BIST 100 9.884,20 % 1,72
USD/TRY 32,5851 % 0,15
EUR/TRY 35,0073 % 0,10
Piyasalar
9.884,20
% 1,72
32,5851
% 0,15
35,0073
% 0,10
1,0732
% 0,02
44,89
0,00
2.349,86
% 0,75
89,13
% 0,13
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Kripto masası: Bitcoin eridikçe eriyor

Bitcoin, Facebook'ta reklam yasağı ve CFTC'nin mahkeme celpleriyle 10 bin doların altına geriledi.

KRİPTO MASASI: Bitcoin eridikçe eriyor
31 01 2018, 08:27

SAMSUNG DİJİTAL PARA MADENCİLİĞİNE GİRİYOR

Samsung Electronics, kripto para madenciliği yapacak Çinli bir firma için çip üretecek.

Güney Koreli teknoloji devinden konuyla ilgili yapılan açıklamada yapılacak üretim sayesinde şirket, kripto paralara artan talepten kârlı çıkacağı belirtildi. Samsung, madencilik yatırımının toplam iş alanlarında ikinci sıraya yükseleceğini öngörüyor.

Dijital para madenciliği oldukça karmaşık matematik problemlerini çözmeye yarayan güçlü bilgisayarlara ihtiyaç duyuyor. Samsung, söz konusu donanım ve çip setleri gücüne sahip.

VENEZUELA'NIN KRİPTO PARASINDA ÖN SATIŞLAR BAŞLIYOR

Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro, ülkesinin petrole dayanan kripto parası Petro'nun ön satışlarının 20 Şubat'ta başlayacağını duyurdu. Kripto para ile ilgili tanıtıcı döküman da yatırımcıların dikkatine sunuldu. 

BITCOIN'İ YIKAN İKİ GELİŞME

Kripto para birimleri kayıplarını artırırken Bitcoin Aralık 2013’ten bu yana en büyük aylık düşüşünü yaşamaya hazırlanıyor.

Düşüşte Facebook’un Bitcoin ve sanal para birimlerine yönelik reklamları yasaklama planları etkili oldu.

Facebook tarafından Salı günü paylaşılan bir blog yazısında kripto para birimleri ve bu birimlerin halka arzına ilişkin tanıtımların "sıklıkla yanlış yönlendirici ve aldatıcı" olduğu ve yasaklanacağı belirtildi.

Bitcoin TSİ 08:05 itibariyle ay başından bu yana yüzde 31 değer kaybetmiş durumda. Bloomberg verilerine göre Bitcoin’in rakipleri Ripple, Ethereum ve Litecoin de Ocak ayında en az yüzde 2 düştü.

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağın vergiği bilgiye göre ABD Emtia Vadelileri İşlem Komisyonu (CFTC) 6 Aralık’ta kripto para birimi işlem platformları Bitfinex ve Tether’e mahkeme celbi gönderdi.

Tether dolaşımdaki 2,3 milyar dolarlık sanal para birimi rezervinin ABD dolar karşılığı olduğunu açıklasa da bunu ispat etmesi isteniyor.

Japonya’nın kripto para borsası Coincheck Inc. Cuma günü hacklenmiş, 500 milyon dolarlık sanal para vurgunu yapılmıştı.

TETHER NEDİR?

Piyasada itibari paralarla kripto paraları buluşturan ilk para birimi olarak tanınan Tether’in sitesinde kripto paraya ait tüm token’lerin (USDT) yüzde 100 dolarla desteklendiği belirtiliyor. Yani piyasadaki her USDT token’i için 1 dolar rezerv edilmiş durumda. Ancak bunu garanti eden herhangi bir denetim bulunmuyor. 

Birçok kripto para borsası ülkelerin uyumluluk yasalarıyla uğraşmamak için dolar yerine tether kabul ediyor. Birçok borsada USD/BTC çifti yerine USDT/BTC çifti tercih ediliyor. Böylece borsalar hem dolar, euro, yen gibi paraları ayrı ayrı listeleme zahmetinden kurtulmuş oluyor hem de tüm kripto paralara karşılık itibari paraları temsil eden tek bir para birimi (USDT) kullanarak kullanıcılarına yeterli sayıda para çiftinde işlem yapma fırsatı tanıyor.

Yukarı

Business HT×