BIST 100 9.706,66 % 0,64
USD/TRY 32,5217 % -0,10
EUR/TRY 34,7875 % -0,22
Piyasalar
9.709,17
% 0,67
32,5213
% -0,10
34,7871
% -0,22
1,0685
% -0,15
45,41
0,06
2.316,07
% -0,26
87,95
% -0,53
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Şirketlerden öne çıkan haberler

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 22 05 2018, 14:32

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG

Global Yatırım'ın bağlı ortaklığı Global Liman, Amerika kıtasında Karayipler odaklı büyüme stratejisinin ilk adımı olarak Havana Kruvaziyer Limanı'nın işletilmesine yönelik olarak Küba'da 'Aries S.A' ile 15 yıllık bir anlaşma imzaladı.

21 Haziran 2018'den başlayarak şirket, anlaşma süresince Havana Kruvaziyer Limanı'na da uygulayacak ve bunun karşılığında ise yolcu sayıları da dahil olmak üzere çeşitli parametrelerde büyümeye dayalı bir yönetim ücreti alacak.

Global Ports Holding, Havana Kruvaziyer Limanı'nda kruvaziyer liman operasyonlarının yönetilmesine ilave olarak, Küba tarafından yeni yapılması planlanan terminaller de dahil olmak üzere limanın yatırım programı kapsamındaki dizayn ve teknik özellikler üzerinde de Aries S.A. ve diğer ilgili kurumlarla birlikte çalışıyor.

Anlaşmayı değerlendiren Global Yatırım Holding ve GPH Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman şunları söyledi:

"Havana Kruvaziyer Limanı anlaşmasını imzalayarak grubumuzun Amerika kıtasına yönelik Karayipler odaklı büyüme stratejisinin ilk adımını atmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu muhteşem şehir ve ülke dünyaca ünlü mimarisi, müzikal atmosferi, meşhur misafirperverliği ile popülerliği gün geçtikçe artan turizm destinasyonuna dönüşüyor. Kübalı yerel ortaklarımızla Havana’yı ziyaret edenlere harika bir kruvaziyer limanı deneyimi sunmak için sabırsızlanıyoruz."

GPH CEO’su Emre Sayın ise Karayipler’deki ilk anlaşmalarını imzalayarak şirket için tarihi önem taşıyan bir aşamayı geçtiklerini söyledi. Havana’ya gelecek kruvaziyer yolcu sayısının artması ve dünya standartlarında hizmet sunmak için yoğun bir çalışma temposuna gireceklerini söyleyen Sayın, "Sadece kruvaziyer limanı değil, Havana ve daha geniş anlamda Küba’yı ziyaret eden turistlerin seyahat deneyimlerinin artmasına katkı sağlayacağız. Yerel çözüm ortaklarımız ve yeni personelimiz ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

VAKIFBANK

Vakıfbank'ın 2018 yılı ilk çeyreğindeki net dönem karı bir önceki çeyreğe göre yüzde 16,7 oranında artarak 1 milyar 51 milyon TL oldu ve piyasa beklentisi olan 933 milyon TL'yi aştı.

DENİZBANK

Sberbank ve Emirates NBD, Denizbank satışı için anlaştı.

DOĞTAŞ KELEBEK

Doğtaş Kelebek Mobilya tarafından, şirket bünyesini daha çevik ve çalışma anlayışını daha ilerilere taşıyacak bir yapıya dönüştürmek amacıyla Doğtaş ve Kelebek markalarını organizasyonel olarak birbirinden ayırma kararı alındı.

Her iki marka için de ayrı iki Genel Müdür atanmasına karar verildi.

ENKA İNŞAAT

Enka İnşaat ve Aloreen Investment arasında Umm Qasr Basra Çok Amaçlı Terminal, Konteyner Terminal Sahası 5, Rıhtım Duvarı ve Deniz İşleri projesi imzalandı.

Irak Basra'da Umm Qasr Limanı içerisinde yer alan projenin mühendisliği ve inşası Enka tarafından yapılacak. Toplam 74 milyon dolarlık 14 ayda tamamlanması öngörülen proje beton bloklu rıhtım özelliği taşıyor. 

HALK GYO

Şirket, çıkarılmış sermayesinin 820 milyon TL'den 858 milyon TL'ye artırılmasıyla ilgili olarak SPK'ya başvurdu.

Yukarı

Business HT×