BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,5090 % -0,09
EUR/TRY 34,7760 % -0,56
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,5090
% -0,09
34,7760
% -0,56
1,0693
% -0,34
44,70
-0,19
2.337,96
% 0,24
89,50
% 0,55
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Erdoğan: Dövizlerinizi yerli paraya çevirin

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Bayburt'ta ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi.

Erdoğan: Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz
10 08 2018, 14:00

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'ta "Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz" dedi. 

En yüksek oyu aldığı il olan Bayburt'a teşekkür gezisi düzenleyen Erdoğan burada halka seslendi. 

Erdoğan, konuşmasına Bayburtlulara teşekkür ederek başladı. 

Erdoğan vatandaşlara yastık altı dövizi bozdurma çağrısı yaptı. Erdoğan bunun ekonomik savaş ilan edenlere milletin cevabı olacağını söyledi. 

Erdoğan, "Dolar, molar bizim yollarımızı kesmez. Hiç endişe etmeyin. Yastık altında dolar, avrosu, altını olan varsa bozdursun" dedi. 

Erdoğan, "Kurculara, dövizcilere karşı milli birliğimiz Batı'ya en iyi cevap olur. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bizim sorumluluğumuz Corca değil Ahmet'e. Bir iki gün sıkıntımız olabilir, bunların hepsi aşılır" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan konuşmasında şunlar öne çıktı: 

Bizim hiçbir ülkeye yönelik özel husumetimiz yok. Bu saldırıların sebepleri çok başka. Türkiye'ye taviz verdirmek isteyenlere eyvallahımız olamaz. 

Suni finansal istikrarsızlık dalgasına maruz kalıyoruz. Faiz lobisine sesleniyorum, boşuna heveslenmeyin. Bu milleti çökertemeyeceksiniz. Ekonomi tetikçilerine teslim olmayacağız. Tüm olumsuzluklara karşı hazırlıklıyız.

Hiç kimsenin gözü kur tablosunda, faiz tablosunda olmasın. Türkiye'ye yatırım yapan mutlaka kazanır."

Erdoğan, "Türkiye'yi kaybetme pahasına küçük hesapların peşine düşenler emin olun yarın çok pişman olacaklardır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Rize'de yaptığı açıklamalarda, "Şunu unutmayın, onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allah'ımız var" ifadelerini kullanmıştı. 

"BİZ BU MİLLETE AŞIĞIZ, DÖVİZMİŞ, KURMUŞ GEÇİN O İŞİ"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Bayburt ziyaretinin ardından ' Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada kendisini bekleyen kalabalığa, "Biz dertliyiz, bu millete aşığız. Neymiş dövizmiş.. Neymiş kurmuş. Geçin o işleri geçin" ifadeleriyle seslendi.

Erdoğan'ın Gümüşhane açıklamaları şöyle oldu:

"24 Haziran'da küsüratı söylemeyelim yüzde 77 oy ile destek veren, Cumhurbaşkanlığını şahsıma layık gören tüm Gümüşhaneli kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Kardeşlerim bu gelişte şu yapılanları görüyorsunuz değil mi? Biz size hizmetkar olarak bu adımları attık. Ordu'ya sel felaketi nedeniyle uğrayacağız. Sonra Rize'ye geçeceğiz oradaki kardeşlerimize şükranlarımızı sunacağız. Trabzon'da da hemşehrilerime sesleneceğim. Bu haftasonunu dolu dolu Doğu Karadeniz'de geçireceğiz. Elimiz boş gelmedik, Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu Açılış Töreni'ni yaptık. Ben size hep ne dedim? Biz Ferhat'sak, siz Şirin'siniz. Dağları dele dele geliyoruz. Resmi açılışı yaptık. Zigana da bitsin Trabzon buradan 20 dakika. Bütün bunlar bir aşk işi aşk. Aşıksanız, dertliyseniz olur."

Az önce Putin ile telefonda görüşmem vardı. Rusya'dan bir turist akını vardı. Zannediyorum 6 milyon Rus turist gelecek. Turist sayımız 18 milyona ulaştı, Avrupa'da birinciyiz. Karadeniz kaynıyor zaten şimdi. Gümüşhane, Bayburt, Rize, Trabzon, Artvin iş adamlarına bağırıyorum, gelin buralara otelleri yapın. Benim bir ricam var, yaylalara dikey mimari yapmayın. Yazık ediyorsunuz. Geleneksel mimari yapın, yatay mimari yapın. Ercan kardeşim burada hiç olmaz dikey mimari. Biliyorum Gümüşhane'de zordur. Kayalık her yer, ama oturtunca sağlam olur. Bu yolları yapınca burası turist kaynayacak. Şu anda heyecanlıyım, görüyorum buraya gelecek turistleri. Sizin de aynı heyecana ulaşmanız lazım.

2017 yılında 7,4 büyüme gerçekleştirdik. Özellikle ülkemize döviz kuru üzerinden yapılan saldırılara rağmen büyümeye devam edeceğiz. 2018'i rekor seviyede büyüme ile tamamlayacağız. Hiç kimsenin bizi hedeflerimizden alıkoymasına, hedeflerimizle aramıza girmesine izin vermeyeceğiz."

 

Yukarı

Business HT×