BIST 100 9.900,20 % 1,89
USD/TRY 32,5760 % 0,12
EUR/TRY 34,9992 % 0,08
Piyasalar
9.900,20
% 1,89
32,5760
% 0,12
34,9992
% 0,08
1,0733
% 0,03
44,89
0,00
2.350,15
% 0,76
89,32
% 0,35
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Kurtulmuş: Kur krizi falan yok

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'de, ekonomi üzerinde yapılan operasyonlarla hükümete diz çöktürmek isteyen, milleti de köşeye sıkıştırmak isteyen bazı karanlık odakların manipülasyonları var. Kur krizi falan yok." dedi.

Kurtulmuş: Kur krizi falan yok
AA 30 05 2018, 09:24

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'de, ekonomi üzerinde yapılan operasyonlarla hükümete diz çöktürmek isteyen, milleti de köşeye sıkıştırmak isteyen bazı karanlık odakların manipülasyonları var. Kur krizi falan yok." dedi. 

Kurtulmuş, Dünya Erdemli Sanayici ve İşadamları Derneği (DERSİAD), Altın Nesil Vakfı (ANEV) ve Medya Platformu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avcılar Denizköşk Davet Salonu'nda düzenlenen iftar programına katıldı.

Kurtulmuş, ABD Merkez Bankası Fed'in 2013 mayısında yaptığı açıklamayı hatırlatarak, "O tarihten hemen sonra Türkiye'de gezi olayları başladı. Gezi olayları öncesinde Türkiye'de faiz oranları cumhuriyet tarihimizin en düşük noktasındaydı, yüzde 4,84'tü. Önce gezi olayları, arkasından 17-25 Aralık operasyonları. Bütün bu olaylardan sonra bir taraftan siyasi operasyonlar yapılırken eş zamanlı olarak para alanında da ekonomi alanında da manipülasyonlar yapıyorlar ve 15 Temmuz hadisesi oldu." şeklinde konuştu. 

 

Döviz üzerindeki dalgalanmalara dikkati çeken Numan Kurtulmuş, "Hiçbir ekonomik gerekçe yok. Türkiye ekonomisinin bütün genel rakamları ve görünümü fevkalade sağlam. Siz iş adamı arkadaşlarımızsınız. Önce şunu söyleyeyim, ekonomiyi de iyi kötü bilen birisi olarak söylüyorum, Türkiye ekonomisinin endişe edilecek hiçbir tarafı yoktur. Ekonomimiz sağlamdır. Bu operasyonlardan hiçbir şekilde etkilenmeyin, yolunuza devam edin." diye konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye ekonomisinin özellikle son 4 yıldır büyük atılımlar yaptığına dikkati çekerek, "Türkiye'de, ekonomi üzerinde yapılan operasyonlarla hükümete diz çöktürmek isteyen, milleti de köşeye sıkıştırmak isteyen bazı karanlık odakların manipülasyonları var. Kur krizi falan yok. Başka bir şey daha çıkarttılar; 'Efendim özel sektör çok borçlu olduğu için böyle oluyor.' Böylece özel sektörü bir şekilde itibarsızlaştırma algısı oluşturmaya çalışıyorlar." değerlendirmesi yaptı. 

 

Türkiye'nin daha önceki yıllarda araba ve uçak yapma girişimlerinin engellendiğini kaydeden Numan Kurtulmuş, "Şimdi aynı şeyleri yapıyorlar. Biz Türkiye'de üç sene müttefikimiz zannettiğimiz bir ülkenin kapısında İnsansız Hava Aracı (İHA) yapmak için bekletildik. Kim olduklarını biliyorsunuz. Kötü komşu adamı ev sahibi yapar. Vermediler. Şimdi Türkiye, hem silahlı hem silahsız, kendi İHA'larını yapıyor ve başkalarına mecbur değil." şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin karşına her türlü maninin çıkarıldığına vurgu yaparak, "Onlar ne yaparsa yapsın biz yolumuza devam edeceğiz. Tankımızı da tüfeğimizi de uçağımızı da yapacağız Allah'ın izniyle. Cumhurbaşkanı adaylarından birisi diyor ki 'Araba 20 sene evvelinin işiydi.' Doğru söylüyor. 20 hatta 30 sene evvelinin işiydi ama senin kafanda olanlar Türkiye'nin 30 sene 40 sene evvel araba yapmasına müsaade etmediler, mani oldular, önünü kestiler. Senin kafanda olanlar Türkiye'nin uçak yapmasının önüne geçtiler. Şimdi bunları aşıyoruz. Teknoloji, ekonomik üstünlük inşallah bu şekilde sağlanacak. Ele güne muhtaç olmayacağız. Kendi işimizi yapacağız." ifadelerini kullandı.

"IMF, TÜRKİYE İÇİN BİR KABUSTUR" 

Türkiye'nin daha öne IMF'ye olan borcuna değinen Bakan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Çok açık söylüyorum IMF Türkiye için bir kabustur. Türkiye bir daha o kabusa Allah'ın izniyle geri dönmeyecektir. 25 milyon dolar için avuç açan bir Türkiye olmaktan, şimdi 'İstiyorsanız 5 milyar dolar size borç verelim.' diyen bir Türkiye var. Bu da tabii istenmiyor. Teknolojik ve ekonomik olarak güçlü bir Türkiye olmasın. İnşallah olacağız. İkincisi, 'manevi olarak üstün bir Türkiye olmasın'. 

Yukarı

Business HT×