BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3378 % 0,14
EUR/TRY 35,1060 % 0,10
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3378
% 0,14
35,1060
% 0,10
1,0799
% -0,27
47,65
-0,28
2.220,21
% 1,16
87,37
% 1,49
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Ankara'nın "Türkiye'ye kredileri sınırlayın" teklifine tepkisi

Altı ABD senatörü IFC, EBRD'in Türkiye kredilerine sınırlama istedi. Dışişleri kaynakları verilen bu teklifin Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere zarar verme amacı taşıdığını, Ankara'nın beklentisinin bu yasa teklifinin ABD yönetimi tarafından ciddiye alınmaması yönünde olduğunu belirtti.

ABD'de "Türkiye'ye kredileri sınırlayın" teklifi
BLOOMBERG 20 07 2018, 09:24

ABD’de altı senatörün Türkiye’ye uluslararası finans kurumlarından sağlanan kredilerin sınırlandırılması için verdiği yasa teklifine Ankara tepki verdi. 

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu'nun aktardığına göre Dışişleri Bakanlığı kaynakları verilen bu teklifin Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere zarar verme amacı taşıdığını, Ankara'nın beklentisinin bu yasa teklifinin ABD yönetimi tarafından ciddiye alınmaması yönünde olduğunu belirtti.

Türkoğlu, "Ankara, Türkiye ile ABD arasında sorun yaratan alanlarda çalışma grupları kurularak ortak bir yol haritası oluşturulması için çalışmalar yapıldığını belirtiyor. Münbiç konusu bunlardan birisiydi. Bu yasa teklifinin de atıfta bulunduğu adli-hukuki konularla ilgili de bir çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Ankara, böyle çalışma grupları varken bu ve bunun gibi yasa tekliflerinin tek amacının Türkiye-ABD ilişkilerine zarar vermek olduğunu ifade ediyor." diye konuştu.

Türkoğlu, teklifin Senato'da nasıl karşılanacağı ve ABD tarafından gelen açıklamaların beklediğini de ekledi.  

Altı ABD'li senatör, "Türk hükümeti ABD vatandaşlarının tutukluluk haline son verene kadar" uluslararası finans kuruluşların Türkiye'ye kredi vermesinin kısıtlanmasını öngören bir yasa taslağı hazırladı.

Teklife imza koyan senatörler arasında hem Cumhuriyetçi hem de Demokratlar bulunuyor.

 

 

Teklifte Dünya Bankası ve uzantısı olarak IFC’dekiler ile EBRD’deki ABD’li yöneticilerin insani amaçlar dışında Türkiye’ye sağlanacak kredilere karşı çıkması istendi.

ABD'li senatör Thom Tillis, yasa teklifini kendi internet sitesinde duyurdu

Teklifte ayrıca aralarında IMF’in de olduğu diğer uluslararası finansal kurumlarda ise Türkiye’yi insan hakları konusunda geliştirmeye yöneltecek şekilde ABD’nin diğer ülkelerle Türkiye’ye karşı uyumlu bir politika belirlemesi istendi.

 

Yukarı

Business HT×