BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5003 % -0,09
EUR/TRY 34,6672 % -0,05
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5003
% -0,09
34,6672
% -0,05
1,0657
% 0,13
45,44
-0,05
2.391,14
% 0,51
87,23
% 0,14
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Şimdi de BDDK'dan Türk Telekom düzenlemesi

BDDK, bankaların izne tabi işlemleri ile dolaylı pay sahipliğine ilişkin yönetmelikte değişiklik içeren taslak yayınladı.

Şimdi de BDDK'dan Türk Telekom düzenlemesi
07 06 2018, 18:14

Sermaye Piyasası Kurulu'nun çağrı muafiyeti ile ilgili düzenlemesinin ardından şimdi de BDDK'da Türk Telekom'a ilişkin olduğu belirtilen bir düzenleme çıktı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların izne tabi işlemleri ile dolaylı pay sahipliğine ilişkin yönetmelikte değişiklik içeren yönetmelik taslağı yayınladı.

Taslakta yönetmeliğin sekizinci maddesinin yedinci fıkrasının son cümlesinde değişiklik yapıldı.

Buna göre "Alım satım amaçlı yapılan hisse senedi yatırımları, alacakların tahsili amacıyla yapılan hisse edinimleri ve ortaklıkların sermaye artırımlarına katılımla ilgili olarak bu fıkra hükmü uygulanmaz" şeklindeki son cümle şununla değiştiriliyor:

"Alım satım amaçlı yapılan hisse senedi yatırımlarında, alacakların tahsili amaçlı pay edinimlerinde, ortaklıkların sermaye artırımlarına katılımlarda ve bankanın söz konusu ortaklığı tek başına ya da birlikte kontrol etmesi sonucunu doğurmaması, ortaklıktaki toplam payın kendi özkaynağının binde üçünü geçmemesi ve ortaklığın faaliyet alanını ayrıntılı olarak açıklayan bir raporla birlikte en az otuz gün önceden Kuruma bildirilmesi kaydıyla, kanun, kanun hükmünde kararname veya Bakanlar Kurulu Kararı ile oluşturulan ve hizmetlerinden yararlanılabilmesi sermayesinde pay edinimi şartına bağlı tutulan ortaklıklar ile risk yönetimi uygulamaları çerçevesinde birden fazla banka veya finansal kuruluş tarafından kurulan ortaklıklardaki pay edinimlerinde, bu fıkra hükümleri uygulanmaz."

Reuters'a değerlendirmelerde bulunan analistler söz konusu değişikliğin Türk Telekom'un yüzde 55'ine sahip olan ancak bankalara kredi borcunu yaklaşık iki yıldır ödeyemeyen OTAŞ'ın kredi veren bankalarla devam eden çözüm süreci kapsamında alınmış olabileceğini belirtiyorlar.

SPK DA ADIM ATMIŞTI

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) pay alım teklifinde bulunma zorunluluğuna getirdiği muafiyet Türk Telekom için olumlu olarak değerlendirilmişti.

TEB Yatırım, yeni muafiyetin Otaş’ın durumu ve Türk Telekom hisseleri için geçerli olabileceğini düşündüklerini ifade etti.

TEB Yatırım, "Bankaların Otaş’taki durumu çözebilmek ve bu şirketteki Türk Telekom hisselerini almak için özel amaçlı işletme kurabileceği düşünülüyordu. Bu durumda oluşabilecek bir çağrı yükümlülüğü engellenmiş olurken bankalara çağrıdan gelebilecek ekstra maliyette ortadan kalkmış olacaktır. Bu anlamda bankalar için olumlu bir düzenleme olarak görüyoruz." dedi.

Yukarı

Business HT×