BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3705 % 0,08
EUR/TRY 35,0648 % 0,14
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3660
% 0,07
35,0120
% -0,02
1,0790
% 0,01
47,65
-0,28
2.229,87
% 1,60
87,48
% 1,61
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Muharrem İnce: Beni kimse tehdit etmedi

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, "Tehdit edildiğim asparagastır, bu haberlere itibar etmeyin" dedi

Muharrem İnce: Beni kimse tehdit etmedi
BUSINESS HT 25 06 2018, 11:57

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde yüzde 30 oranında oy alan Cumhuriyetçi Halk Partisi adayı Muharrem İnce, partisinin genel merkezinde yaptığı basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Özellikle sosyal medyada kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğine yönelik iddialar ile ilgili İnce şunları söyledi:

"Bu haberler tamamen yalandır. Beni kimse tehdit etmedi. Tehdit edecek adam da henüz yeryüzüne gelmedi. Yok eşimi kaçırmışlar, yok albaylar beni tehdit etmişler, yok ben Saray'a gitmişim... Bunlar birkaç şizofren ve hasta insanın iddiaları. Bunları ciddiye alıp yaymak da bir problem. Böyle bir şey yok, bu konuyu bir kapatalım. Hepsi asparagastır."

"HEDEF 30 MİLYON"

"15 milyon yurttaşımız bana oy verdi" diyen İnce, hedeflerinin bu sayıyı 30 milyon yapmak olduğunu söyledi. İnce, "Eğer 15 milyon insan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy veriyorsa bu 30 milyon yapılabilir. Buna inanıyorum ve bunun için uğraşacağım" diye konuştu.

ERDOĞAN'A: LÜTFEN ARTIK AK PARTİ GENEL BAŞKANI GİBİ DAVRANMAYIN

Seçimin galibi Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Muharrem İnce, şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan, lütfen artık AK Parti Genel Başkanı gibi davranmayınız. 81 milyonun cumhurbaşkanı olunuz. Herkesi kucaklayınız. Bu gerginliğe son verin. Ben seçilseydim öyle yapacaktım. AK Parti Genel Merkezi'ne gelip sizin çayınızı içecektim. "

"SEÇİME KAN BULAŞTI"

İnce, "Ülkemizin ve demokrasimizin ve bizlerin şimdiki ve gelecekteki yaşamını derinden etkileyecek bir seçim yaşadık. Bu seçim ilan edilme biçiminden sonuçlarının açıklanışına kadar her şeyiyle adaletsiz bir seçim olmuştur" değerlendirmesini yaptı ve devam etti: 

"Her şeyden önce seçime kan bulaşmıştır. Suruç'ta ve Erzurum'da yaşananlar bu seçimi, 'kanın bulaştığı bir seçim' olarak tarihe kaydetmiştir. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyorum.

"SEÇİM SONUÇLARINI KABUL EDİYORUM"

Seçim sonuçlarına yönelik açıklanmaya muhtaç noktalar olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Adayı, 16 Nisan referandumundaki "Hayır" blokunun bu seçimde daha az oy almasının açıklanması gerektiğini söyledi:

"Seçim sürecinde oylara müdahale edildiğini, sandıklarda çeşitli usulsüzlükler yaşandığını gördük. Görevli arkadaşlarımız bunlarla can siperhane mücadele ettiler. Onların sandıklara sahip çıkma azimleri ve kararlılıklarını kutluyorum. Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur ve altında bizim görevlilerimizin imzası bulunur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazan rakamlardır. Görevlilerimizin bize ulaştırdıkları tutanaklarda YSK'nın açıkladığı rakamlar ve oranlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Olan farklılıklar, toplam sonucu değiştirecek nitelikte değildir. Dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ediyorum."

"TAM ANLAMIYLA TEK ADAM REJİMİNE GEÇİLDİ"

"Seçim öncesi ve sonrasında yaşadıklarımıza dair söyleyeceğimiz çok şey var" diyen Muharrem İnce şöyle konuştu:

"Bugünden itibaren uygulamaya giren yeni rejim, Türkiye için çok büyük bir tehlike. Devletle partinin, hatta bir tek kişinin hem devlet, hem yürütme, hem yasama hem de yargı hâline gelmesi başlı başına bir beka sorunudur. Bunun bedelini hep birlikte ödeyeceğiz. Türkiye demokratik değerlerle bağını koparmıştır. Türkiye, 143 yıldır inişli çıkışlı sürdürdüğü parlamenter sistemle bağını koparmıştır. Bir süre daha kurumlara ve kurallara bağlı bir toplum olmayacağımız ne yazık ki anlaşılmıştır. Tam anlamıyla bir tek adam rejimine geçilmiştir. Keyfiliğin, nobranlığın önünde sistemin içinde bir mekanizma yoktur. Geleceğimize dair büyük endişelerimiz olmaya devam edecektir."

