BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,5090 % -0,09
EUR/TRY 34,7760 % -0,56
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,5090
% -0,09
34,7760
% -0,56
1,0693
% -0,34
44,70
-0,19
2.337,96
% 0,24
89,50
% 0,55
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

"İngiltere, Türkiye ile 3. pazarları hedefliyor"

Birleşik Krallık Başbakanı'nın Ticaret Elçisi Lord Janvrin, Türkiye ile Orta Asya ya da Afrika gibi üçüncü pazarlarda birlikte çalışmak istediklerini söyledi.

"İngiltere, Türkiye ile 3.pazarları hedefliyor"
CEREN DİLEKÇİ 13 02 2018, 09:11

İngiltere, 827 milyon dolarla Türkiye'nin ikinci büyük ihracat pazarı. İki ülke, Brexit sonrası ticari ilişkilerini güçlendirme amacıyla çalışma grubu oluşturmayı hedeflerken üst düzey yetkililerce Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması için çalışmaların başlatıldığı belirtilmişti. 

Teknoloji Yatırım Konferansı'nda sorularımızı yanıtlayan Janvrin, Türkiye ile İngiltere arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesini istediklerini söyledi.  

Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki genel siyasi ilişkilerin her iki ülke açısından da son derece önemli olduğunu vurgulayan Janvrin, "Yakın ve derin ilişkilerimiz var. Ticari ilişkileri bu bağlam dahilinde değerlendirebiliriz. Birleşik Krallık, dünyanın en büyük 6.ekonomisi ve bizim çok önemli ticaret odaklı programlarımız var. Türkiye 80 milyonluk genç bir nüfus, yaş açısından ciddi fırsatlar sağlıyor. Biz, Türkiye'nin en büyük ikinci ticaret ortağıyız ve her iki taraf için de büyük fırsatlar sunuyor. Bu nedenle iki ülke arasındaki ticareti nasıl artırabileceğimize bakmamız çok önemli" diye konuştu.

"SERBEST TİCARET ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUZ" 

Londra'nın yabancı yatırımcılara pek çok fırsatlar sunduğuna değinen Janvrin, özellikle teknoloji ve girişim sermayesi fonları için önemli fırsatlar barındırdığına dikkat çekti. 

 

Hem bireysel hem de kurumsal vergilerde indirimler yapıldığını bildiren Janvrin, hükümetin bu alanlarda önemli teşvikler sunduğunu idade etti. 

'İngiltere'nin serbest ticaret şampiyonu olmak istiyoruz' diyen Janvrin, "Brexit'in ilerleme sürecinde gördüğümüz ana odak bu ve bu fikirde hem yatırım hem de ticarete sınır ötesi olarak önem verdiğimiz anlamına geliyor" diye konuştu. 

Türkiye ile Birleşik Krallık'ın pek çok açıdan birbirini tamamladığını bildiren Janvrin, Türkiye'de önemli gördükleri altyapı inşaat sektörüyle danışmanlık alanında profesyonel hizmetlerini buluşturmak istediklerini ifade etti. 

Türkiye'nin altyapı şirketleriyle Orta Asya ya da Afrika'da üçüncü pazarlarda birlikte çalışabileceklerini bildiren Janvrin, "Birlikte yapabileceğimiz bir çok şey var. Tabiiki şu anda zorlu Brexit müzakereleri dönemini atlatmamız gerekiyor ama bunun ötesine geçip bakabilirsek biz dünyaya açılmayı ve bu noktada serbest ticaretin zirvesi temsilcisi olmayı hedefliyoruz. Bu açıdan Türkiye ile çok güçlü ve ticari ilişkilerimizin olmasını istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

 

Yukarı

Business HT×