BIST 100 9.002,17 % 2,22
USD/TRY 32,3310 % 0,12
EUR/TRY 35,0433 % -0,08
Piyasalar
8.995,26
% 2,14
32,3311
% 0,12
35,0361
% -0,10
1,0779
% -0,45
47,54
-0,39
2.194,93
% 0,01
86,49
% 0,46
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Erdoğan: Para politikasında küresel ilkelere bağlı kalacağız ama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Kısa vadede kurdaki dalgalanmanın önünü kesecek tedbirleri alacak imkana sahibiz

Erdoğan'dan dövizde tedbir açıklaması
23 05 2018, 22:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, döviz kurunda yükselişin nedenlerinin önemli olduğunu belirterek kısa vadede kurdaki dalgalanmanın önünü kesecek tedbirlerin alınabileceğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen eski vekiller ile iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurdaki dalgalanma ekonomik gerçek ile uyumlu değil" dedi.

Erdoğan, büyümenin sürdüğünün altını çizerek "Makro finansal istikrarı önemsiyoruz, seçimin ardından enflasyonu indirmek için gereken tedbirleri devreye sokacağız, kısa vadede kurdaki dalgalanmanın önünü kesecek tedbirleri alacak imkana sahibiz.'' şeklinde konuştu.

Erdoğan "Döviz kurunun sebeplerini doğru tespit etmek gerekir. Kurdaki dalgalanma sadece ülkemizle ilgili değildir. Küresel boyutu vardır. Gelişmekte olan ülkelerde bunun etkisi daha fazla hissedilmektedir. 15 Temmuz darbe girişimindeni sınır ötesi harekatlara kadar her konuda yalnız bırakılan Türkiye benzer bir durumla karşı karşıyadır. Finans piyasalarındaki gelişmelerin ekonomimizle bir ilgisi yoktur, üstesinden gelemeyeceğimz bir sıkıntı da yoktur'' dedi.

''Farklı düşünenler olabilir'' diyen Erdoğan, ''milletimizi huzursuz etmeye yönelik dedikodulara kimse itibar etmesin'' açıklamasında bulundu.

"Para politikalarında küresel yönetişim ilkelerine bağlı kalmayı sürdüreceğiz ama küresel yönetişim biçimlerinin de ülkemizi bitirmesine müsaade etmeyeceğiz, onu da açıkça söylüyorum" dedi. 

Erdoğan ''Her seçim önemlidir ancak 24 Haziran ayrı bir öneme sahip. İlk kez Cumhurbaşkanı milletin oyları ile belirlenmiştir.'' dedi.  Erdoğan. ''15 Temmuz'dan sonra bu ülkede hiçbirşeyin eskisi gibi gidemeyeceği ortaya çıktı'' şeklinde konuştu.

24 Haziran'da yeni yönetim sistemi devreye girecek diyen Erdoğan, partileirn ilk defa kendi aralarında ittifaklarla milletin karşısına çıkacaklarını söyledi. Cumhur ittifakına değinen Erdoğan ''Diğer ittifaktakta her parti ayrı cumhurbaşkanı adayı çıkardılar. Bu ittifakın ülke yönetimine talip olarak değil taktik bir amaçla kurulduğu ortaya çıktı. Milletimizin karşısına riyasız, hesapsız, kitapsız çıkıyoruz. Muhalefet partileri kendi aralarında okadar çok ala vereye girmiş ki biz takip etmekte zorlanıyoruz.'' dedi.

''Bizim alengirli işlere aklımız ermez bizim siyasetimiz samimiyet siyasetidir'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İttifak içerisinde olduğumuz partilerle hangi koşullarla ittifak yaptığımızı milletimiz ile paylaştık'' ifadelerini kullandı.

''Kendi aramızdaki birliğimizi, kardeşliğimizi güçlü tutmamız gerekiyor'' diyen Erdoğan, ''aslolan millete hangi hizmetlerin verilebildiği, ülkeye hangi projelerin kazandırıldığıdır'' şeklinde konuştu.

 

 

Yukarı

Business HT×