BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,5090 % -0,09
EUR/TRY 34,7760 % -0,56
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,5090
% -0,09
34,7760
% -0,56
1,0693
% -0,34
44,70
-0,19
2.337,96
% 0,24
89,50
% 0,55
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Albayrak: Tedbirler sürecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, reel sektör ve bankalara yönelik tedbirlerin süreceğini söyledi.

Albayrak: Tedbirler sürecek
BUSINESSHT 14 08 2018, 16:30

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, reel sektör ve bankalara yönelik tedbirlerin süreceğini söyledi. 

Albayrak, kur artışından etkilenen firmaların rahatlatılacağını ifade etti. 

Ankara'da konuşan Albayrak, "Serbest piyasa çerçevesinde adımlar atılacak. Bu süreç bize bazı eksik olduğumuz alanları gösterdi" dedi.

Bakan Albayrak, güven ortamını zedeleyenlerle mücadelenin süreceğini söyledi. 

Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şunlar oldu: 

Önümüzdeki dönemde firmaların döviz risklerini azaltmaya yönelik önlemleri adım adım hayata geçireceğiz. TL'yi koruyacağız, TL ile yürüyeceğiz, TL'nin daha da güçleneceğini göreceğiz.

Bankalar ve BDDK ile birikte kur artışından etkilenen firmalarımızı tespit ederek rahatlatmaya çalışacağız.  Birilerine rağmen banka mevduatlarından önemli bir çıkış olmaması, döviz alım-satımlarında önemli bir durum görülmemesi, algı operasyonunun vatandaşlarımız tarafından nasıl püskürtüldüğünü ortaya koydu. 

Toplumda karamsarlık oluşturmaya çalışanlarla çok daha etkin mücadele edeceğiz.

Küresel finans piyasalarında bu şekilde saldırılara, bu şekilde spekülasyonlara girişmek tüm ülkelerin ekonomileri için büyük bir potansiyel risktir.

Birçok ülke dolar üzerindeki bu hareketlerin kendileri için ne kadar tehdit edici bir durum ortaya koyduğunu dile getirdiler.

Artık dolar güvenilirliğini yitirmiştir. Doların bu denli güven yitirdiği, politik cezalandırma aracına dönüştüğü dönemde, uluslararası alanda TL'yi koruyacak adımları daha da güçlü atmaya devam edeceğiz. 

Türkiye ekonomisi küresel siyasal sistemden ve bütün finansal yaşanan krizden bugüne kadar tüm güçlüklere rağmen büyümüş, vatandaşına istihdam sağlamıştır.

Mali disiplinden taviz vermeyeceğiz. 

Cari açıkla mücadelede iki ayaktan oluşan politikalar bütününü uygulamaya koyacağız. Önümüzdeki dönemde sonuç odaklı ve etkili reformlar politika çerçevemizin en önemli ayağı olacak. Harcamalara ve yatırımlara getireceğimiz disiplin en önemli noktayı ihtiva ediyor.

Türkiye kamu olarak sapasağlam, vatandaşın döviz riski yok.

-devam edecek

Yukarı

Business HT×