BIST 100 9.771,72 % 0,57
USD/TRY 32,5871 % 0,15
EUR/TRY 35,0249 % 0,15
Piyasalar
9.782,92
% 0,68
32,5875
% 0,15
35,0297
% 0,16
1,0739
% 0,09
44,89
0,00
2.346,92
% 0,62
89,42
% 0,46
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri (3 Temmuz 2018)

Şirketlerden öne çıkan haberler

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 03 07 2018, 08:34

KARDEMİR

Kardemir'de Şamil Ayrım'ın istifası üzerine boşalan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine, Osman Kahveci seçildi.

Kahveci, AK Parti'den 24. Dönem Karabük Milletvekili olmuştu.

Orman Genel Müdürlüğünün çeşitli kademelerinde şef ve müdür olarak; merkez teşkilatında da şube müdürü, daire başkanı ve başmüfettiş olarak görev yaptı. Yurt dışında birçok seminer ve eğitime katıldı. Almanya'da teknik ormancılık, ormancılık planlama ve politikaları ve orman halk ilişkileri konularında eğitim aldı. Ormancılık alanında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı 1999 yılında Ludwing Harting Uluslararası Ormancılık Başarı Ödülü aldı. 2002 yılında Orman Bakanlığı Danışmanlığı ve ardından Orman Genel Müdürlüğü görevlerine atandı. 2004'te dünya ormancılığına yaptığı katkılardan dolayı Gürcistan Devlet Üniversitesince Fahri Doktora unvanı verildi. 2009 ve 2010 yıllarında devlet millet kaynaşmasında gösterdiği başarılardan dolayı Yılın Bürokratı seçildi.

GÜBRETAŞ

Ekonomi Bakanlığı, Gübre Fabrikaları'nın (Gübretaş) liman yatırımı ve gübre tesisi modernizasyonlarına teşvik verdi.

Gübretaş'ın Yarımca tesislerinde bulunan limanının genişletilmesine ilişkin yatırım Büyük Ölçekli Yatırım" kapsamına alındı ve yatırıma ilişkin teşvik belgesi düzenlendi.

Teşviğe konu yatırım tutarı 235 milyon lira.

Bu kapsamda şirkete, yüzde 50 vergi indirimi, yüzde 25 yatırım katkı oranı ile KDV istisnası sağlanacak. Ayrıca, 2 yıl boyunca sigorta primi işveren hissesi desteği sağlanacak.

Öte yandan İskenderun tesislerinde bulunan TSP tesisinin kompoze gübre üretecek şekilde modernize edilmesine ilişkin yatırım da "Bölgesel Teşvik Uygulaması" kapsamına alındı ve yatırıma ilişkin teşvik belgesi düzenlendi.

Teşviğe konu yatırım tutarı 84 milyon lira.

Bu kapsamda şirkete, yüzde 70 vergi indirimi, yüzde 30 yatırım katkı oranı ile KDV istisnası sağlanacak. Ayrıca, faiz desteği verilecek.

AKİŞ GYO

Şirket, kurlarda görülen aşırı dalgalanmalar neticesinde kiracılara destek olmak amacıyla Temmuz'da bir aylık kira dönemi ile sınırlı olarak uygulanmak kaydı ile; kira sözleşmelerinde öngörülen ödeme tarihindeki dolar kurunun 3,90 lira, euro kurunun ise 4,55 lira olarak belirlenmesine karar verildiğini duyurdu.

KORDSA

Sabancı'nın Kordsa şirketi, ABD'deki bağlı ortaklığı üzerinden 100 milyon dolar bedelle iki Amerikan şirketi satın alıyor. Ticari havacılık sektörüne ileri kompozit malzemeler sağlayan "Fabric Development Inc." ve "Textile Products Inc." unvanlı iki ayrı şahıs şirketinin satın alınmasına ilişkin Yabancı Yatırımcılar Komitesi (CFIUS) onay değerlendirme süreci olumlu olarak sonuçlandı.

TOFAŞ

Tofaş Bursa fabrikasında Temmuz ve Ağustos'ta üretime 18 işgünü ara verecek.

AKSA AKRİLİK

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Aksa Akrilik'in yatırım programını finanse etmek için 60 milyon dolar ve 30 milyon euroluk sendikasyon kredisi sağlayacak.

ASELSAN

ASELSAN ile BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ihtiyacı kapsamında SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi tedarikine yönelik olarak toplam bedeli 94,7 milyon euro tutarında bir sözleşme imzalandı.

Sözleşme kapsamında teslimatlar 2018 - 2021 yılı içerisinde tamamlanacak.

THY

THY kurumsal seyahat acentelerinden American Express Global Business Travel (Amex GBT) ile "bölgesel" düzeydeki anlaşmasını "küresel" düzeye çeviren anlaşma imzaladı.

THY'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu anlaşmayla Amex GBT ile 2014-2017 yıllarında Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya/Pasifik bölgelerinde "bölgesel düzeyde" işbirliği bulunan THY bu kez global seviyede bir ortaklığı hayata geçirmiş oldu. Kapsamı genişletilen anlaşma çerçevesinde THY, Güney Amerika bölgesini de Amex GBT ile ortak hizmet alanına dâhil etti.

VAKIF GYO

Vakıf GYO, azami 800 milyon TL'ye kadar, yurt içinde nitelikli yatırımcılara, Türk Lirası cinsinden bono ve/veya tahvil ihraç edilmesi amacıyla, ihraç tavanı verilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapıldığını duyurdu.

VAKIFBANK

Banka tarafından yurt içinde, 20 milyar TL'ye kadar, farklı vadelerde, bir veya birden fazla defada Türk Lirası cinsinden finansman bonosu ve/veya tahvili ihraç edilmesi için SPK'ya ve Borsa İstanbul'a başvuruda bulunuldu.

REYSAŞ GYO

Şirketin Kocaeli'deki portföyünde bulunan deponun 4.000 m2'lik depolama alanı Ağustos 2018 tarihinden başlamak üzere 5 yıllığına kiraya verildiği ve kiraya verilen depodan 5 yılda yaklaşık KDV dahil 10,5 milyon TL gelir elde edileceği bildirildi.

Yukarı

Business HT×