ŞİRKETLER

Türk sanayi devi yeniden icrada

Dev fabrikanın arazisi 446 milyona icradan satılacak. İlk icradan satış ihalesi Ekim ayı başında. Mahkemenin belirlediği bedel ise 446 milyon TL seviyesinde.

Dünyanın en büyük 10 traktör üreticisi içindeyken vârisler arasındaki miras kavgası yüzünden iflas eden Uzel Makine’nin 97 dönüm arazisi ve fabrika binası yeniden icradan satışa konuldu.

Hürriyet'in haberine göre dev tesisin icra ihalesi ile satışını, iflas idaresi masası ilk kez talep etti. İlk icradan satış ihalesi Ekim ayı başında. Mahkemenin belirlediği bedel ise 446 milyon TL seviyesinde.

150 yıllık geçmişi bulunan Uzel Makine San. ve Tic. AŞ.’nin Bayrampaşa’daki dev tesisi yeniden icradan satışa konuldu. 5 yıl önce iflasına karar verilen Uzel’in satışını, alacaklıların oluşturduğu icra iflas idaresi istedi.

4 parselden oluşan 97 dönümlük arazi ve fabrika için belirlenen ilk icradan satış günü 5 Ekim 2018. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde, ihale 7 Kasım günü yenilenecek.

BORCU 650 MİLYON LİRA

Uzun yıllar İstanbul Sanayi Odası’nın en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan şirketin 1755 alacaklısı bulunuyor. Söz konusu alacaklılardan 1400’ü şirketin işçileri… Şirketin toplam borcu ise 650 milyon lira seviyesinde.

YARGITAY SATIŞI İPTAL ETTİ

Uzel’in icradan satışı için 3 yıl önce ihale yapılmıştı. Anılan ihaleyi, ipotek alacaklısı konumundaki Vera Varlık AŞ isimli şirket 225 milyon lira ile kazanmıştı. Ancak söz konusu ihalenin iptali için dava açıldı. Yargıtay, yapılan ihalenin iptaline onay verdi. Bozma gerekçeleri arasında ise, ihaleye fesat karıştırma tespiti de yer alıyordu.

SON BÜYÜK ARAZİLERDEN BİRİ

Konuya yakın kaynaklar, dev arazi için belirlenen 446 milyon liralık bedelin düşük olduğu görüşünde. Kaynaklar, söz konusu arazinin rayiç değerinin 1 milyar liraya yakın olduğu iddiasında. İstanbul’un son büyük arazilerinden biri konumunda olan Uzel arazisinin mevcut imar durumuna göre, ihaleyi kazan taraf konut ve ticari alan üretimi yapabilir.

İSTANBUL'DA ORTALAMA KİRA