11 milyon doları buluyordu. 

"BITCOIN SPEKÜLATİF BİR ARAÇ"

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, düzenlediği basın toplantısında, Bitcoin'e ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bitcoin'in normal bir ödeme aracı gibi davranmadığını belirten Kuroda, dijital paranın para politikası üzerinde bir etki yaratmadığını söyledi. 

Kuroda, Bitcoin fiyat grafiğinin anormal şekilde yüksek göründüğünü söyledi. 

BOJ Başkanı, ayrıca, Bitcoin'de balon olup olmadığına karar vermenin ona düşmeyeceğini belirtti. 

AĞBAL'DAN BITCOIN AÇIKLAMASI

2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı maddelerinin görüşmeleri sırasında Ağbal, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bitcoin ile ilgili bir soru üzerine Ağbal, "Bitcoin konusunda gerek Merkez Bankası gerek Hazine Müsteşarlığı gerek Sermaye Piyasası Kurulu gerekse Maliye Bakanlığı, bu konuyu teknik açıdan çalışıyorlar. Bir noktaya geldiğinde kurumlar arası ortak bir değerlendirme yaparak, bu konudaki hem hukuki altyapıyı hem de bu konuyla ilgili gerekli açıklamaları yaparız." şeklinde konuştu. 

AB'DEN BITCOIN'E TAKİP

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Bitcoin'in gerçek bir para birimi olmadığına dikkati çekerek, "Bitcoin ve diğer çeşitli sanal paraların yatırımcı ve tüketiciler açısından ciddi riskleri bulunuyor." dedi.

Dombrovskis, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, Bitcoin ve sanal paralara ilişkin son hafta yaşanan gelişmelerin dikkatini çektiğini belirterek, "AB Komisyonu, Bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor." diye konuştu.

Bitcoin ve diğer çeşitli sanal paraların yatırımcı ve tüketiciler açısından ciddi riskleri bulunduğuna dikkati çeken Dombrovskis, "Bunların, ciddi fiyat dalgalanmaları, yatırımların tamamen kaybolması, çeşitli operasyonel ve güvenlik zafiyetleri ile piyasa manipülasyonuna açıklıkları gibi riskleri ve eksiklikleri mevcut." ifadelerini kullandı. 

BITCOIN YENİDEN 17 BİN DOLARIN ÜZERİNDE

Dün sert bir gerileme yaşayan ve 16 bin doların altına inen Bitcoin bugün sabah saatlerinde toparlanma eğilimi gösterdi ve yeniden 17 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı. 

Yukarı

Business HT×