BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5525 % 0,05
EUR/TRY 34,9544 % -0,05
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5525
% 0,05
34,9544
% -0,05
1,0729
% -0,01
44,89
-0,46
2.333,29
% 0,04
89,01
% 1,12
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Netflix Türkçe'ye iki dev anlaşmayla geldi

Netflix Türkiye için gerçek anlamda Türkçe hizmet vermeye başladı

Netflix Türkiye'ye iki dev anlaşmayla geldi
CEREN DİLEKÇİ 22 09 2016, 12:27

Ocak ayında Türkiye'de hizmet vermeye başlayan Netflix, bugün itibarıyla tam anlamıyla Türkçe hizmet vermeye başladığını duyurdu.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Netflix'in kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Reed Hasting, Türkçeleştirilmiş kullanıcı arayüzü, yerli içerik ve Türk Lirası ödeme seçeneğiyle hizmette olduklarını bildirdi.

Çok sayıda Türk dizisini ve filmini de içerikleri arasına ekleyen Netflix'in üyelik ücreti aylık 15,99 TL'den başlıyor. Standart paket 27,99 TL, ultra HD 4K özel paket ise 39,99 TL'den satışa sunuluyor.İlk yerli telekomünikasyon ortağı olarak mobil hizmet sağlayıcısı Vodafone ile anlaşma imzalayan Netflix, aynı zamanda Türk televizyon üreticisi Vestel ile de işbirliği yaptığını duyurdu.

Toplantı sonrası BloombergHT'nin sorularını yanıtlayan sektör temsilcileri, Ekim ayı sonunda duyurulacak Vodafone işbirliği ile Vodafone paketlerine Netflix üyeliğinin dahil edileceği bilgisini verdiler.

Netflix'in kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Reed Hastings konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Son derece popüler olan ve dünya çapında tanınan Türk dizileri, Türk insanının ne kadar müthiş bir hikaye anlatıcısı olduğunu gösteriyor. Netflix, bu içeriklerin dünyada tanınmasında etkin bir şekilde rol almayı hedefliyor. Tamamen
Türkçeleştirilmiş  bir Netflix sunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Netflix, Türkiye'de hem Netflix'in orijinal içeriklerini hem de Türkiye içinden ve dışından alınan içerikleri koleksiyonuna ekleyerek büyümeye devam edecek."

Türk iş ortamına uzun vadede güvendiklerini kaydeden Hastings, Türkiye'nin büyüyen bir pazar olduğunu vurguladı. Netflix, global kapsamda bu yılki içerik bütçelerinin 5 milyar dolar olduğu bilgisini paylaştı. Ntflix CEO'su gelecek sene Türkiye'de Türkçe yerel içerik üretmeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.
 
Netflix; Güneşi Gördüm,  Kelebeğin Rüyası, Recep İvedik 4, Düğün Dernek 1 ve 2 gibi oldukça popüler filmleri ve Leyla ile Mecnun, Suskunlar, Karadayı, Ezel, Kurt Seyit ve Şura, Diriliş Ertuğrul ve Filinta gibi dizileri içeregüçlü bir koleksiyonu Türk izleyicisine sunmaya hazır.

House of Cards, Stranger Things, Narcos, The Get Down, Marvel’s Daredevil ve Jessica Jones gibi tüm dünyada fenomen olmuş Netflix dizileri; Making a Murderer, Winter on Fire ve Chef’s Table gibi ödüllü belgeseller ve Adam Sandler’ın başrolünde olduğu The Do-Over ve Ridiculous 6 gibi orijinal filmler artık Türkçe dublaj ve altyazı ile Türk izleyicilerini bekliyor.

GÜLDÜREN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

Netflix Türkiye'nin Twitter hesabı da dün devreye girdi. Netflix ABD'nin Twitter hesabıyla Türkiye hesabı arasında sosyal medya platformu üzerinde eğlenceli diyaloglar geçti. 

Yukarı

Business HT×