TEKNOLOJİ

Apple yeni ürünlerini tanıttı

Apple başta iPhone 6S olmak üzere en yeni teknolojilerini görücüye çıkardı

Apple merakla beklenen yeni telefonları iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ı tanıttı. 

Dört renkte satışa sunulacak iPhone ileri görüntü kalitesine ve bugüne kadarki en güçlü cama sahip olacak. 

iPhone 6S için fiyatlar (2 yıllık kontrat karşılığında) ; 16GB için 199 dolar, 64GB için 299 dolar ve 128GB için 399 dolar olarak açıklandı. iPhone Plus için ise fiyatlar 100 dolar fazlası olacak.

Telefonlar 130’dan fazla ülkede 400’den fazla operatör ile 25 Eylül’den itibaren satışa sunulacak ve 12 Eylül’de ön siparişler açılacak.

FORCE TOUCH

Apple Watch'larda kullanılan ve telefonlara entegrasyonunun nasıl olacağı merakla beklenen Force Touch teknolojisinin yeni iPhone'lara getirdiği yenilikler de tanıtıldı. 3D Touch olarak açıklanan özellik ekranın üç farklı şiddetteki teması ayırt etmesini sağlıyor. Dokunma, basma ve daha sert basma olmak üzere artık ekrana dokunmanın üç çeşidi olacak. Böylece mikroskobik dokunmalar bile ayırt edilebiliyor ve çok daha hassas tepki alınabiliyor.

Cook'un "şu ana kadar yaptığımız en üstün özellikli iPhone dediği" telefonlarda Live Photo (Canlı Fotoğraf) adlı yeni bir özellik var. Yeni bir görüntü formatı olarak tanımlanabilecek bu özellik sayesinde fotoğrafın üzerine basarak resmi hareketli olarak görebiliyorsunuz. 

Ayrıca iPhone 6S'in CPU testlerinde yüzde 70, GPU testlerin yüzde 90 daha hızlı sonuç sağladığı belirtildi. 

Açıklanan diğer yeni ürünler ise şöyle:

iPAD PRO

Cook'un bugüne kadar yarattıkları en yetenekli iPad olduğunu söylediği iPad Pro'yla beraber Apple Pencil'i da tanıttı. Apple, dev ekranı ve olağanüstü görüntü özellikleriyle iPad Pro sayesinde profesyonellerin hayatında daha fazla yer kaplamayı amaçlıyor.

12,9 inçlik dev tablet, bir önceki modellere oranla 2 kat daha hızlı grafik performansına sahip olacak ve pil ömrü 10 saate çıkacak.

Kasım ayında raflardaki yerini alacak olan iPad Pro 799 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak. 

APPLE TV

Yeni Apple TV'nin kumandalarındaki Siri düğmesi sayesinde kumandayla konuşarak komut verebiliyor, pek çok oynayabiliyor ve alışveriş yapabiliyorsunuz.

Dokunmatik kumandası ve kendine özel tvOS isimli özel işletim sistemi olacak Apple TV'de Cook'un "televizyonun geleceği" olarak tanımladığı uygulamalar çok ön planda.

APPLE WATCH

Pek çok yeni renk ve model seçeneği eklenen Apple Watch'larda açılabilen uygulama sayısı da arttı. 

Apple ayrıca bu akıllı saatlerin kullanacağı yeni işletim sistemi watchOS 2‘yi de duyurdu.

APPLE HEYECANLA BEKLENEN YENİLİKLERİNİ AÇIKLADI