BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5522 % 0,05
EUR/TRY 34,9602 % -0,04
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5662
% 0,09
34,9546
% -0,05
1,0730
% 0,00
44,89
-0,46
2.331,54
% -0,04
89,01
% 1,12
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Türkiye'deki şirketlerden öne çıkan haberler

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 08 01 2018, 09:12

MEDICAL PARK 

MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamada JPMorgan, Goldman Sachs ve HSBC Bank’ın halka arzda ortak global koordinatör ve talep toplayıcı kurum olarak görev alacağı belirtildi.

Yaklaşık yüzde 45 halka açıklık oranı beklendiğinin ifade edildiği açıklamaya göre BofA Merrill Lynch de talep toplayacak; Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. de yurt içi koordinatör ve talep toplayıcı kurum olarak görev alacak. 

Yazılı açıklamada, N M Rothschild & Sons Limited’in halka arzdaki tek finansal danışman olacağı kaydedildi. 

GÜBRE FABRİKALARI A.Ş.

1952'den bu yana faaliyette olan Gübre Fabrikaları A.Ş. , Gök Denizcilik Turizm İç ve Dış Ticaret A.Ş., ve Etis Denizcilik Yatırım A.Ş.'den hisse satın alınması ile ilgili gelişmeleri duyurdu. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimizin 07 Temmuz 2017 ve 08 Kasım 2017 tarihinde yapılan KAP duyurularında liman işletmeciliği konusunda faaliyet gösteren Gök Denizcilik Turizm İç ve Dış Ticaret A.Ş.'nin hisselerinin tamamının, yaptırılacak değerleme çalışması sonrası belirlenecek değeri aşmamak kaydıyla, satın alınmasına karar verildiği duyurulmuş, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. tarafından hazırlanmış değerleme raporuna dair bilgi sunulmuştu. Son altmış günlük süre içinde bu konuda herhangi bir gelişme olmamıştır.

- Feribot işletmeciliği konusunda faaliyet gösteren dolaylı iştirakimiz  (şirketimizin yüzde 28 oranında dolaylı pay sahipliği bulunmaktadır) Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş.'nin hisselerinin Etis Denizcilik Yatırım A.Ş.'ye ait olan yüzde 30'luk kısmının yaptırılacak değerleme çalışması sonrası belirlenecek değeri aşmamak kaydıyla, satın alınmasına karar verildiği duyurulmuş,Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. tarafından hazırlanmış değerleme raporuna dair bilgi sunulmuştu. Son altmış günlük süre içinde bu konuda herhangi bir gelişme olmamıştır.

-Kara ve  deniz taşımacılığı konusunda faaliyet gösteren iştirakimiz Negmar Denizcilik  Yatırım A.Ş.'nin hisselerinin Etis Denizcilik Yatırım A.Ş.'ye ait olan yüzde 20'lik kısmının, 10 milyon 25 bin Türk Lirası ve yaptırılacak değerleme çalışması sonrası belirlenecek değerleri aşmamak kaydıyla,, satın alınmasına karar verildiği duyurulmuş, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. tarafından hazırlanmış değerleme raporuna dair bilgi sunulmuştu. Son altmış günlük süre içinde bu konuda herhangi bir gelişme olmamıştır.

SABANCI HOLDİNG

Sabancı Grubu'ndan akşam saatlerinde üst düzey istifa haberleri geldi. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamaya göre, Sabancı bünyesindeki Teknosa ve Carrefoursa Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Kamil Ömer Bozer'in iki şirketteki görevinden de istifa etti. Bozer'in istifa dilekçelerinin, iki şirketin yönetim kurulu tarafından da onaylandığı ifade edildi.

AKFEN HOLDİNG

Geçtiğimiz günlerde 41'inci kuruluş yıldönümünü kutlayan Akfen Holding, yeni bir birleşme kararı aldı. Söz konusu birleşme kararıyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, Akfen Mühendislik'in tasfiye edilmeden bir bütün halinde Akfen Holding bünyesine katılarak birleşmesine karar verildiği ifade edildi.  Akfen Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamanın tamamı ise şu şekilde: 

"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 05.01.2018 tarih 2018/01 nolu kararına istinaden;

Şirketimiz ile aynı ortaklık yapısına sahip olan Akfen Mühendislik A.Ş.'nin 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 136 ve devamı maddeleri hükümleri ile 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19 ve 20. maddeleri hükümleri dairesinde tasfiyesiz ve bir bütün (kül) halinde Şirketimize katılması suretiyle birleşmesine ve birleşme işleminin TTK'nun 155 ve devamı hükümleri uyarınca "Sermaye şirketlerinin kolaylaştırılmış şekilde birleşmesi" düzenlemelerine uygun olarak yapılmasına karar verilmiştir."

MARSHALL BOYA 

Şirket'in makine ve teçhizat modernizasyonu kapsamında T.C. Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'ne yapmış olduğu teşvik başvurusu onaylanmıştır. 5 milyon 430 bin TL tutarlı Yatırım Teşvik Belgesinin başlangıç tarihi 08 Eylül 2017, bitiş tarihi ise 08 Eylül 2020'dir.

TEKFEN HOLDİNG

Alanar Meyve ve kardeş şirketi Alara Fidan'ın yüzde 90'ı, 49,6 milyon lira bedelle Tekfen Holding grup şirketlerinden Tekfen Tarımsal Araştırma Üretim ve Pazarlama AŞ tarafından satın alınmak üzere sözleşme imzalandı. Hisse devri Rekabet Kurulu onayını takiben gerçekleşecek. 

 

ASELSAN

Fransız-İtalyan ortaklığı EUROSAM ile Türkiye'den ASELSAN yeni füze savunma sistemi üretimi için anlaşma imzaladı. Açıklamayı EUROSAM yaptı. 

Türkiye’nin milli füze sistemlerinin parçası olması beklenen 'Aster- 30 Block 1 NT' adı verilen gelişmiş füze savunma sistemleri 2023 yılı sonrasında hizmete girecek. Türkiye’nin de söz konusu 'geliştirme' çalışmasına katılması ve böylece 2030’lu yılların ihtiyaçlarını da karşılayacak sistemlere sahip olunması öngörülüyor. Bu sistemler NATO’ya entegre olabilecek. 

EUROSAM halen kullanımda olan Aster 30 füzelerinin daha gelişmiş varyantlarının üretilmesine yönelik çalışmalar yapacak. 

 

Yukarı

Business HT×