BIST 100 9.722,09 % 0,80
USD/TRY 32,5863 % 0,06
EUR/TRY 35,0030 % 0,43
Piyasalar
9.722,09
% 0,80
32,5903
% 0,07
35,0059
% 0,44
1,0710
% 0,10
45,35
0,00
2.318,38
% 0,10
88,17
% 0,17
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Snapchat'in yeni gözlükleri neden Google Glass'tan daha başarılı olabilir?

Snapchat'in tanıttığı yeni gözlükler Google Glass'ın hayal edip yapamadıklarını yapabilir

Snapchat'in yeni gözlükleri neden Google Glass'tan daha başarılı olabilir?
BUSINESS INSIDER 26 09 2016, 08:57

Snapchat açıkladığı iki büyük sürprizle herkesi şaşırttı: Önce şirketin adının SnapChat'ten Snap'e dönüştürüldüğünü söyledi. Sonra da üzerinde kamera olan gözlüklerini satışa çıkaracağını duyurdu.

Gözlük açıklamasının piyasalarda yarattığı heyecan akla hemen bir başka gözlüğü, Google'ın 2013 yılında tanıttığı Google Glass'ı hatırlattı. Üzerinde optik bir ekran bulunan gözlük seklindeki giyilebilir bu bilgisayarların hayatımızda önemli bi yer elde edebileceği düşünülüyordu. Ancak pek çok farklı nedenle Google Glass başarısız bir girişim oldu.

Peki o zaman Snap'in yeni gözlükleri Spectacles'ın geleceği için de endişenlemeli miyiz? Analistlere göre şimdilik "hayır." İşte Google başarısız olmasına rağmen Snap'in başarılı olabileceğini gösteren 5 neden:

1) Spectacles, Google Glass'tan çok daha ucuz

Snap CEO'su Evan Spiegel, Spectacles'ın ilk versiyonlarını sadece bir oyuncak olarak tanımlıyor. Fiyatı da buna göre belirlenmiş. 1,500 dolardan satışa çıkan Google Glass'lar bilgisayar fiyatından satılıyordu; Spectacles'lar ise sadece 129 dolardan alınabilecek.

Neredeyse sıradan bir güneş gözlüğüne verdiğimiz paraya, hayatımızı bizim gözlerimizden kaydeden Spectacles'ları alabilecek olmamamız bu yeni gözlüklerin çok daha fazla insana ulaşabileceğini gösteriyor.

Üstüne üstlük Spiegel bu sonbaharda sınırlı sayıda Spectacles'ın satışa çıkacağını söyledi. Sınırlı arz ve düşük fiyat önümüzdeki dönemde daha da büyük ticari talep yaratabilir.

2) Görüntü olarak çok daha estetikler

Spectacles, normal güneş gözlükleri kadar güzel olmayabilir, ancak Google Glass'tan daha estetik göründüğü kesin. Hem de üç rengi var.

3) Google Glass'ın çekim yaptığı anlaşılmıyordu

Google Glass'ı tuhaf kılan en önemli özelliği video veya fotoğraf çekip çekmediğinin anlaşılamıyor olmasıydı. Bu da toplumsal alanlarda insanların gizli gizli sizi çekebiliyor olduğu hissiyatı uyandırıyordu. Spectacles'ın ise çekim yaparken ışığı yanıyor.

4) Google Glass'la bir sürü şey yapabiliyorsunuz, Spectacles'la tek şey

Google Glass takan kişinin o sırada çekim yapıp yapmadığını anlamadığınız gibi, e-maillerini mi kontrol ediyor, Navigasyon mu kullanıyor anlamak da imkansız. Spectacles'da ise yapacak tek şey var: Video çekmek.

5) Spectacles'ın şarj aleti çok daha eğlenceli

Google Glass şarjları kullandığımız diğer cihazlarla nerdeyse tamamen aynı. Snap ekibi ise gözlük kabı şeklinde şarj aletleriyle çok daha yaratıcı bir iş yapmış.

Yukarı

Business HT×