BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,38
% 0,31
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Google'dan Duolingo'ya yatırım

Dünyanın en çok kullanılan, eğlenceli, bedava ve online dil öğrenme platformu Duolingo’ya Google’dan 45 milyon dolarlık yatırım geldi

Google'dan Duolingo'ya yatırım
ÖZGE ÖZDEMİR 11 06 2015, 14:29

Dünyanın en çok kullanılan, eğlenceli, bedava ve online dil öğrenme platformu  Duolingo’ya Google’dan 45 milyon dolarlık yatırım geldi.

Böylece Duolingo’nun değeri 470 milyon dolar’a yükseldi. Daha önceki yatırımcıları arasında Ashton Kutcher’ın da olduğu Duolingo’ya yatırım yapan Google Capital ortaklarından Laela Sturdy, “Mobile öncelik veren ve oyuna dayanan Duolingo’nun dünyanın dört bir yanında insanların dil öğrenme yöntemini değiştirdiğini” belirtti.

Duolingo’nun kurucu ortağı ve CEO’su Luis von Ahn, Business HT’ye yaptığı açıklamada, “Duolingo’nun en temel hedefi bütün dünyaya bedava dil eğitimi vermek. Şimdi mümkün olan en iyi eğitimi, dünyada ulaştırabileceğimiz kadar çok insana ulaştırmayı hedefliyoruz. Bunun için de insanların bilgiye ulaşma hızını artırmaya, öğrencilerin devam etmesi için bu tecrübeyi olabildiğince eğlenceli kılmaya, her kullanıcı için özel öğrenme yöntemleri sunmaya kilitlendik. Bunları başarmak, geleneksel eğitim sistemiyle imkansızdı. Google’dan gelen yatırımı, okullara ve hükümetlere Duolingo ile yabancı dil sınıflarını geliştirmeleri için yardım etmek adına harcayacağız” dedi.

100 MİLYON KULLANICI

Dünya çapında 100 milyondan fazla kullanıcısı olan Duolingo ile platformda bulunan dillerden istediğinizi oyun oynar gibi öğreniyorsunuz. Dinleme, konuşma ve yazma testlerinin olduğu uygulamada puan kazandıkça seviye atlıyorsunuz; aynı zamanda kazandığınız puanlarla arkadaşlarınızla rekabet edebiliyorsunuz.

Duolingo’nun kurucu ortaklarından von Ahn, Google ile daha önce de işbirliği içinde bulunmuştu. Gerçek insanları ve robotları birbirinden ayırmak için internette çeşitli harflerin girilmesini sağlayan CAPTCHA sistemini reCAPTCHA’ya dönüştüren von Ahn, bu projesini Google’a satmıştı. Google’ın satın aldığı bir başka von Ahn projesi ise bilgisayarların yaratamadığı online verileri insanların oyun oynayarak yaratmasını hedefleyen ESP Game’di. 

İLHAMI GUATEMALA

Dünyanın en genç ve girişimci dahilerinden biri olan von Ahn, ABD’de bulunan Carnegie Mellon Üniversitesi’nin bilgisayar bilimleri bölümünde akademisyen olarak çalışıyor. Von Ahn ile geçen yıl tanıştığımda eğitimi olabildiğince çok sayıda kişiye bedava kılmayı amaç edinmesine hayran kalmıştım. 

Guatemalalı genç girişimci, ülkesinde çoğu kişinin gelir seviyesi yeterli olmadığı için İngilizce öğrenemediğini görerek Duolingo’yu kurmaya karar veriyor. Von Ahn’a göre internet ile çok sayıda kişi bir araya geldiği için insanlığa faydalı projeler üretilebilir. İşte tam da bu yüzden von Ahn, Duolingo’dan sonra okuma yazmayı bedava öğretecek bir uygulama üzerine çalışmak istiyor.

“Dünyada 800 milyon insan, okul sistemine dahil olamadığı için okuma yazma bilmiyor; ancak telefonları olanların eğitim sistemine dahil olmalarını sağlayabiliriz. Mesela ABD’de Duolingo ile dil öğrenenlerin sayısı bütün Amerikan eğitim sisteminde dil öğrenenlerin sayısından daha fazla” diyen von Ahn, İngilizce öğrenenler için uygun fiyata sertifika verecek bir test sistemi için de Amerikan üniversiteleriyle işbirliği içinde.

Yukarı

Business HT×