BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,4322 % 0,27
EUR/TRY 35,0241 % 0,02
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,4322
% 0,27
35,0241
% 0,02
1,0777
% -0,11
47,65
0,00
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Şirketlerden öne çıkan haberler

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 13 03 2018, 08:30

YATIRIM FİNANSMAN

Yatırım Finansman Menkul Değerler’in Ankara şubesi yeni adresinde hizmet vermeye başladı.

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü Ömer Eryılmaz, Ankara şube açılışı sonrasında “Yatırım Finansman Menkul Değerler olarak, finans sektöründeki 42 yıllık geçmişimiz geleceğimizin teminatını oluşturuyor. Mevcut gücümüzün en önemli parçasını oluşturan sadık ve geniş müşteri portföyümüze yeni taşındığımız şubemizde de müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak, kaliteli yatırım danışmanlığı hizmeti sunmak ve verdiğimiz hizmete değer katmak en önemli önceliklerimizden olacaktır.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Çankaya ilçesindeki şubenin açık adresi; Söğütözü Caddesi Koç Kuleleri No:2 A Blok Kat:12 Ofis No:38

MAVİ GİYİM

Rekabet Kurumu, Blue International Holding B.V.'nin Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'deki A Grubu hisselerini elden çıkarması sonucu Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Akarlılar Ailesi'nin negatif tek kontrolüne geçmesine izin verdi.

YATAŞ

Yataş, yeni pazarlar oluşturmak ve daha geniş kitlelere hitap edebilmek amacıyla üçüncü bir markanın YATAŞ Grup bünyesine dahil edilmesine karar verdi.

Aytaş Mobilya'da, Divan, Divan Home, Divan Terapi Yatak, Divan Dream House, Divan Dünyası ve Divan Uyku Evi'nin marka ve isim haklarının devir alınmasına ilişkin görüşmelere başlanmasına karar verildi.

BANVİT

"Banvit'in hakim ortağı TBQ Foods üzerinden dolaylı ana hissedarı BRF SA'nın Brezilya'daki faaliyetlerine ilişkin haberler üzerine resmi açıklama geldi.

BRF SA'nın resmi açıklamasının tam metninde şu ifadeler yer aldı:

BRF SA olarak; 5 Mart tarihinde Brezilya Federal Polisi tarafından başlatılan operasyona ilişkin tüm detayları takip ettiğimizi ve polisle iş birliği içinde olduğumuzu ortaklarımıza ve kamuoyuna duyururuz.

Şirket, üretim ve dağıtım süreçlerinde Brezilya'daki ve yurtdışındaki tüm standart  ve regülasyonlara uygun olarak çalışmakta, 80 yılı aşkın süredir hem Brezilya içinde hem de yurtdışında kalite ve gıda güvenliğine uygun şekilde varlığını sürdürmektedir.

Şirket olarak, bu süreçte yetkililerle tam bir  iş birliği içinde olacağımızı ve müşterilerimiz, tüketicilerimiz, ortaklarımız ve sektörle iletişimimizde şeffaflığımızı koruyacağımızı bir kez daha vurgularız."

SASA POLYESTER

Sasa Polyester, daha önceki 3,66 milyar dolarlık yatırım teşviği başvurusuna ilaveten Polipropilen (PP), Polietilen (PE), Polivinil Klorid (PVC), Süper Emici Polimer (SAP), Polyester Cips ve Liman yapımı ilave yatırımlarını içeren 4,8 milyar dolarlık yatırım teşviği başvurusunda bulundu.

Sasa Polyester'in bu kapsamda yapmış olduğu teşvik başvurularının toplam tutarı 8,46 milyar dolar oldu. İlk başvuru PTA, MEG ve Polimer üretim tesisi kurulmasını kapsıyor.

Ayrıca şirket, Adana/Yumurtalıkbölgesinde yaklaşık 6 milyon metrekarelik arsanın da yatırımlarda değerlendirilmesi amacıyla satınalma, tahsis veya kiralanması hususuna yönelik  görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

KARDEMİR

Yolbulanlar Nakliyat 3,94 liradan 254 bin 529 adet Kardemir D hissesi sattı ve sermayedeki oranı yüzde 2,17'den yüzde 2,15'e düştü.

