BIST 100 9.908,97 % 1,98
USD/TRY 32,4669 % -0,22
EUR/TRY 34,6967 % -0,79
Piyasalar
9.908,97
% 1,98
32,4671
% -0,22
34,7000
% -0,78
1,0677
% -0,49
44,70
-0,19
2.333,62
% 0,05
89,08
% 0,11
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

En büyük 7 tahvil yatırımcısının yatırım tercihleri

En büyük tahvil yatırımcılarının gelişen piyasalarla ilgili yatırım tercihleri...

En büyük 7 tahvil yatırımcısının yatırım tercihleri
BLOOMBERG 19 01 2018, 14:14

Gelişmekte olan ülkelerin dolar cinsi tahvilleri küresel finans krizinin ardından en hızlı rallisini yaşıyor. İşte dünyanın en büyük gelişmekte olan ülke tahvil yatırımcılarının en beğendiği ve en az tercih ettiği tahviller:

Pimco (Mike Gomez)

"Endonezya, Arjantin ve Ukrayna tahvillerini beğeniyoruz. Lübnan gibi yüksek siyasi risk ve büyük döviz refinansman ihtiyacı olan ülke tahvillerine ağırlık azalt tavsiyesi veriyoruz. Gelişmiş ülkelerle spreadler geçen yıla göre daha az ilgi çekici olsa da EM’ler halen G-10 devlet tahvillerine göre çekici gözüküyor."

BlackRock (Neeraj Seth)

"Getirinin nerede olduğuna bakarsanız, EM veya Asya tahvilleri daha çok carry potansiyeline sahip. Brent petrol fiyatının 70 dolara yükselmesiyle Orta Doğu tahvilleri daha çekici hale geliyor." 

 

T Rowe Price (Benjamin Robins)

"Spreadlerin ciddi ölçüde sıkılaşmaya doğru gideceğini öngörmüyoruz. Birçok önemli piyasa adil şekilde fiyatlandı ve sıkı spreadler temel gelişmeleri yansıtıyor. Tercih edilenler Arjantin, Brezilya, Güney Afrika, Gana, Sırbistan ve Sri Lanka. En az tercih edilenler yüksek değerlemesiyle Çin, Doğu Avrupa ve Türkiye."

Goldman Sachs Asset Management (Owi Ruivivar)

"Tavsiyemiz Latin Amerika için ağırlık arttır, Asya için ağırlık azalt. Gelişen ülke kurlarının güçlenmesini bekliyoruz, yerel para birimi cinsi tahvillerin performansının yüksek olmacağını tahmin ediyoruz. ABD’nin yatırım yapılabilir veya yüksek getirili tahvillerine kıyasla gelişen piyasa dolar cinsi tahviller halen değer vaadediyor." 

 

BNP Paribas Asset Management (Karan Talwar)

"Gelişen ülkeler dolar cinsi tahvillerde mevcut değerlemeler pahalı gözüküyor ve alım tavsiyesi vermek için uygun görünmüyor. Yerel para birimi tahvillerinin gelişmiş ülkelerdeki muadillerine göre daha iyi performans göstereceği beklentisini koruyor."

Western Asset (Desmond Soon)

"ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3’e çıkmadıkça önemli bir düzeltme yaşanması için bir gerekçe yok. Tahvil arzı bu yıl yüksek olacak ancak aşırı olmayacak. Çin’in yurtiçi mevduatları yaklaşık 700 milyar dolar ve Çin bankaları bu mevduatı dolar cinsi Asya tahvilleri veya EM tahvilleri almak içim kullanabilir."

Old Mutual Global Investors (Delphine Arrighi)

"Gelişen ülke değerlemeleri sıkı. Türkiye gibi geçtiğimiz birkaç yılda istikrarsızlıklarını ortadan kaldırmayı başaramamış ülkelerden uzak durmayı tercih ediyoruz. Türkiye "Kırılgan Beşli" içinde cari açığını düzeltmeyi başaramamış tek ülke. Ayrıca Pakistan’dan da uzak duruyoruz. Pakistan’da istikrarsızlık 2017’de kötüleşti. ABD ile diplomatik tansiyonun artmasıyla daha da kötüleşebilir. Petrol üreticisi ülkeler ile güçlü reformlarla desteklenen büyümeye sahip ülkeler önümüzdeki aylarda daha iyi performans göstermeye devam edecek." 

 

Yukarı

Business HT×