TEKNOLOJİ

Facebook , Paris saldırıları sonrası güvenlik kontrolünü devreye soktu

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan kanlı saldırılardan sonra Facebook, daha önce duyurduğu güvenlik durumu kontrolünü devreye soktu.

Facebook daha önce duyurduğu “Güvenlik Durumu Kontrolü” özelliğini, Paris saldırıları sonrası devreye soktu.

Güvenlik Durumu Kontrolü, riskli bölgelerdeki kullanıcıların iyi durumda olup olmadıklarıyla ilgili bildirim gönderilmesini sağlıyor. Kullanıcıların son giriş yaptığı konumu referans alan Facebook, yakınlarda bir felaket varsa bu konuda bildirim gönderiyor.

Bildirimde “Güvendeyim” ya da “Felaket bölgesinde değilim” seçenekleri yer alıyor. Kullanıcı “Evet, arkadaşlarıma haber ver” şeklindeki yazıya tıklayarak Facebook’taki arkadaşlarının haberdar olmasını sağlayabiliyor. İlgili kişinin Facebook arkadaşları da bu güvenlik durumu bildirisini hızlı şekilde görme fırsatına sahip.

Servis sayesinde kullanıcılar, durumdan etkilenen kaç arkadaşları olduğunu, kaçının "Güvendeyim" seçeneğini işaretlediğini ve kaç kişinin bildirime geri dönüş yapmadığını görebiliyor.

 

'İNSANLAR YAKINLARINI İNTERNETTE ARIYOR'

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook, salgın hastalık, doğal afet ya da benzeri kriz durumlarında kullanılmak üzere geliştirdiği bu yeni özelliği daha önce duyurmuştu.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, konuyla ilgili yaptığı açıklamada özellikle son birkaç yıldır dünya genelinde doğal afetlerin meydana geldiğini ve insanların bu tip durumlarda bilgi almak için ilk olarak internete girdiklerine söyleyerek "Her seferinde insanlar Facebook'a girip felaket bölgesinde olan yakınlarının durumunu öğrenmek istiyor. İnsanların bu tip durumlarda birbirlerinden haberdar olması çok ama çok önemli bir konu" diye konuşmuştu.

AVRUPA'DAKİ EN KANLI 10 SALDIRI
PARİS'TE ÖLÜ SAYISI ARTIYOR