Yolbulan Demir Sanayi ve Tic.A.S.,Yolbulanlar Nakliyat ve Tic.A.S.,Yolbulan Çelik San.ve Tic.Ltd.Sti.,Enkay Moda Konf.San.ve Tic.A.S., Mutullah Yolbulan, Ahmet Zeki Yolbulan, Burak Yolbulan, Murat Yolbulan, Mustafa Yolbulan, Ilyas Sadi Yolbulan, Kamuran Yolbulan, Özlem Yolbulan in sahip oldugu yüzde 6,385 oranındaki paylar da Yolbulanlar Nakliyat ile birlikte hareket ediyor.

TURKCELL

HSBC, Turkcell için fiyat hedefini 16,4 liradan 17,4 liraya yükseltti. HSBC'nin Turkcell için tavsiyesi "Al"

TÜRK TELEKOM

HSBC, Türk Telekom için fiyat hedefini 6 liradan 7,6 liraya yükseltti. HSBC'nin Türk Telekom için tavsiyesi "Tut"

DOĞAN HOLDİNG

Doğan Holding, Doğan Gazetecilik'te 4,00-4,03 lira fiyat aralığından 17 bin 500 adet pay satışı yaptı ve sermayedeki oranı yüzde 92,749'dan yüzde 92,733'e geriledi.

Holding, Milpa Ticari'de de 1,74-1,80 lira fiyat aralığından 1 milyon 234 bin 715 adet pay sattı ve sermayedeki oranı 84,994'ten yüzde 84,30'ye geriledi.

GERSAN ELEKTRİK

Gersan Elektrik, Dubai Route 2020 Metro Extension projesinin ilk etabı için Alstom Transport SA Dubai Branch arasında kablo kanalı ve merdiveni siparişi için anlaştı. Sözleşme bedeli ilk etap için 11,45 milyon lira.

KOÇ HOLDİNG

Koç Holding, yüzde 96,32 bağlı ortaklığı Otokoç'un 21 milyon lira olan sermayesini 136 milyon liraya artırımına nakden iştirak etti.

SARKUSYAN

Sarkusyan Elektrolitik Yönetim Kurulu 11 Haziran'da 1 TL nominal değerli pay başına net 0,1445 TL olmak üzere 28,9 milyon TL temettü ödemeyi 6 Nisan'daki Genel Kurul'a teklif edecek.

BEYAZ FİLO

Şirket, yüzde 90,94 iç kaynaklardan bedelsiz ve yüzde 29,05 kar payından bedelsiz olmak üzere yüzde 120 artırımla sermayesini 45,31 milyon lirada 99,68 milyon liraya yükseltmek için 4 Nisan'daki Genel Kurul'da kabul alması halinde SPK'ya başvuracak.

LOKMAN HEKİM

Lokman Hekim, 6,39-6,42 lira fiyat aralığından 15 bin 500 adet pay geri alımı yaptı ve geri alımların sermayedeki oranı yüze 6,74'ten yüzde 6,80'e çıktı.

OYLUM

Şirket, Bracknor'dan ek protokol kapsamındaki fon kullanımının hesaba geçtiğini duyurdu.

14 Şubat'da duyurulan ek protokolle şirkete önümüzdeki altı ay içerisinde altı eşit işlemle toplam 3.417.600 TL tutarında kredi çekilerek fon sağlanması işlemi on iki eşit işlem olarak revize edilmiş ve bugüne kadar 5,9 milyon lira fon sağlandığı belirtilmişti.

Anlaşma kapsamında Büyüknalbant ailesi üyeleri, Bracknor tarafından Şirketimize sağlanacak fona karşılık, her bir işlemde çekilen kredi miktarının iki katına denk gelecek tutardaki şahsi şirket hisselerini mülkiyeti Bracknor'a geçiyor ve borsada satış hakkı olacak şekilde teminat olarak sağlanıyor. Bracknor teminat olarak aldığı bu hisseleri Borsa'da kısa bir süre içerisinde satarak elden çıkarabiliyor ancak vade sonunda teminat olarak verilen hisseleri iade borcu baki kalıyor. Bracknor tarafından sağlanan fonlar şirket tarafından yine ileride yapılacak bir ya da birden fazla tahsisli sermaye artırımı yoluyla çıkarılacak yeni hisselerin Bracknor'a tahsisi ile geri ödenecek. Bracknor da, sermaye artışı sonucunda elde ettiği hisseleri teminat olarak aldığı hisselerin iadesinde kullanabilecek.

TUKAŞ

Tukaş, temettü ödememe kararı aldı, karar Genel Kurul'a teklif edilecek.

BANTAŞ

Bantaş, temettü ödememe kararı aldı, karar Genel Kurul'a teklif edilecek.

Yukarı

Business HT×