BIST 100 9.883,50 % 1,72
USD/TRY 32,5560 % 0,06
EUR/TRY 34,9596 % -0,04
Piyasalar
9.882,48
% 1,71
32,5559
% 0,06
34,9611
% -0,03
1,0728
% -0,02
44,89
0,00
2.347,69
% 0,65
89,30
% 0,33
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Kim Kardashian soygunundan çıkarılacak 6 ders

Paris'te banyoda rehin alındıktan sonra tüm değerli eşyaları çalınan Kim Kardashian'ın sosyal medyada bıraktığı izler hırsızlar için de yol haritası oldu

Kim Kardashian soygunundan çıkarılacak 6 ders
MARKETWATCH 04 10 2016, 15:22

Bazılarımızın görür görmez haberine tıkladığı, bazılarımızın ise umurunda olmadığı Kim Kardashian soygunu, gerçekte hepimizin düşeceği bir hatalar silsilesi.

Polis kıyafetli soyguncular, Moda Haftası için Paris'te bulunan Kim Kardashian'ın kaldığı lüks daireye pazar gecesi baskın yaptı. Önce kapıdaki güvenliği etkisiz hâle 5 soyguncu, daha sonra silah zoruyla ellerini bağladıkları Kardashian'ı banyoya kilitledi. Aralarında 4,5 milyon dolarlık bir yüzüğün de bulunduğu 10,1 milyon dolarlık mücevheratı çalan soyguncular olay yerinden bisikletle kaçtı.

35 yaşındaki TV yıldızının hırsızların hedefinde olması şöhretiyle alakalı olsa da magazin spotları altında olmayan binlerce kişi de daha önce benzer soygun yöntemiyle karşılaştı. Birçok dosya ise "kişinin hırsızları çektiği" yönünde kayda geçti. Özellikle sosyal medyadaki paylaşımlarla arkada bırakılan izler hırsızların işini kolaylaştırabiliyor. Bununla ilgili yapılan hatalar şöyle sıralanabilir:

1. LOKASYON BELİRTMEK

Nerede olduğunuzu "taglemek" ya da konum paylaşmak kıymetli eşyalarınıza giden haritayı da çıkarmak aslında. Bunun için Kardashianlar gibi milyonlarca takipçiniz olmasına da gerek yok. Uzmanlara göre Twitter, Facebook, Snapchat ve Instagram hesaplarından lokasyon belirten filtrelerin kaldırılması en doğru uygulama.

Daha önce 50 Cent'le de çalışan halkla ilişkiler uzmanı Amanda K. Ruisi'ye göre lokasyon belirtilmese de arka planda paylaşılan duvar kağıtları, pencere, banyo, asansör hatta aynalar bile bulunulan mekanın "hatırlanmasına" yardımcı oluyor.

2. SOSYAL MEDYADA KIYMETLİ EŞYALARI PAYLAŞMAK

Pazar günkü soygunda çalınanlar arasında, Kardashian'ın hemen hemen her fotoğrafında paylaştığı 20 karatlık elmas yüzüğü de vardı. Tabii ki Kardashian paylaşımı için suçlanamaz ancak bu tip değerli eşyalar, hırsızlar için de bir "liste" oluşmasına yol açıyor.

3. ŞEHİR DIŞINA ÇIKTIĞINI DUYURMAK

İnsanların şehir dışına çıktığını sosyal medyadan duyurması aynı zamanda evlerinin boş olduğunun da ilanı. Uzmanlar, havaalanı check-in'lerinden uzak durulması gerektiğini, tatil fotoğraflarının da döndükten sonra paylaşılması gerektiğini söylüyor.

4. ANAHTARI PASPASIN ALTINA SAKLAMAK

Hırsızlara davetiye çıkaran hatalar yalnızca sosyal medya ile sınırlı değil. İnsanların bir kısmı hâlâ bilinen en eski anahtar saklama yöntemi "paspası" kullanıyor. Bun yöntem yerine dışarıda kiralanacak bir kasa ya da en basiti anahtarı başka bir arkadaşa teslim etmek çok daha güvenli olacaktır.

5. ALARM KURMAMAK

İster alarm kurmak, ister kamera taktırmak olsun, mülkünüzü koruyacak bir teknolojiye ihtiyacınız var. Birçok araştırmaya göre alarmlar hırsızları en fazla vazgeçiren yöntem.

6. CEP TELEFONUNA ŞİFRE KOYMAMAK

Kardashian'ın giden eşyaları arasında iki adet cep telefonu da bulunuyor. Çalınan cep telefonlarına şifre koyulmaması, hırsızların telefon rehberine dolayısıyla başka hedeflere erişmesini kolaylaştırıyor.

Yukarı

Business HT×