BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5631 % 0,08
EUR/TRY 34,9527 % -0,06
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5633
% 0,08
34,9525
% -0,06
1,0726
% -0,04
44,89
0,00
2.336,14
% 0,16
89,42
% 0,46
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Trump kazandı, Silikon Vadisi kaybetti

ABD’deki başkanlık seçimlerini büyük sürpriz yaparak kazanan Donald Trump, en büyük şoku kendisi için daha önce “İnovasyon için felaket olur” diyen Silikon Vadisi’nde yaşattı

Trump kazandı, Silikon Vadisi kaybetti
TEKNOYO 10 11 2016, 09:49

Cumhuriyetçi Parti Adayı Donald Trump’ın, Demokrat Hillary Clinton’ı beklenmedik şekilde safdışı bırakarak ABD’nin yeni başkanı seçilmesi bir tek finansal piyasalarda değil, teknolojinin kalbinin attığı Silikon Vadisi’nde de endişe yarattı.

Çünkü, Apple, Google, Facebook, Twitter, Yelp, Slack, Qualcomm, Bitly, Tumblr, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Khosla Ventures, Sun Microsystems, Reddit, Box, Tinder, eBay, Zynga, Seagate, Samsung, Wikipedia, Instagram, Cisco, ve Snapchat’in de olduğu 140’dan fazla kurum ve kuruluşun üs düzey yöneticisi Temmuz 2016’da Donald Trump’a karşı birleştiklerini kamuoyuna duyurmuşlardı.

Silikon Vadisi’nin devleri, kamuoyuyla paylaştıkları açık mektup ile Trump’ın ABD’nin dünyanın imrenerek baktığı inovasyon kültürüne zarar vereceğini ileri sürmüştü.

Trump profilinin inovasyon kültürü ile taban tabana zıt olduğunu vurgulayan teknolojinin liderleri, “Trump’ın başkanlığı inovasyon için felaket olur” görüşünde birleşmişlerdi. 

“Kamuoyuna açık mektup” başlığıyla paylaşılan duyuruda imzası bulunanların, kişisel görüşü olduğu, şirketlerini bağlamadığının altı çizilmişti.

“GÜVENLİK İÇİN İNTERNET KAPATILABİLİR”

Güvenlik için “internetin bir kısmının kapatılabileceğini”savunan Trump’ın,“İnternet ve bilgisayarlar, bazen hayatı kolaylaştırıyor. Ama çoğu zaman hayatı çok daha karmaşık hale getiriyor. İnsanlar kendilerini internet alışkanlığından uzak tutmalı” sözleri, teknoloji ve internet ekosistemi için bir tehdit olarak değerlendirilmişti.

Bilgisayar ve internet kullanımı ile mesafeli olan Trump’ın seçim yarışında kullanmaya çalıştığı Twitter’daki yanlış paylaşımları ile de eleştirilmişti. ABD Başkanı Barack Obama, Trump’a yüklenerek, “Twitter hesabını bile idare edemeyen biri, nükleer kodları elinde tutamaz” demişti.

“APPLE’IN LANET OLASI ŞEYLERİNİ ABD’DE ÜRETECEĞİZ”

Bu yılın başında, “Apple’ı lanet olası bilgisayarlarını ve  diğer şeylerini başka ülkeler yerine ABD’de üretmeye ikna edeceğiz” diyen Donald Trump’ın “Göçmenleri sınır dışı edelim” sözlerine ise en büyük tepki “Saçma” ifadesini kullanan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg‘ten gelmişti.

Silikon Vadisi’nin Clinton’ı desteklemesi, seçim sonuçlarında da kendini gösterdi. Geçici sonuçlara göre Silikon Vadisi’nin yer aldığı California eyaletinde Hillary Clinton’ın aldığı oy oranı yüzde 60’ı geçti, Trump’ın oy oranı ise yüzde 34 seviyesinde kaldı.

Silikon Vadisi’nden Trump’ı açıkça desteklediğini açıklayan sürpriz isimlerden biri ise PayPal’ın kurucu ortağı Peter Thiel’di.

Yukarı

Business HT×