BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3503 % 0,18
EUR/TRY 35,0851 % 0,04
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3489
% 0,18
35,0884
% 0,05
1,0788
% -0,37
47,65
-0,28
2.220,52
% 1,17
87,50
% 1,64
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Migros'ta yeni teknoloji, yeni kategori

Migros, MAP teknolojisi balık satışını 860 mağazasına yaydı.

Migros'ta yeni teknoloji, yeni kategori
BUSINESSHT 21 12 2017, 13:40

Migros, balık tezgahı bulunan 220 mağazasına ek olarak daha fazla noktadan, mevsimindeki balıkları en taze haliyle müşterilerine sunmak için Leröy Türkiye ile işbirliği yaparak MAP ambalajlı balık satışına başladı. Ürünün raf ömrünü yüzde 400’e kadar uzatarak kimyasal ve mikrobiyolojik bozulmalara karşı gıdaları katkı maddesi eklemeden koruma altına alan MAP ambalajlama (modifiye atmosfer paketleme) yöntemiyle Migros, mevsimin en taze balıklarını Türkiye çapında 860 mağazasından müşterilerine sunuyor.

Migros’un 220 mağazasında balık tezgahı bulunduğunun bilgisini veren Migros Ticaret A.Ş. Taze Ürünler Pazarlama Direktörü İbrahim Sözen, müşterilerine daha fazla Migros mağazasından sağlıklı, hijyenik ve ekonomik balık sunma hedefiyle Leröy Türkiye ile önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirtti. Sözen, “Hiçbir katkı maddesi içermeyen balık ürünlerini MAP ambalaj teknolojisiyle paketleterek dondurmadan, en taze haliyle müşterilerimize sunmaya başladık. Böylece taze balık satışı yaptığımız mağaza sayımızı 860’a çıkardık. Mevsim balıkları denizden çıkarıldıkları gün temizleniyor, analizleri yapılıyor ve en hijyenik şartlarda MAP teknolojisi ile ambalajlanıyor. Böylece hamsi, istavrit, tekir, lüfer palamut, çipura ve levrek gibi denizlerimizde yetişen balıklarımızı hem taze hem de tüketime hazır bir şekilde müşterilerimize sunuyoruz. Sadece Migros’ta bulunan bu hizmet sayesinde balığı her an ulaşılabilir ve ekonomik bir alternatif haline getirdik. Türkiye’nin dört bir yanındaki mağazalarımızla müşterilerimize tava, fırın veya ızgaraya hazır balık sunuyoruz” dedi.

Migros ile hayata geçirdikleri işbirliği sayesinde tüketicileri sağlıklı, pratik ve hijyenik balık tüketimine teşvik ettiklerini belirten Leröy Türkiye Genel Müdürü Ümit Güvenç, “MAP ambalaj teknolojisiyle yalnızca balık tezgahı olan mağazalarda değil 860 Migros mağazasında tüketicilere ürünlerimizi sunuyoruz. Bu özel üretim tekniği için yeni bir tesis yatırımı yaptık. Taze balıkların MAP ambalajda tazeliğini aynen koruyacak raf ömrü ile tüketiciye ulaştırılması yenilikçi ve meşakkatli bir çalışma gerektiriyor. Tüm analizleri yapılmış ve sezonunda yakalanmış taze balıkların yasal boylarda alımını yapmak için teknelerin seyir kayıtlarını da takibe alıyoruz. Bu hazırlık için zamana karşı müthiş tempolu bir süreç içerisindeyiz. Taze MAP ambalaj sistemi balıkçılıkta standartların yükselmesine katkı sağlayacak” dedi.

Güvenç doğal sürece saygılı bu tür ürünleri tercih eden balık severlerin yasal boylarda avlanmış deniz balıklarını tüketme alışkanlıklarının artması, sürdürülebilir balıkçılığın yaygınlaşmasına katkı sağlayacak diyerek “Migros’un bu konudaki hassasiyeti ve titiz çalışmalarımızla sürdürülebilir üretime destek oluyoruz. Bu bizim öncelikli sorumluluğumuz” vurgusunu yaptı.

 

Yukarı

Business HT×