BIST 100 8.976,36 % 1,93
USD/TRY 32,3290 % 0,11
EUR/TRY 35,0906 % 0,06
Piyasalar
8.976,36
% 1,93
32,3290
% 0,11
35,0906
% 0,06
1,0794
% -0,31
47,62
-0,31
2.212,53
% 0,81
87,20
% 1,29
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Çalınan cep telefonunuzun izini sürebilirsiniz

Cep telefonunuz çalındığında panik yapmayın. Bilgisayarın başına geçerek çalınan telefonunuz için uzaktan erişimle şifre koyabilir, hatta içindeki tüm kişisel verileri silebilirsiniz

Çalınan telefonunuzun izini sürün
TIME / ALEXANDER ACIMAN 07 03 2015, 11:07

Eğer cep telefonunuzu kaybederseniz, paniklemeden ve yeni bir cep telefonuna birkaç bin lira harcamadan önce kaybolan telefonunuzu bulmanın başka bir yolu olduğunu bilmenizde fayda var.

Bir iPhone sahibiyseniz ve telefonunuzu kaybetmeden önce Apple'ın “iPhonu'mu Bul” özelliğini yüklediyseniz telefonunuzun nerde olduğunu bulabilirsiniz. Henüz telefonunuzu kaybetmediyseniz ve bu özelliği etkinleştirmediyseniz de şu an tam zamanı olabilir.

Eğer telefonunuzun montunuzun cebinde, çantanızda ya da yan odada olmadığından eminseniz, ilk adım olarak Apple'ın iCloud internet sitesine girebilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra, üzerinde “iPhone'numu Bul” yazan yere tıklamanız gerekiyor. Böylelikle internet sitesi otomatik olarak bir harita gösterecek ve harita üzerindeki yeşil nokta telefonunuzun yerini belirtecek. Ancak eğer aynı iCloud hesabına birkaç cihaz kaydettiyseniz, hangi cihazınızı takip etmek istediğinizi belirtmeniz gerekiyor. İnternet sitesi yerine “iPhone'numu Bul” uygulamasını da indirebilirsiniz.

Haritadaki yeşil noktayı gördükten sonra birkaç dakika beklemenizin faydalı olabileceğini de belirtmek gerekiyor. Böylelikle telefonunuzun konumu tam olarak ayarlayarak harita üzerinde daha belirgin bir noktayı işaret edecektir. Ayrıca yeşil noktayı seçerseniz, cihazınızın nerede olduğunu görmenin yanı sıra ne kadar şarjı kaldığını da öğrenebilirsiniz.

Ancak bu noktada bir uyarı yapılması gerekiyor. Eğer telefonunuzun şarjı bitmişse, “iPhone'numu Bul” uygulaması size cihazınızın en son bulunduğu noktayı gösterecektir. Apple'ın son güncellemesiyle gelen yeni bir özellik sayesinde telefonunuz son bulunduğu konumun bilgilerini şarjı bitmeden önce size aktarabiliyor. “Ayarlar → iCloud → iPhonu'mu Bul → Son Konumu Gönder” ile bu özelliği etkinleştirebilirsiniz.

Bazı durumlarda haritada telefonunuzun gerçek konuma kıyasla biraz daha geniş bir bölge gösterilebilir. Ancak bu size telefonunuzu nerede unuttuğunuza dair fikir verebilir. iCloud sayesinde telefonunuzu kaybettiğinizde sessizde bile olsa, telefonunuzun sesini açabilir ve telefonunuzdan yüksek bir ses çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Bir yandan telefonunuzu ararken, bir yandan da iCloud sayesinde telefonunuzun kayıp modunu etkinleştirerek kimsenin kullanmaması adına 4 haneli bir şifre oluşturabilirsiniz. Ayrıca kilit ekranınızda önemli iletişim bilgilerini içeren bir mesaj da gösterilebilme seçeneğiniz de mevcut bulunuyor. En önemlisi ise eğer telefonunuzda olan kart bilgileriniz varsa, kayıp modu tüm bu bilgileri etkisizleştiriyor.

Eğer başınıza en kötüsü gelmiş ve telefonunuz çalınmışsa, geriye bir seçeneğiniz kalıyor. Telefonunuzu geri alacağınıza dair tüm umudunuzu yitirdiyseniz, telefonunuza uzaktan erişim sağlayarak içindeki tüm kişisel verilerinizi silebilirsiniz.  

Yukarı

Business HT×