BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3313 % 0,12
EUR/TRY 35,1117 % 0,12
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3385
% 0,14
35,1170
% 0,13
1,0804
% -0,22
47,65
-0,28
2.224,88
% 1,37
87,42
% 1,54
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

WhatsApp’ın bilinmeyen 11 özelliği

Günlük hayatımızın en büyük parçalarından biri olan WhatsApp'ın 11 bilinmeyen özelliği

WhatsApp’ın bilinmeyen 11 özelliği
TEKNOYO 15 12 2015, 14:26

WhatsApp’ı ne kadar çok kullandığınızı biliyoruz. SMS kavramını ortadan kaldıran ve artık tüm görüşmelerimizi yaptığımız WhatsApp konusunda herkes profesyonel olmuş durumda.

Ancak  WhatsApp’ın bilinmeyen birçok özelliği bulunuyor. Günlük hayatta WhatsApp kullanımızı daha çok kolaylaştıracak bu özelliklere mutlaka göz atmanızı öneriyoruz. İşte Teknoyo'nun haberine göre, WhatsApp’ın bilinmeyen 11 özelliği:

1) Ücretsiz kullanma

WhatsApp, ilk yıldan sonra ücretli olarak kullanıcılara sunuluyor. Ancak WhatsApp’ı ücretsiz kullanmak da mümkün. WhatsApp’ı ücretsiz olarak kullanmaya devam etmek istiyorsanız, öncelikle tüm verilerinizi yedekleyin, hesabınızı silin ve daha sonra yeni bir kullanıcıymış gibi WhatsApp’ı yeniden telefonunuza yükleyin.

2) Silinen konuşmaları bulun

Yanlışlıkla silinen WhatsApp mesajlarını kaybettim diye korkmayın. WhatsApp konuşmalarınızı hesabınıza yedeklediği için WhatsApp’ı silip yeniden yükleyin. Böylelikle eski konuşmaları geri getirebilirsiniz. Buna ek olarak Google Drive’ı da WhatsApp konuşmalarını yedeklemek için kullanabilirsiniz.

3) Bilgisayardan kullanma

Whatsapp’ı bilgisayarınızdan kullanmak için WhatsApp’ın resmi web sayfasındaki QR kodunu akıllı telefonunuza okutmanız yeterli.

4) 3D touch ile daha hızlı erişim

Apple’ın yeni akıllı telefon modelleri iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde 3D Touch teknolojisi bulunuyor. Bu teknolojiyi WhatsApp da kullanıyor. WhatsApp uygulaması üzerine sert basıldığında ise kullanıcılara ‘yeni sohbet’ ve ‘ara’ seçenekleri çıkıyor. Bu sayede daha hızlı bir şekilde WhatsApp sohbetlerine ulaşabilirsiniz.

5) Video ve fotoğrafları otomatik yüklememe

Uygulamadaki otomatik video ve fotoğraf yükleme işlemine son verin Bunun için ayarlar sekmesinin içinde bulunan ‘Sohbet Ayarları’ menüsüne girin ‘Medyayı Otomatik İndir’ seçeneğine tıklayın ve buradan tüm seçenekleri kapatın.

6) Çift SIM kartla kullanma

Eğer çift sim karta sahip bir cihaz kullanıyorsanız ve iki hattınız için de WhatsApp Messenger’ı kullanmak istiyorsanız, Google Play üzerinde yer almakta olan SwitchMe uygulamasını kullanabilirsiniz.

7) Son görülme özelliğini kapatma

‘Son Görülme Özelliği’ni kapatmak için ‘Ayarlar’a girin. Hesap kısmına girdikten sonra ‘Gizlilik’ sekmesinden son görüntülenme seçeneğini kapalı duruma getirin.

8) Numara değiştirme

WhatApp’ta bulunan numaranızı değiştirebilirsiniz. Bunun için uygulama ayalarına girin ve hesap sekmesine gidin. ‘Numarayı Değiştir’ seçeneğinden yeni numaranızı girerek telefon numaranızı değiştirebilirsiniz.

9) Grup mesajlarını sessize alın

Grup mesajlarından gelen bildirimleri kapatmak için mesaj kutusunun içinde yer alan grup bilgileri sekmesinden gelen mesajları sessize alabilirsiniz.

10) Favorilerden daha hızlı ulaşım

Bir kişiyi sık kullanılanlara eklemek için o mesajın üzerine basılı tutun ve ‘Sohbet Kısayolu Ekle’ seçeneğine tıklayın. Böylelikle favori kişiler seçeneği ile WhatsApp’ı daha hızlı kullanabileceksiniz.

11) Mavi tık'ı kapatma

Son günlerin en belalı konusu olan WhatsApp’taki mavi tık işaretini kapatmak için uygulama ayarlarına girin. Buradan Hesaplar sekmesinden Gizlilik Menüsü’nün altındaki ‘Read Receipts’ seçeneğini kapatın. Böylelikle artık kimsede mavi tık işareti görülmeyecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yukarı

Business HT×