BIST 100 9.722,09 % 0,80
USD/TRY 32,5387 % -0,05
EUR/TRY 34,8115 % -0,15
Piyasalar
9.722,09
% 0,80
32,5387
% -0,05
34,8115
% -0,15
1,0688
% -0,12
45,35
0,00
2.332,04
% 0,43
87,76
% -0,75
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Kripto masası: Kripto paranın uzmanları Türkiye'ye geliyor

Asya'dan gelen haberler sonrası Bitcoin'deki gelişmeler yatırımcılarını memnun edecek seviyeye ulaşmazken, İstanbul, kripto para uzmanlarını ağırlamaya hazırlanıyor

Kripto masası: Kripto paranın uzmanları Türkiye'ye geliyor
BUSINESSHT 15 01 2018, 12:10

KRİPTO PARANIN UZMANLARI TÜRKİYE’YE GELİYOR

Wedoico.io Türkiye temsilciği tarafından 22 Ocak'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında kripto paralar ve arzlarının yapıldığı ICO (Initial Coin Offering) platformlarında yaşanan son gelişmeler masaya yatırılacak.

Kripto para, blockchain, token ekonomisi, ICO yatırımlarındaki fırsatlar gibi konuların ele alınacağı toplantının öne çıkan isimleri arasında dünyada iş dünyasını yeni teknolojik uygulamalarla tanıştıran ConnectJob Kurucu Ortağı ve CEO Yoni Assouline, Blockchain eko-sisteminde önemli bir deneyime sahip olan ConnectJob Kurucu Ortağı ve CTO  Jonathan Gueron,  ConnectJob’un pazarlama ve satın alma stratejilerine öncülük yapan CMO Beni Issembert yer alıyor. Organizasyonun bir başka önemli ismi; fon toplama konusunda uzman Fransa merkezli  bağımsız danışmanlık firması Scalene Partners Finansal Danışmanı Simon Eischen. ICO ve Blockchain danışmanları Marc Kenigsberg ve Laurent Leloup de toplantıda deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak. Yılmaz Hukuk Ofisi Yönetici Ortağı Çağatay Yılmaz da konunun merak edilen hukuki boyutları hakkında katılımcıları bilgilendirecek.

ConnectJob ICO’su bugüne kadar 4 milyon 735 bin 272  dolar tutarında bitcoin topladı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin ilk bitcoin’i kabul edilecek ConnectJob blok zincirinin, piyasanın en değerli üçüncü bitcoin’i  ripple’i geçmesi bekleniyor.

UÇAK BİLETLERİ İÇİN GELİŞTİRİLEN YERLİ SANAL PARA

Türk girişimcilerin kurduğu Further Network'ün geliştirdiği Atoncoin ile havacılık sektöründe parayı ortadan kaldırmak için çalışmalar başladı.

Seyahat planlamasındaki tüm ödemelerin yapılmasının hedeflendiği Atoncoin ile uçak bileti de alınabilecek, lounge hizmeti de kullanılabilecek, havalimanına ulaşım da sağlanabilecek, otel rezervasyonu da yapılabilecek.

Türkiye'de iki,  Körfez Bölgesi'nden de iki havayolu şirketiyle anlaşan Atoncoin, akıllı telefonlara yüklenecek uygulaması yüz tanıma veya parmak izi sistemiyle çalışacak. Böylece telefondaki Atoncoin'leri sahibinden başkası kullanamayacak.

Uzun yıllardır havayolunda yaşanan biletleme sıkıntısından yola çıktıklarını söyleyen şirket ortaklarından Kadir Özgür Oğuz açıklamasında şunları söyledi:

"Havayolu ve seyahat acenteleri arasında bazı aracılar var. Bu aracılar olmadan havayolu sektörünün çalışması çok mümkün olmuyor. Ayrıca söz konusu firmalar ile çalışmak içinse çok yüksek bedeller ödemeleri gerekiyor. Ayrıca burada yaşanan bazı sıkıntılar var para akışı ve biletleme sistemi ile ilgili… Bizde buradan yola çıktık ve bu havayolu şirketlerini, acenteları ve vatandaşı tek bir platformda buluşturduk. Bu platformda ise para birimini Atoncoin olarak belirledik."

BITCOIN'DE ASYA ETKİSİ SÜRÜYOR

Geçen haftayı 13 bin doların altında kapatan Bitcoin'in yatırımcıları Asya'dan gelen haberler sonrası tedirgin. Kripto para, 2018'in üçüncü haftasında 14 bin doların biraz üzerinde. 

Güney Kore Adalet Bakanlığı'nın yasal mevzuata uygun olmayan borsaların yasaklanacağını açıklaması ve polis baskınlarının yaşanmasıyla Bitcoin fiyatları çakılmıştı. Piyasa takibinde kullanılan Coinmarketcap sitesinde Güney Kore borsalarındaki işlemlerin fiyatlamadan çıkarılmasıyla bir şok daha yaşanmıştı.

Çin'de de yeni kriptoparaların arzını ve ticaretini yasaklayan çalışmalarının yanı sıra Bitcoin madencilerine yönelik yasak arayışı haberlerinin artmasıyla Bitcoin fiyatları çok ciddi kayıplar yaşadı. Zira madencilik için gerekli olan enerji, ekipman ve insan kaynağının ucuz olması nedeniyle Çin, kriptoparaların en büyük üslerinden biri konumunda.

Yukarı

Business HT×