BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,4322 % 0,27
EUR/TRY 34,8237 % -0,55
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,4322
% 0,27
34,9950
% -0,06
1,0775
% -0,12
47,65
0,00
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Berat Albayrak'tan kurda aksiyon planı açıklaması

Son dakika... Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar. Bakan Albayrak, kurlarda yaşanan dalgalanmalarla ilgili 'Tüm önlem ve aksiyon planlarımız hazır.' dedi

Berat Albayrak'tan kurda aksiyon planı açıklaması
12 08 2018, 23:06

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar. Bakan Albayrak, kurlarda yaşanan dalgalanmalarla ilgili 'Tüm önlem ve aksiyon planlarımız hazır.' dedi.

Hürriyet'ten Vahap Munyar Albayrak ile görüşmesinden şu notları aktardı: 

HAZİNE ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile telefonla görüştük. Bakan Albayrak’a ilk sorum, kurlarda yaşanan dalgalanma konusunda oldu:
- Son dönemde kurlarda yaşanan oynaklığı, bunun ekonomimize etkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yanıta, kurların bugünkü tablosunun ekonomik verilerle açıklanmasının mümkün olmadığını belirterek girdi:
- Bu çok net bir saldırının, sınamanın göstergesidir. Küresel finansal sistemin en büyük oyuncusunun başlattığı bu saldırı, tüm gelişmekte olan ülkelerde benzer durumu ortaya çıkarır. Çıkardı da zaten.
Bu durumu Rusya’nın da yaşadığını, ancak çok güçlü bir toparlanma yaşadığını anımsattı:
- Bugün yaşanan tabloda, ülkemizin parasının doğrudan bir ABD başkanı tarafından hedef alındığı böyle bir ortamda, Türk ekonomisine kırılganlık suçlaması yapmak art niyetliliktir.
Kurfaki dalgalanmaya karşı aksiyon planı hazırladıklarını bildirdi: 

 


- Bankalarımızla birlikte kurdaki bu dalgalandırmanın en fazla etkilendiği kesim olan reel sektör firmalarımızın KOBİ’ler dahil durumlarıyla ilgili aksiyon planımızı hazırladık. Bankalarımız ve BDDK ile beraber gerekli önlemleri hızlı bir şekilde alacağız.
Gereken adımların atılmaya başlandığını vurguladı:
- Pazartesi sabahtan itibaren piyasaları rahatlatmak amaçlı olarak kurumlarımız gerekli aksiyonları alacak ve bu konuda gerekli duyuruları piyasa ile paylaşacaklar. Dediğim gibi, tüm önlem ve aksiyon planlarımız hazır.

Bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük programını açıklarken söz ettiği 400 projeyi anımsatıp sordum:
- O projelerin hayata geçmesi ülkemiz açısından elbette çok önemli. Ardından siz kamunun tasarruf edeceğini söylediniz. Yıl sonunda en az 5 milyar lira faiz dışı fazla verileceğini belirttiniz. 400 proje harcama işareti verirken, kamunun tasarruf etmesini nasıl sağlayacaksınız?

DÖVİZ HESAPLARINI TL’YE ÇEVİRMEK VEYA EL KOYMAK ASLA OLAMAZ
SON dönemlerde sıkça karşılaştığım soru şu oldu:
- Döviz hesaplarına el konulması ya da TL’ye çevrilmesi söz konusu mu?
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, da bu konuyu açtı:
- Sürekli kamuoyunun gündemine bazı iddialar geliyor. Mevduatların TL’ye döndürülmesi yada el konulması gibi çok ileri iddialar.
“Bakın çok net söylüyorum” diyerek sürdürdü:
- Mevduatlara el konulmayacak. Hesaplardaki dövizler TL’ye döndürülmeyecek. Ama bu dedikoduları ve yalanları ortaya atanlarla hukuki mücadele sonuna kadar yürütülecek. Yasal işlem başlatılacak.

Yukarı

Business HT×