BIST 100 9.524,59 % -0,06
USD/TRY 32,5273 % 0,18
EUR/TRY 34,7326 % 0,22
Piyasalar
9.524,59
% -0,06
32,5273
% 0,18
34,7326
% 0,22
1,0643
% -0,28
45,49
0,00
2.382,40
% 0,91
87,03
% -0,30
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Erdoğan: (Ekonomik) saldırıların bir müddet daha devam edeceği açıktır

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide bir kuşatmanın söz konusu olduğunu, bu saldırıların bir müddet daha devam edeceğinin de açık olduğunu söyledi.

Erdoğan: (Ekonomik) saldırıların bir müddet daha devam edeceği açıktır
BUSINESSHT 13 08 2018, 14:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ekonomide bir kuşatma altında olduğunu, saldırıların bir müddet daha devam edeceğinin açık olduğunu söyledi. 

Erdoğan, Türkiye'de yaşananların 1994 ve 2001 kriziyle ilgisi olmadığını söylerken, döviz kurunun da makul seviyesine oturacağını belirtti. 

Büyükelçiler konferansında konuşan Erdoğan'ın açıklamalarında ekonomi ile ilgili satırbaşları şunlar oldu: 

Döviz kurundaki gelişmelerin ekonomik temelinin olmadığını, ülkemize saldırı niteliği taşıdığı herkesin tespitidir. Dünya Ticaret Örgütü var, atılan adımların bu örgütün umdeleriyle alakası var mı? Ben yaptım oldu diyemezsin. İstediğin kadar başkan ol. Akşam yatıp sabah kalkıp demir çeliğe şu kadar vergi koydum diyemezsin. Bir yandan stratejik ortak olacaksın, diğer yandan ayağına kurşun sıkacaksın. Böyle bir şey kabullenebilir mi? Bizim bunlara eyvallah dememiz mümkün değildir.

Yaşadıklarımızın krizlerle ilgisi yoktur. Bambaşka bir durum ile karşı karşıyayız. Şu anda bizim bu olaylar karşısında temkinli şekilde attığımız adımlar var, atacağımız adımlar var, çeşitli planlarımız var. Biz kur şöyle oldu, böyle oldu demek suretiyle battık, bittik böyle bir şey yok. Türkiye'nin ekonomik dinamikleri sağlamdır. 

Bu konuda rahat olun. Ülke olarak serbest piyasa ekonomisi kurallarından taviz vermedik. Sosyal medya üzerinden birçok ekonomik terör kişilikleri var. Bunlara karşı da yargımız tedbirlerini almıştır, üzerine gidiyor. Sen benim hafıza kayıtlarımı nereden okuyorsun? Neye göre bunu söylüyorsun? Bunlar ihanet şebekesi. Ama biz bunlara yüz vermeyeceğiz. Gereği neyse gereken bedeli ödeteceğiz. Bunların da inlerini başlarına geçireceğiz.

"TÜRKİYE'Yİ MİLYONLARIN UMUDU HALİNE BİZ GETİRDİK"

Türkiye'yi milyonların umudu haline biz getirdik. Ülkemize yönelik artan saldırıların hedefi asla şahıslar, partiler, kurumlar değildir. Her alanda böylesine düşmanca tavır içine girilmesinin gerekçesi yoktur. Burada amaç bağcıyı dövmek, bağcının dişlerini dökmek, ciğerini sökmektir. Türkiye'nin hedeflerinden vazgeçirmektir. Hangi bahene ile yapılırsa yapılsın operasyonun gerçek hedefi budur. Bu saldırılardan alnımızın akıyla çıkmamız milletimizin desteğiyle mümkündür.

 

 

Yukarı

Business HT×