"TÜRKİYE ERDOĞAN VE KADROLARIYLA YAŞAMINI SÜRDÜREMEZ" 

Seçim sürecinde her üç kişiden birinin onayını aldığını hatırlatan CHP'li vekil, "Tüm vatandaşlarımızın takdirini kazanma mücadelemi sürdüreceğim. Cumhurbaşkanı adayı olduğum andan itibaren ortaya çıkan heyecan, inanç, birlik olma arzusu güçlü bir hareket olmaya devam edecektir" diye konuştu.

"Türkiye Tayyip Erdoğan ve kadrolarıyla yönetim anlayışıyla, içinde bulunduğumuz koşullarda yaşamını sürdüremez. Kendileri, sorunlarımızın nedenidir. Sorunlarımızın nedeni olanlardan yaşadığımız sorunları çözmelerini beklemek işin doğasına aykırıdır. Gelecek yerel seçimlere kadar yaşayacağımız süreci çok iyi değerlendirmeliyiz."

"DERSLER ÇIKARDIK" 

"Bu seçimden kendi adıma, beni aday yapan partime ve tüm seçmenlerimize dönük çıkaracağımız sayısız dersler bulunmaktadır. Yapılan her şey eksiklikler içerebilir. Bu eksikleri tamamlamak zorundayız. Bize duyulan güveni güçlendirmek, güvensizlikleri ortadan kaldırmak durumundayız. Türkiye, herkesin Türkiye'si olana kadar mücadelemiz sürecektir. Bu süre içerisinde birbirimize güvenmek en büyük gücümüz olacaktır."

"Benim gündemim Türkiye'dir. 15 milyon insan bana güvenip oy vermiştir. 15 milyonda gençlerin payının çok yüksek olduğunu biliyorum. 50 günlük kampanya yerine, 500, 5 bin günlük kampanya ile devam edeceğiz. Sizlerin bana olan güveni devam ettiği sürece ben bu mücadeleyi sürdüreceğim. "

CHP GENEL BAŞKANLIĞI'NA ADAY OLACAK MI?

İnce'nin konuşmasından sonra başlayan soru-cevap kısmında bir gazetecinin "Artık milletvekili değilsiniz. Hangi çatı altında devam edeceksiniz? CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

"Parti içi konuşmaları sizinle tartışmayacağım. Bu yöndeki sorularınızı cevaplamayacağım Mücadele etmek için illa ki milletvekili olmak gerekmez. 16 yıl milletvekilliği yaptım zaten. Mücadelenin çok çeşitli yolları vardır."

İNCE VE CHP ARASINDA NEDEN YÜZDE 8 OY FARKI VAR?

Başka bir gazetecinin "Sizin yüzde 30 üzerinde oyunuz varken, partinizin yüzde 22 oy oranı var. Aradaki fark yüzde 8. CHP, sizin oranınızı neden yakalayamadı?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Ben tek başıma CHP'ye akıl verecek durumda değilim. Zaten tam da kastettiğim bu. Böyle denmemelidir. Ortak akılla ortak 'iyi' bulunmalıdır."

İNCE NEDEN DAHA ÖNCE AÇIKLAMA YAPMADI? 

Muharrem İnce, resmi açıklamasının neden geciktiğini de "Orada bir hatam oldu onu kabul edeyim. Ben İsmail Küçükkaya'ya arkadaşça bir mesaj attım. Onun haber yapacağını tahmin etmedim. Benim gibi deneyimli bir siyasetçinin bunu yapmaması gerekirdi. Vatandaşlarımızın bunu bir tweetle değil, benden öğrenmesi gerekirdi. Açıklama yapmak için her şeyin netleşmesini bekliyordum. Yoksa özel bir nedenim yoktu. Canlı yayına da çıkacaktım. Demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekiyormuş. Hata benim. Özür diliyorum"

Medyanın karşısına çıkacaktım fakat şu da bir gerçek 'Oy çalmışlar mıdır?', evet çalmışlardır. '10 milyon çalmışlar mıdır?' Hayır. Eğer bir yarışa girerken karşıdakini kutlayamıyorsanız, o yarışa girmeyeceksiniz. Yeniden hazırlanacaksınız, bir sonrakinde galip geleceksiniz.

"HEDEFİM YÜZDE 35'Tİ"

"Diğer muhalefet partileri çok düşük oy aldı. Eğer onlar biraz daha fazla oy alsaydı biz şimdi ikinci turdaydık. 41 yıl sonra yüzde 30 barajını geçmişiz. bunu ben söylemeyeyim, ayıp olur. Ama diğer muhalefet partileri de yüzde 10'un üzerinde oy alsaydı, seçim ikinci turdaydı. 30 barajını yıktık, 50 barajını da yıkacağız. Sandıklara baktığınızda tüm kesimlerden oy aldık. Bana "Önümüzden yürü" derlerse ben yürümeye hazırım. "

İlk turda hedefinin yüzde 35 olduğunu söyleyen Muharrem İnce "İYİ Parti ve HDP'nin yüzde 12, Saadet Parti'sinin yüzde 3 oy alacağını tahmin etmiştim" dedi. İnce, "'Kaybettik ona çamur atayım' mantığında biri değilim. Ben gereğini yaparım" diye konuştu.

Yukarı

Business HT×